comtruise Opublikowano 25 Lipca 2016 Opublikowano 25 Lipca 2016 Witam, piszę z następującym problemem - kupiłem dzisiaj xiaomi redmi note 3 pro. przy pierwszym uruchomieniu telefon poprosił o zalogowanie do konta xiaomi (nie bylo mozliwe stworzenie nowego konta, telefon byl powiazany z jakims istniejacym kontem) gdzies w necie doczytałem żeby zrobic factory reset, zrobilem (z poziomu twrp), teraz telefon od około pol godziny lezy z pokazanym logiem mi.com. podlaczylem pod ladowarke zeby nie padl i licze na to ze samo sie naprawi xD moze ma ktos jakies pomysly? telefon kupilem uzywany, z gosciem nie bylo kontaktu, wiec postanowilem (byc moze zbyt pochopnie) wziac sprawy w swoje rece :/
ahr Opublikowano 25 Lipca 2016 Opublikowano 25 Lipca 2016 Dopóki on nie wyloguje telefonu ze swojego konta to nic nie zrobisz.
mrosi Opublikowano 25 Lipca 2016 Opublikowano 25 Lipca 2016 15 minut temu, comtruise napisał: Witam, piszę z następującym problemem - kupiłem dzisiaj xiaomi redmi note 3 pro. przy pierwszym uruchomieniu telefon poprosił o zalogowanie do konta xiaomi (nie bylo mozliwe stworzenie nowego konta, telefon byl powiazany z jakims istniejacym kontem) gdzies w necie doczytałem żeby zrobic factory reset, zrobilem (z poziomu twrp), teraz telefon od około pol godziny lezy z pokazanym logiem mi.com. podlaczylem pod ladowarke zeby nie padl i licze na to ze samo sie naprawi xD moze ma ktos jakies pomysly? telefon kupilem uzywany, z gosciem nie bylo kontaktu, wiec postanowilem (byc moze zbyt pochopnie) wziac sprawy w swoje rece :/ Uderzaj do sprzedawcy. Niech poda dane konta: login i hasło, albo niech usunie telefon z konta Xiaomi. Jeśli nie, odeślij telefon - zwrot kasy.
comtruise Opublikowano 25 Lipca 2016 Autor Opublikowano 25 Lipca 2016 sęk w tym że kupiłem telefon od marynarza, który własnie wypływa w 3-miesięczny rejs, próbowałem się dodzwonić, ale po transakcji wyjął karte sim i telefon ma dalej wyłączony (telefon oglądałem na żywo ale z jego kartą sim, więc wszystko wyglądało okej). wiadomo że niechce czekać 3 miesiecy, stąd moje pytanie czy mozna cos z tym zrobic...
mrosi Opublikowano 25 Lipca 2016 Opublikowano 25 Lipca 2016 8 minut temu, comtruise napisał: sęk w tym że kupiłem telefon od marynarza, który własnie wypływa w 3-miesięczny rejs, próbowałem się dodzwonić, ale po transakcji wyjął karte sim i telefon ma dalej wyłączony (telefon oglądałem na żywo ale z jego kartą sim, więc wszystko wyglądało okej). wiadomo że niechce czekać 3 miesiecy, stąd moje pytanie czy mozna cos z tym zrobic... No to właśnie wtopiłeś kasiorkę... Skoro wyciągnął kartę SIM, to przypuszczał, że ktoś wcześniej "zrobił go" dokładnie w ten sam sposób...
comtruise Opublikowano 25 Lipca 2016 Autor Opublikowano 25 Lipca 2016 ale skoro z jego sim działało, czemu miałby mi sprzedawać "cegłe"? z czystej złośliwości?
Acid Opublikowano 25 Lipca 2016 Opublikowano 25 Lipca 2016 Zrobiłeś Wipe to system poprosił o hasło do konta, którego poprzedni właściciel nie usunął z telefonu. Proste. Taki jest mechanizm w MIUI. Cegłę masz dopiero teraz bo bez hasła nic nie zrobisz. Z Mi5 Pro
Rekomendowane odpowiedzi