perqsista Opublikowano 19 Lipca 2016 Opublikowano 19 Lipca 2016 Mam RN3 Note Pro z odblokowanym botloaderem, zainstalowanym TWRP i najnowszym romem miui.eu. (6.7.14) Chciałbym poeksperymentować z jakimś oficjalnym Stabilnym romem w wersji Global np V7.3.7.0.LHOMIDD Bardzo proszę o rozjaśnienie mi następujących kwestii: - czy mogę zainstalować Globala przez TWRP (oczywiście po wcześniejszym full-wipe)? - czy przy instalacji nie podmieni mi recovery na stockowe i czy w związku z tym nie będę musiał instalować TWRP od nowa?
Acid Opublikowano 19 Lipca 2016 Opublikowano 19 Lipca 2016 Podmieni. Ale co za problem wgrać ponownie przez fastboota? 5 sekund wklepania komendy w terminalu, 3 sekundy instalacji, 6-7 sekund na boot do twrp. Z Mi5 Pro
perqsista Opublikowano 19 Lipca 2016 Autor Opublikowano 19 Lipca 2016 W sumie.. żaden Chciałem mieć tylko jasność sytuacji.
perqsista Opublikowano 20 Lipca 2016 Autor Opublikowano 20 Lipca 2016 A jak wygląda kwestia botloadera po powrocie na oficjalny rom? Nie zablokuje się na nowo?
kamilstw7 Opublikowano 20 Lipca 2016 Opublikowano 20 Lipca 2016 7 godzin temu, perqsista napisał: A jak wygląda kwestia botloadera po powrocie na oficjalny rom? Nie zablokuje się na nowo? Nie zablokuje się. Zablokuje się tylko jeśli będziesz chciał wgrać rom na androidzie 6.0, ale ja po zablokowaniu za każdym razem bez problemu później mogłem odblokować ponownie.
Rekomendowane odpowiedzi