Emerceen Posted July 31, 2016 Share Posted July 31, 2016 Witam! Dzisiaj chciałem zainstalować rom Miui Polska, na wcześniejszy global rom 7. Jest to deugi redmi note 3 pro, w którym wziąłem się do wgrywania romu. Wykonywałem następujące kroki: 1.Sprawdzenie w fastboot stanu bootloadera - odblokowany 2. Wgranie twrp 3. Factory reset 4. Wgranie Miui Polska - telefon nie wstaje, nie da się wejść do recovery. 5. Ponowne sprawdzenie w fastboot - teraz wskazuje na zablokowany. W poprzednim telefonie miałem wprowadzone konto xiaomi na telefonie i udało sie odblokować oficjalnym narzędziem mimo niemożności włączenia telefonu, tutaj konto nie było wprowadzone i mimo pozwolenia na odblokowanie wyskakuje błąd - current account is different from the account info on the device W poprzednim telefonie po odblokowaniu i jeszcze raz wipe factory uruchomiło się miui polska, lecz tutaj problmem jest nie wprowadzone konto xiaomi, co zrobić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted July 31, 2016 Share Posted July 31, 2016 Zajrzeć do poradnika o odblokowywaniu bootloadera? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Emerceen Posted July 31, 2016 Author Share Posted July 31, 2016 Jak teraz wgram china dev przez miflash to telefon wstanie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki! Posted August 1, 2016 Share Posted August 1, 2016 Powinien. Przeczytaj najpierw poradniki na forum przed kolejną próbą wgrywania. Zaoszczędzisz czasu na błędne próby. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MaciMac Posted August 21, 2016 Share Posted August 21, 2016 Witam. Nie chcę nie potrzebnie zakładać nowego tematu więc dołączę sie do tego. Otóż mam taką samą sytuację z telefonem jak autor tematu z tym że ja sam nie odblokowywałem bootloadera tylko juz mialem odblokowany jak kupiłem. Miałem wgrane jakieś pozlepiane miui troche z globala troche z xiaomi.eu a teraz po próbie wgrania miuipolska nie wlacza sie. Tryb fastboot działa. Co ja mam teraz zrobić zeby przywrócić telefon do życia? Prosić xiaomi o odblokowanie bootloadera? (przyznam że nie czytalem zbyt dokładnie tego tematu gdyż jak zobaczyłem ze jest odblokowany to przeszedłem do dalszych kroków) W RN2 wgrywałem podobnie i wszystko ładnie działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted August 21, 2016 Share Posted August 21, 2016 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrosi Posted July 4, 2018 Share Posted July 4, 2018 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts