Skocz do zawartości

Problem z aktualizacją MIUI polska

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich z racji że to mój pierwszy post i przesiadłem się z windows phone na androida w xiaomi redmi note 3 pro prime, z pomocą forum odblokowałem bootloader i wgrałem MIUI polska (nie wiem wgl jakim cudem bo jestem laikiem komputerowym ale opisy konkretne i podołałem :) ) ale teraz mam problem na który nie mogę znaleźć odpowiedzi, a mianowicie: 

pokazała się dziś nowa aktualizacja od MIUI polska, oczywiście jak tyle mi się udało zrobić to stwierdziłem że wgram sobie, ściągnąłem plik .zip dla redmi note 3 pro wrzuciłem na telefon, wchodzę w aktualizacje klikam na 3 kropki w prawym górnym rogu wybieram aktualizacje z pliku .zip i tel się wyłącza i przechodzi do TWRP, próbując tam zainstalować wyskakuje mi error. Co robię albo co zrobiłem nie tak że się tak robi?  

Opublikowano

nie aktualizuj przez aktualizacje

skopiuj na telefon zip, ktory pobrales, wylacz telefon, wlacz recocery (vol down i power - jak instalowales twrp to wiesz;) i tam wybierz install i wybierz zip ktory wrzuciles

niektorzy dodaja, ze warto zaznaczyc wipe cache i dalvik

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

hmmm to chyba coś zrobiłem jednak nie tak bo jak daje vol down i power to mi wchodzi w fastbooth i tam się nie da nic zrobić...

Opublikowano
43 minuty temu, adi87 napisał:

hmmm to chyba coś zrobiłem jednak nie tak bo jak daje vol down i power to mi wchodzi w fastbooth i tam się nie da nic zrobić...

do twrp wchodzi się power & vol+

Opublikowano

w twrp: install, wybierasz .zip z aktualizacją, przeciągasz suwak aby zainstalować, po instalacji wipe cache/dalvik i restart.

Opublikowano (edytowane)

11 minut temu, primek napisał:

w twrp: install, wybierasz .zip z aktualizacją, przeciągasz suwak aby zainstalować, po instalacji wipe cache/dalvik i restart.

no tak robię i wyskakuje mi na czerwono: Updater process ended witch ERROR: 7 Error instalinng zip file '/sdcard/xiaomi.eu_multi_MINotePro_6.7.28_v8-5.1.zip'

co robię nie tak? 

Edytowane przez adi87
Opublikowano
13 minut temu, adi87 napisał:

co robię nie tak? 

Wgrywasz rom przeznaczony na inny model telefonu. Romy dla Redmi Note 3 Pro oznaczone są skrótem: HMNote3Pro

Opublikowano

a i sorry za blad;D jasne ze volum up i power

po prostu dzis za dlugo przesiedzilem w fastboocie z redmi3;p

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Witam

Mam kilka pytań związanych z tematem tego wątku. Mam telefon Note 3 pro z wersja softu 6.7.14. Problemem jest, ze opcja aktualizacji nijak nie działa tzn. nie wykrywa wersji 6.7.28, nie ściąga pliku zip z aktualizacja. Po kliknięciu w sprawdzenie aktualizacji kreci się kółko i... nic. Żadnego komunikatu czy jest nowa aktualizacja, czy obecna wersja jest najnowsza. To samo dzieje się po kliknieciu w pobierz plik zip z aktualizacja.

Kolejne pytanie. Czy plik z aktualizacja pobiera się z tego samego miejsca co plik do pełnej instalacji systemu? Innymi słowy czy jest to ten sam plik? Jeśli nie to skąd pobiera się plik z sama aktualizacja?

Czy po instalacji pliku z aktualizacja poprzez TWRP i wipe dalvik cache wszystkie ustawienia telefonu zostają bez zmian tzn. nie jest tak jak po instalacji całego systemu na nowo?

Pozdrawiam

Opublikowano
3 minuty temu, aqua39 napisał:

Mam telefon Note 3 pro z wersja softu 6.7.14.

Ale 6.7.14 co? China dev? Global dev? A może xiaomi.eu?

XIAOMI.EU https://miuipolska.pl/faq/

6 minut temu, aqua39 napisał:

wipe dalvik cache

Dane zostają, znika tylko ustawienie tapety blokady. Dane usunie Ci wipe data.

Opublikowano
17 minut temu, ahr napisał:

Ale 6.7.14 co? China dev? Global dev? A może xiaomi.eu?

XIAOMI.EU https://miuipolska.pl/faq/

Dane zostają, znika tylko ustawienie tapety blokady. Dane usunie Ci wipe data.

1. Miuipolska

2. Dzięki za link, którego treść wyjaśnia moje problemy z aktualizacją.

3. Pocieszająca informacja.

4. Jak rozumiem plik z aktualizacja jest tożsamy z tym, którego używa się do instalacji systemu niejako od nowa?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...