Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ma slot hybrydowy, albo micro sim + nano sim albo micro sim + karta sd. Są poradniki jak zrobić aby były dwie karty sim i karta sd jednak wymaga to trochę zabawy. :)

Opublikowano

A jak wygląda sprawa z użyciem karty? Wiem, że w MIUI aplikacji nie da się przenieść bez Roota i kombinowania. Czy da się ustawić, żeby zdjęcia i filmy z aparatu były zapisywane na karcie? Czy telefon będzie widział i odtwarzał muzykę z karty sd?

Opublikowano

Nie no jak. Przecież jarta jest tylko po to żeby była. A jeszcze żeby telefon potrafił coś na niej zapisać albo odczytać ? Może za kilka lat coś takiego wymyślą...

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Różnie bywa, a ja chciałem się upewnić. Nie w każdym telefonie ze slotem SD można ustawić zapis z aparatu na karcie.

Opublikowano
Różnie bywa, a ja chciałem się upewnić. Nie w każdym telefonie ze slotem SD można ustawić zapis z aparatu na karcie.

Można bez problemu ustawić tutaj

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Boże jaki temat rafullo cie trolował.

Przecież każdy telefon potrafi muzykę i zdjęcia od 10 lat ?

To czego nie potrafią telefony w tym miui to apli na sd. Są i tak wgrywane do pamięci telefonu.

Do przenoszenia na miui nie potrzebujesz roota to nie samsung i titanium backup itd.

Z miui na miui przenosisz po prostu skanując qr kod i ci przenosi 100% z wszelkimi ustawieniami.

Miui daje kopię całego tel też na serwer.

W KAŻDYM TELEFONIE DA SIĘ USTAWIĆ ZAPIS ZDJĘĆ NA SD widocznie nie wiedziałeś gdzie.

I jak 99% telefonów ex fat itd do 32GB na fat 32 128GB.

Na fat 32 masz max rozmiar pliko 4GB.

Wiele producentów oszukuje. Pisząc że tel obsługuje do 128GB a to bujda. Poza samsungami top i huaweiami top nic nie obsługuje 64GB

Opublikowano
17 godzin temu, homman napisał:

Boże jaki temat rafullo cie trolował.

Przecież każdy telefon potrafi muzykę i zdjęcia od 10 lat ?

To czego nie potrafią telefony w tym miui to apli na sd. Są i tak wgrywane do pamięci telefonu.

Do przenoszenia na miui nie potrzebujesz roota to nie samsung i titanium backup itd.

Z miui na miui przenosisz po prostu skanując qr kod i ci przenosi 100% z wszelkimi ustawieniami.

Miui daje kopię całego tel też na serwer.

W KAŻDYM TELEFONIE DA SIĘ USTAWIĆ ZAPIS ZDJĘĆ NA SD widocznie nie wiedziałeś gdzie.

I jak 99% telefonów ex fat itd do 32GB na fat 32 128GB.

Na fat 32 masz max rozmiar pliko 4GB.

Wiele producentów oszukuje. Pisząc że tel obsługuje do 128GB a to bujda. Poza samsungami top i huaweiami top nic nie obsługuje 64GB

Przede wszystkim, napisz może post po polsku, bo to - to, przypomina raczej bełkot.

Co zaś do meritum. Ile telefonów przetestowałeś, że wiesz, że nie obsługują kart o pojemności 64 GB i więcej? Jeśli producent podaje w specyfikacji technicznej obsługę kart 128 lub 256 GB, to tak właśnie jest. Nie będzie się narażał na ewentualne pozwy w związku z niespełnieniem deklaracji w specyfikacji. Przetestowałem mnóstwo telefonów i tabletów i nie zdarzyło się jeszcze, żeby karty o pojemności, o której mówi producent, nie były obsługiwne.To po pierwsze.

Po drugie, format plików nie ma nic wspólnego z tym, jaką pojemność kart obsługuje układ telefonu. Najważniejszą różnicą dla użytkownika, pomiędzy FAT32 a exFAT, jest możliwość obsługi plików powyżej 4GB w przypadku tego drugiego.

Opublikowano

Mam takie pytanie, czy jest możliwość użycia kart sd 64gb+ w innym formacie niż fat32? Już raz mi urwało filmik bo rozmiar przekroczył 4gb..

Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, homman napisał:

Nie. I jw wlasnie w ten sposob producenci oszukują.

Oszukują? Według oficjalnej specyfikacji telefon obsługuje karty do 32 GB a tu mowa o 64+

Edytowane przez primek
Opublikowano
11 minut temu, homman napisał:

Na wielu wielu stronach masz 128GB

Dlatego dokładną specyfikację sprawdza się nie na wielu stronach tylko na oficjalnej stronie producenta.

Opublikowano
50 minut temu, homman napisał:

Jeśli cie to interesuje to identyczne pytanie zadawałem tutaj.

I WIELU UŻYTKOWNIKÓW ZAPEWNIAŁO MNIE ŻE 64GB DZIAŁA.

I to według ciebie jest oszustwo producenta. Gratuluję logiki.

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano (edytowane)

Witam, 
Widzę, że stary temat... Ale miałem podobny problem i go rozwiązałem.
Kupiłem kartę SDHC 128GB

Sformatowałem pod win na exFAT - zgodnie z zaleceniami poradnika, że nie każda apka widzi windowsowy system NTFS
Telefon wywalił problem, że "karta nieobsługiwana z guzikiem "sformatuj kartę""
Klikam. Nic. Error...

Wkurzyłem się, bo na stronach piszą o tym, że do 256 nawet obsługuje...

Rozwiązanie, jakie mi pomogło:
Wkładam z powrotem do kompa, sformatowałem na NTFS.
Wpinam do telefonu.
To samo:  "karta nieobsługiwana z guzikiem "sformatuj kartę""
Klikam "formatuj"  -> poszło i działa - i mózg mi się zlasował bo takich cudów jeszcze nie widziałem.

Pozdrawiam

ps.
Ciekawe, czy działałoby pod FAT32 - nie da się z windowsa tak sformatować karty, ale jest do tego program.
Ja mojej nie ruszam, bo działa to działa ;)

edit:

cofam co pisalem wyżej o "rozwiązaniu"
wiesza się, nie widzi muzy mp3, coś się popieprzyło ostro...
Rozwiązanie vol2.
Format w windowsie na NTFS, format jeszcze raz pod win programem FAT32 Formatter
Ruszyło...

Edytowane przez Arassuil
error :D
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...