Yamakasi Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Opublikowano 5 Sierpnia 2016 (edytowane) Witam,trochę sie zastanawiałem przed napisaniem tego posta,ale denerwuje mnie juz mocno jedna kwestia w moim redmi note 3 pro. Czytnik linii papilarnych.Gdy czytam większość opinii ze czytnik ten jest świetny,bardzo rzadko sie myli itd to śmiać mi sie chce. U mnie czytnik odblokowuje mi telefon zazwyczaj po 2-3 razie,za 1 razem rzadko zdarza mi sie odblokowac,czasami zdarza sie że czytnik w ogóle nie reaguje na dotyk i nawet wibracji nie czuc,zazwyczaj gdy jest w tle uruchomiona jest jakas aplikacji lub czasami czytnik reaguje na dotyk ale ciagle wibruje ze nie rozpoznaje palca. Odcisk palca rejestrowalem juz kilkadziesiąt razy i niewiele to zmienia. Gdy idealnie równo dotykam palcem z precyzją chirurga to zazwyczaj udaje sie za 1razem odblokowac ale wystarczy ze lekko odchyle palec i juz nierozpoznaje gdzie podczas rejestrowania palca dotykalem skrajne powierzchnie palca... Moja wersja to 6.7.21. Piszcie opinie jak to u was wygląda,czy cos moge z tym poradzic,moze to kwestia oprogranowania?Ktora wersja jest najlepsza dla czytnika linii papilarnych? Edytowane 5 Sierpnia 2016 przez Yamakasi
rafalpolo Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Opublikowano 5 Sierpnia 2016 U mnie, na global stable chodzi bardzo dobrze. z tapatalka
wiesiek3d Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Opublikowano 5 Sierpnia 2016 No akurat czytnik nie jest az taki super czesto zdarza mu sie nie rozpoznanie palca albo wgl bral reakcji
homman Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Nie ma różnicy w czytniku z s7 lenovo czy mi. RÓŻNA JEST ZASADA I SOFT. Co to znaczy ? Tzn że jeśli masz prosty odcisk palca to po 1 skanie odblokowuje ci w 100%. Np moja dziewczyna. Jeśli masz trudny odcisk palca jak ja to musisz zrobić kilka palców na tym samym palcu. Co to oznacza? Bierzesz programowanie palca 1. Najpierw dotykasz czytnika potem po nim przesuwasz. potem bierzesz palce nr 2 i używasz tego samego palce ale kłądziesz palec na innym koncie na czytniku. Analogicznie robisz tak palec nr 3 używając tego samego palca I DZIAŁĄ CACY. Nie ważne jaki telefon bo i iphona miałem i mojego palca nie rozpoznawał. I tu jest twój problem i błąd myślenia. Jak działa centralnie cacy a na boku nie to dlaczego ? Dlatego że telefon po ok 3 odciskach prosi cie O PRZESUWANIE po czytniku a nie o dotykanie. Robiłeś tak ? pewnie nie. A dodatkowo jw jak wciąż są problemy dodajesz jeszcze raz ten sam palec jako palec 2
danioRM Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Wystarczy dodać 2 palec 😀 Poza tym na na którymś sofcie czytnik zżera baterie, więc... Moim zdaniem to wina oprogramowania, bo cały czas działał bez błędów, odblokowywał za 1razem. Z dnia na dzień skuteczność spadła, więc to wina software Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
wiesiek3d Opublikowano 5 Sierpnia 2016 Opublikowano 5 Sierpnia 2016 homman mam 3 palce i dalej lipa. Glupoty gadasz czytnik w s6 dziala duzo lepiej ale to tez nie ten przedział cenowy.Wyssales teorie z twojego palca najwidoczniej.A o IPhone nie wspomne chyba ze miales 5s;)to co innego.
PaRaDzIqS Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Opublikowano 7 Sierpnia 2016 mam global dev. mam zarejestrowane dwa palce wskazujace. odblokowanie w 98% za pierwszym razem, nie wazne w jakiej pozycji przykladam palec. rejestrowanie odcisku: -przykladam wpierw centralnie na czytnik, odsuwam palec, przykladam pierwszy bok, pozniej przykladam drugi bok palca, pozniej lekko do gory, pozniej bardziej dol..
homman Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Wiesiek uniosłem się bo każdy ci to tłumaczy a ty dalej swoje. Wiesz dlaczego w S6 ci działa a tu nie ? Bo tam dotykałeś czujnika zawsze w takiej samej pozycji środkiem palca. A tutaj nie. Proste i łopatologiczne. Tutaj albo jak to sam zauważyłeś dotykasz idealnie jak programowałeś albo wprowadzasz POPRAWNIE dane do czytnika czego ty nie robisz. I jw nie ma znaczenia jaki to czytnik bo czytników używam od 10 lat! Od x200T pfu przepraszam cie od 2003r. Od tx2650ew. I zawsze na każdym sprzęcie jest taka samo. Jeśli masz czytnik typu S6 lub laptopowego przeciągasz po nim palex jeśli czytnik typu iphone / redmi note 3 skanujesz wieloktrotnie palec wgrywajać całamapę palca.
bolerro Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Jak mam czysty palec i suchy to lekko przyłożę i łapie od razu, a jak jestem w pracy i mam lekko ubrudzony olejem albo wodą to potrafi tylko wibrować Ale wystarczy przetrzeć palec i łapie ładnie.
wiesiek3d Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 (edytowane) Dnia 8.08.2016 o 00:04, homman napisał: Wiesiek uniosłem się bo każdy ci to tłumaczy a ty dalej swoje. Wiesz dlaczego w S6 ci działa a tu nie ? Bo tam dotykałeś czujnika zawsze w takiej samej pozycji środkiem palca. A tutaj nie. Proste i łopatologiczne. Tutaj albo jak to sam zauważyłeś dotykasz idealnie jak programowałeś albo wprowadzasz POPRAWNIE dane do czytnika czego ty nie robisz. I jw nie ma znaczenia jaki to czytnik bo czytników używam od 10 lat! Od x200T pfu przepraszam cie od 2003r. Od tx2650ew. I zawsze na każdym sprzęcie jest taka samo. Jeśli masz czytnik typu S6 lub laptopowego przeciągasz po nim palex jeśli czytnik typu iphone / redmi note 3 skanujesz wieloktrotnie palec wgrywajać całamapę palca. chyba pomyliles osoby mi nikt nic z czytnikiem nie tlumaczy ja tylko opinie wyrazilem a tlumaczyles komus innemu nie mi.A i uwazasz ze od 10 lat czytniki sie nie zmienily na lepsze? Wystarczy sobie sprobowac w galaxy S5 jaka kaszana Edytowane 9 Sierpnia 2016 przez wiesiek3d
homman Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Nie nie zmieniły się. Zmienił się soft do nich. Czytniki nie zmieniły się w zasadzie odkąd powstały. S5 akurat miał najlepszy czytnik na rynku. Bo wymagał PEŁNEGO PRZESUNIĘCIA PALCEM. Czyli musiałeś dotknąć ekranu i zjeżdżać w dół po czytniku. Co dawało niemal 100% odblokowania. Nie wystarczy go dotykać jak w s7 np. Ale budowa czytnika jest identyczna. Inny sposób działania przez soft. Który w s5 wymaga przejechania całego odcisku a w s7 masz skan 1/4 palca.
danioRM Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 U mnie jest chyba 100% skuteczność Pewnie dlatego, że mam etui nillkin i czytnik jest głębiej, to sprawia że za 1 razem się odblokowuje bez problemu Zauważyliście większy spadek baterii przy włączonym czytniku? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
tomasznowak Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 U mnie na Redmi 3 czytnik za każdym razem odblokowuje telefon. Jeśli chodzi o baterię to przy włączonym czytniku tak to wygląda Wysłane z Redmi 3 PRO
danioRM Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Opublikowano 9 Sierpnia 2016 Ładnie A jaki to system, globalny, xiaomi.eu, miui polska. Miui 8 czy 7? Mi raz trzyma 8-10, a raz 4, więc coś z systemem nie tak. Mam global 7.5.3 miui7 Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
adu271 Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Od dwóch dni nie działa mi czytnik wg nie reaguje na dotyk dodam że nic nie zmieniałem w ustawieniach. Miał ktoś już taki problem?
Tao Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Opublikowano 13 Sierpnia 2016 U mnie czytnik palca tez nie wpływa na czas działania baterii ale czasem się zacina . tz, przykładam palec odczytuje i włącza się i zaraz gaśnie ekran . I muszę znowu przyłożyć palec . Wczoraj mi się to pojawiło i nie wiem czy to wina zbyt szybkiego zabrania palca z czytnika czy coś . Zdarza się to sporadycznie , raz na 8 odblokowań .
primek Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Opublikowano 13 Sierpnia 2016 @Tao Wyczyść czujnik zbliżeniowy albo nie zasłaniaj go palcem przy odblokowywaniu.
ImToNy Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Opublikowano 13 Sierpnia 2016 7.3.7.0 here. W 80% odblokowuje poprawnie, pod różnymi kątami, bez żadnych problemów.
Joobo Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Używam czujnik dopiero od 2 dni,ale działa bez zarzutu. Chyba dotychczas raz się nie odblokował..
Tao Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Poklikałem dzisiaj tym czytnikiem i już wiem dlaczego po odblokowaniu od razu znowu gaśnie . Przyczyna banalna a polega na tym , ze jak trzymam telefon do odblokowania czytnikiem zasłaniając przednią górną część telefonu gdzie się znajduje głośniczek i przedni aparat - telefon od razu gaśnie .Związane to pewnie jest z ustawieniem przypadkowego włączenia się telefonu w kieszeni . Gdy ekran nie jest zakryty nie ma problemu i za każdym razem się odblokowuje . Jak ktoś może niech to sprawdzi zasłaniając ekran ręką i spróbuje włączyć tel czytnikiem .Tel się odblokuje i po chwili znowu zgaśnie. proszę o potwierdzenie info . . Co do czytnika , działa 100 na 100 .
primek Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 @Taoprzecież dokładnie o tym samym odpisałem ci pod twoim postem Miedzy głośnikiem a przednim aparatem jest czujnik zbliżeniowy, dzięki któremu np. gaśnie ekran po przystawieniu telefonu do ucha podczas rozmowy czy jak tutaj, nie pozwala na przypadkowe odblokowanie go w kieszeni.
Tao Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Dokładnie , Teraz mam nocki praca i ciut zakręcony jestem . Dzięki za info .
Rekomendowane odpowiedzi