Marcin82 Posted July 20, 2016 Share Posted July 20, 2016 Witam, piszę z prośbą o pomoc, opiszę tak w skrocie, otóż wgrałem dziś do tel Redmi 2 aktualizację do MIUI 8 - wszystko się ładnie zainstalowało, jednak cały czas jest brak zasięgu (tryb samolotowy wyłączony) Proszę o pomoc. Dziękuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted July 20, 2016 Share Posted July 20, 2016 Spróbuj wipe cache/dalvik/art, zmień slot karty SIM, sprawdź inną kartę SIM, jak te rzeczy zawiodą, wtedy MiFlash, a jak MiFlash nie ruszy to już grubsza sprawa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomek0768 Posted July 20, 2016 Share Posted July 20, 2016 Podobnego posta napisałeś przed chwilą w dziale Mi2/Mi2s. Podaj dokładnie jaki telefon i równie dokładnie jaki rom wgrałeś Taptalk HM Note 1s Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin82 Posted July 20, 2016 Author Share Posted July 20, 2016 Posiadam telefon Redmi 2 2GB HM2014813, wgrałem ze strony - en.miui.com/ Full Rom Pack - HM2XWCProGlobal_6.7.5_8673db6ce3_5.1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted July 20, 2016 Share Posted July 20, 2016 (edited) 6 minut temu, Marcin82 napisał: Posiadam telefon Redmi 2 2GB HM2014813, wgrałem ze strony - en.miui.com/ Full Rom Pack - HM2XWCProGlobal_6.7.5_8673db6ce3_5.1 No to wgrałeś rom od innego telefonu, czyli dla wersji 811, ty masz 813 i dla tej nie ma globala. Dlatego nie działa, bo nie ma prawa działać na romie z innego modelu. Wgraj ten : https://www.androidfilehost.com/?fid=24591000424947334 albo ten: https://www.androidfilehost.com/?fid=24591000424947337 bo to są romy dla twojego telefonu z pl. Na en.miui nie ma takich. Edited July 20, 2016 by FromWP Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin82 Posted July 20, 2016 Author Share Posted July 20, 2016 Dziekuje za odpowiedź, a jest na to jakieś lekarstwo? bo jak teraz próbuje wgrać coś innego to pojawia sie komunikat "...failed" Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted July 20, 2016 Share Posted July 20, 2016 1 minutę temu, Marcin82 napisał: Dziekuje za odpowiedź, a jest na to jakieś lekarstwo? bo jak teraz próbuje wgrać coś innego to pojawia sie komunikat "...failed" Dopisałem linki do romów dla twojego tel powinno dać się wgrać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin82 Posted July 20, 2016 Author Share Posted July 20, 2016 a czy można zrobić np. reset telefonu? ponieważ teraz gdy chciałem uruchomić instalację (z linku którego mi podałeś) pojawia się ikonka instalowania - 5 sek, po czym się restaruje i znowu to samo.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted July 20, 2016 Share Posted July 20, 2016 6 minut temu, Marcin82 napisał: a czy można zrobić np. reset telefonu? ponieważ teraz gdy chciałem uruchomić instalację (z linku którego mi podałeś) pojawia się ikonka instalowania - 5 sek, po czym się restaruje i znowu to samo.... MiFlash. Instrukcja jest na forum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin82 Posted July 20, 2016 Author Share Posted July 20, 2016 jeszcze raz... jak narazie nie próbowałem opcji z MiFlashem (dla mnie to kosmos), chciałem tylko zapytać, próbuje teraz wgrać rom z linków które mi podaliście wyżej jednak pojawia się taki komunikat : Install update.zip failed - update.zip is corrupted czy już nie mam od tego innego wyjścia jak tylko MiFlash? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted July 20, 2016 Share Posted July 20, 2016 10 minut temu, Marcin82 napisał: jeszcze raz... jak narazie nie próbowałem opcji z MiFlashem (dla mnie to kosmos), chciałem tylko zapytać, próbuje teraz wgrać rom z linków które mi podaliście wyżej jednak pojawia się taki komunikat : Install update.zip failed - update.zip is corrupted czy już nie mam od tego innego wyjścia jak tylko MiFlash? Obawiam się że wgraniem nieodpowiedniego romu sporo sobie namieszałeś w telefonie i najlepszym rozwiązaniem było by wgranie na nowo romu przez MiFlasha, bo taka operacja naprawi wszystkie błędy. A jak to instalujesz, przez updater, czy przez wskazanie pliku w recovery? I czy jesteś w stanie stwierdzić jakie recovery masz zainstalowane. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomek0768 Posted July 20, 2016 Share Posted July 20, 2016 Na 100% ma nowe Mi recovery i Xiaomi.eu nie pójdzie z zipa. Zgrać dane z pamięci wewn. i Miflash, romem China dev, potem TWRP i na koniec rom Xiaomi.eu. Poradnik na miuipolska.pl łatwo znajdziesz. Albo tu na forum http://miuipolska.pl/forum/index.php?/topic/3160-MiFlash---formatowanie-telefonu-(Windows/Linux) Taptalk HM Note 1s Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin82 Posted July 20, 2016 Author Share Posted July 20, 2016 ojojoj, ale sobie narobiłem...nawet nie wiem gdzie sprawdzić jakie mam zainstalowane recorver, ale dzięki za pomoc, będę próbował. pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomek0768 Posted July 20, 2016 Share Posted July 20, 2016 Nie pękaj, czytaj poradniki i próbuj. Zawsze możesz liczyć na naszą pomoc. Za dwa trzy dni to Ty będziesz udzielał porad Taptalk HM Note 1s Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin82 Posted July 21, 2016 Author Share Posted July 21, 2016 Witam, ponownie... dzień 2 Postaram się w skrócie: zainstalowałem miflash 2015.10.28.0, rozpakowałem rom " Redmi 2 Latest China Developer Version Fastboot File Download ", uruchomiłem w telefonie fastboot, następnie zgodnioe z instrukcją w miflash-u wprowadziałem ściężki i .... i nieokreślony błąd 0x8004005 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted July 21, 2016 Share Posted July 21, 2016 A nie było w instrukcji, że telefon powinien być w trybie download? Rozpakowałeś ten rom i wskazałeś rozpakowany katalog z folderem images i innymi plikami, oczywiście nie na pulpicie tylko bezpośrednio na dysku c:? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted July 21, 2016 Share Posted July 21, 2016 Tylko link wskazuje do romu dla wt88047 - czyli 2014811. Twój telefon ma oznaczenia 2014813 - wt86047 - HM2XTDPro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin82 Posted July 21, 2016 Author Share Posted July 21, 2016 korzystałem z tej instrukcji - http://miuipolska.pl/forum/index.php?/topic/3160-MiFlash---formatowanie-telefonu-(Windows/Linux), tak mam rozpakowany plik w folderze C:images/... ps. jak wejść do trybu download? oraz jak mogę zapytać - w instrukcji jest wspomniane coś o podwójnym rozpakowaniu pliku...o co w tym chodzi? 2 minuty temu, ahr napisał: Tylko link wskazuje do romu dla wt88047 - czyli 2014811. Twój telefon ma oznaczenia 2014813 - wt86047 - HM2XTDPro. chyba zwariuje... a mogę Cię prosić o podpowiedź - który mam wybrać rom? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin82 Posted July 21, 2016 Author Share Posted July 21, 2016 ...ja wiem, że macie mnie już dość, ale jakby tego było mało...zrobiłem sobie jeszcze bardziej pod górę. Udało mi się sformatować telefon z pozycji Mirecovery, lecz gdy teraz włączam telefon wyskakuje mi komunikat z prośbą o aktywowanie telefonu z kontem xiaomi (niestety nie pamiętam hasła) teraz w ogóle nie mam dostępu do telefonu.... wiem że się powtarzam, ale proszę Was o pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted July 21, 2016 Share Posted July 21, 2016 https://us.i.mi.com/ Spróbuj odzyskać hasło, bez niego będzie słabo. Jak możesz wrzucić plik do pamięci telefonu, to pobierz aktualizację xiaomi.eu, zmień jej nazwę na update.zip i spróbuj ją zainstalować z poziomu mirecovery. Wrzuć sobie stable i się nie baw. https://www.androidfilehost.com/?fid=24591000424948002 Jeśli nie to wrzuć aktualizację na kartę sd, zainstaluj twrp (https://www.androidfilehost.com/?fid=24421527759888029) https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ i z niego zainstaluj nowy rom. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted July 21, 2016 Share Posted July 21, 2016 32 minuty temu, Marcin82 napisał: ...ja wiem, że macie mnie już dość, ale jakby tego było mało...zrobiłem sobie jeszcze bardziej pod górę. Udało mi się sformatować telefon z pozycji Mirecovery, lecz gdy teraz włączam telefon wyskakuje mi komunikat z prośbą o aktywowanie telefonu z kontem xiaomi (niestety nie pamiętam hasła) teraz w ogóle nie mam dostępu do telefonu.... wiem że się powtarzam, ale proszę Was o pomoc. "ojojoj" widzę ze lubisz kłopoty i potrafisz je sobie stwarzać. Musisz odzyskać hasło do konta, bez tego będziesz miał mało gustowny przycisk do papieru zamiast telefonu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin82 Posted July 21, 2016 Author Share Posted July 21, 2016 dzięki, hasło odzyskane, tylko w dalszym ciągu co nie próbuję zainstalować poprzez Mi-recovery 2.0.1 wyskakuje komunikat "install failed". Kolego "ahr" dzieki za pomoc, tylko dałeś mi linki do telefonu redmi 3, a ja posiadam redmi 2, a na dodatek nie wiem jak i gdzie zainstalowac twrp Dzięki Wam za chęci Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted July 21, 2016 Share Posted July 21, 2016 W tym poradniku masz jak instalować twrp. A linki są do redmi 2pro. A zmieniasz nazwę na update.zip? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin82 Posted July 21, 2016 Author Share Posted July 21, 2016 tak, zmieniłem na update.zip ... ok, dzięki będę dalej czytał, jednak wydaje mi się, że czym więcej czytam tych poradników tym mam większy mętlik w głowie. jednak naprawdę Wielkie dzięki za cierpliwość. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FromWP Posted July 21, 2016 Share Posted July 21, 2016 9 minut temu, Marcin82 napisał: dzięki, hasło odzyskane, tylko w dalszym ciągu co nie próbuję zainstalować poprzez Mi-recovery 2.0.1 wyskakuje komunikat "install failed". Kolego "ahr" dzieki za pomoc, tylko dałeś mi linki do telefonu redmi 3, a ja posiadam redmi 2, a na dodatek nie wiem jak i gdzie zainstalowac twrp Dzięki Wam za chęci Kolega ahr podał ci prawidłowe linki twój telefon to HM2XTDPro, lub HM2014813. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted July 21, 2016 Share Posted July 21, 2016 https://miuipolska.pl/instalacja-xiaomi/ Interesuje Cię METODA 2. Tutaj ważne, jeśli korzystasz z windowsa, aby nie zmienić nazwy na update.zip.zip (domyślnie ukryte rozszerzenia). Jeśli nie zadziała to z https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ część o instalacji TWRP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin82 Posted July 21, 2016 Author Share Posted July 21, 2016 (edited) ...powiem tak, już widziałem światełko w tunelu, instalacja załapała... wgrałem https://www.androidfilehost.com/?fid=24591000424948002 - wszystko niby ok, telefon się włączył i.... teraz nie ma ani dostępu do karty sim (nieaktywna) nawet Wi-fi nie działa...ja faktycznie sobie umie kłopotów narobić Przepraszam wi-fi jest, lecz jest komunikat brak karty sim Edited July 21, 2016 by Marcin82 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted July 21, 2016 Share Posted July 21, 2016 To spróbuj jeszcze ustawienia fabryczne przywrócić, może gdzieś się coś w ustawieniach zafiksowało. Ewentualnie sprawdź w Informacje o telefonie > poklikaj w Pamięć wewnętrzna i w testach zobacz czy działają modemy. I tu moja wiedza się kończy, chyba więcej nie wymyślę niestety. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted July 21, 2016 Share Posted July 21, 2016 Temat zostaje przeniesiony do kosza. Powód: mało wartościowa treść / pytanie już było omawiane na forum. Piszcie sobie na PW. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts