bogusz89 Opublikowano 16 Lipca 2016 Opublikowano 16 Lipca 2016 Witam Czy Note 3 pro ma slot na kartę SD? Przeglądając internet natrafiłem na sprzeczne informacje.
Mark1991 Opublikowano 16 Lipca 2016 Opublikowano 16 Lipca 2016 Ma slot hybrydowy, albo micro sim + nano sim albo micro sim + karta sd. Są poradniki jak zrobić aby były dwie karty sim i karta sd jednak wymaga to trochę zabawy.
bogusz89 Opublikowano 16 Lipca 2016 Autor Opublikowano 16 Lipca 2016 A jak wygląda sprawa z użyciem karty? Wiem, że w MIUI aplikacji nie da się przenieść bez Roota i kombinowania. Czy da się ustawić, żeby zdjęcia i filmy z aparatu były zapisywane na karcie? Czy telefon będzie widział i odtwarzał muzykę z karty sd?
Rafullo Opublikowano 16 Lipca 2016 Opublikowano 16 Lipca 2016 Nie no jak. Przecież jarta jest tylko po to żeby była. A jeszcze żeby telefon potrafił coś na niej zapisać albo odczytać ? Może za kilka lat coś takiego wymyślą... Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
bogusz89 Opublikowano 16 Lipca 2016 Autor Opublikowano 16 Lipca 2016 Różnie bywa, a ja chciałem się upewnić. Nie w każdym telefonie ze slotem SD można ustawić zapis z aparatu na karcie.
Troc Opublikowano 16 Lipca 2016 Opublikowano 16 Lipca 2016 Różnie bywa, a ja chciałem się upewnić. Nie w każdym telefonie ze slotem SD można ustawić zapis z aparatu na karcie. Można bez problemu ustawić tutaj Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka
homman Opublikowano 16 Lipca 2016 Opublikowano 16 Lipca 2016 Boże jaki temat rafullo cie trolował. Przecież każdy telefon potrafi muzykę i zdjęcia od 10 lat ? To czego nie potrafią telefony w tym miui to apli na sd. Są i tak wgrywane do pamięci telefonu. Do przenoszenia na miui nie potrzebujesz roota to nie samsung i titanium backup itd. Z miui na miui przenosisz po prostu skanując qr kod i ci przenosi 100% z wszelkimi ustawieniami. Miui daje kopię całego tel też na serwer. W KAŻDYM TELEFONIE DA SIĘ USTAWIĆ ZAPIS ZDJĘĆ NA SD widocznie nie wiedziałeś gdzie. I jak 99% telefonów ex fat itd do 32GB na fat 32 128GB. Na fat 32 masz max rozmiar pliko 4GB. Wiele producentów oszukuje. Pisząc że tel obsługuje do 128GB a to bujda. Poza samsungami top i huaweiami top nic nie obsługuje 64GB
mrosi Opublikowano 17 Lipca 2016 Opublikowano 17 Lipca 2016 17 godzin temu, homman napisał: Boże jaki temat rafullo cie trolował. Przecież każdy telefon potrafi muzykę i zdjęcia od 10 lat ? To czego nie potrafią telefony w tym miui to apli na sd. Są i tak wgrywane do pamięci telefonu. Do przenoszenia na miui nie potrzebujesz roota to nie samsung i titanium backup itd. Z miui na miui przenosisz po prostu skanując qr kod i ci przenosi 100% z wszelkimi ustawieniami. Miui daje kopię całego tel też na serwer. W KAŻDYM TELEFONIE DA SIĘ USTAWIĆ ZAPIS ZDJĘĆ NA SD widocznie nie wiedziałeś gdzie. I jak 99% telefonów ex fat itd do 32GB na fat 32 128GB. Na fat 32 masz max rozmiar pliko 4GB. Wiele producentów oszukuje. Pisząc że tel obsługuje do 128GB a to bujda. Poza samsungami top i huaweiami top nic nie obsługuje 64GB Przede wszystkim, napisz może post po polsku, bo to - to, przypomina raczej bełkot. Co zaś do meritum. Ile telefonów przetestowałeś, że wiesz, że nie obsługują kart o pojemności 64 GB i więcej? Jeśli producent podaje w specyfikacji technicznej obsługę kart 128 lub 256 GB, to tak właśnie jest. Nie będzie się narażał na ewentualne pozwy w związku z niespełnieniem deklaracji w specyfikacji. Przetestowałem mnóstwo telefonów i tabletów i nie zdarzyło się jeszcze, żeby karty o pojemności, o której mówi producent, nie były obsługiwne.To po pierwsze. Po drugie, format plików nie ma nic wspólnego z tym, jaką pojemność kart obsługuje układ telefonu. Najważniejszą różnicą dla użytkownika, pomiędzy FAT32 a exFAT, jest możliwość obsługi plików powyżej 4GB w przypadku tego drugiego.
homman Opublikowano 17 Lipca 2016 Opublikowano 17 Lipca 2016 Sprawdzałeś na xiomi np ? Działa ci 128GB na ex fat ? Jak najbardziej format karty ma znacznie.
pivor Opublikowano 18 Lipca 2016 Opublikowano 18 Lipca 2016 Mam takie pytanie, czy jest możliwość użycia kart sd 64gb+ w innym formacie niż fat32? Już raz mi urwało filmik bo rozmiar przekroczył 4gb..
homman Opublikowano 18 Lipca 2016 Opublikowano 18 Lipca 2016 Nie. I jw wlasnie w ten sposob producenci oszukują.
primek Opublikowano 18 Lipca 2016 Opublikowano 18 Lipca 2016 (edytowane) 17 minut temu, homman napisał: Nie. I jw wlasnie w ten sposob producenci oszukują. Oszukują? Według oficjalnej specyfikacji telefon obsługuje karty do 32 GB a tu mowa o 64+ Edytowane 18 Lipca 2016 przez primek
primek Opublikowano 18 Lipca 2016 Opublikowano 18 Lipca 2016 11 minut temu, homman napisał: Na wielu wielu stronach masz 128GB Dlatego dokładną specyfikację sprawdza się nie na wielu stronach tylko na oficjalnej stronie producenta.
homman Opublikowano 18 Lipca 2016 Opublikowano 18 Lipca 2016 Jeśli cie to interesuje to identyczne pytanie zadawałem tutaj. I WIELU UŻYTKOWNIKÓW ZAPEWNIAŁO MNIE ŻE 64GB DZIAŁA.
primek Opublikowano 18 Lipca 2016 Opublikowano 18 Lipca 2016 50 minut temu, homman napisał: Jeśli cie to interesuje to identyczne pytanie zadawałem tutaj. I WIELU UŻYTKOWNIKÓW ZAPEWNIAŁO MNIE ŻE 64GB DZIAŁA. I to według ciebie jest oszustwo producenta. Gratuluję logiki.
mrosi Opublikowano 18 Lipca 2016 Opublikowano 18 Lipca 2016 Czy którykolwiek producent zapewnia, że jego urządzenie obsługuje karty po pojemności, przykładowo, 32, 64, 128 czy 256 GB w formacie FAT? Nie. Producent podaje pojemność obsługiwanych nośników. Format, w jakim muszą funkcjonować, to zupełnie inna kwestia. Co zaś do tego, jaki system czym się je, polecam ten artykuł: http://instalacja-pendrive.pl/formatowanie-pendrive/ 1
Arassuil Opublikowano 13 Marca 2017 Opublikowano 13 Marca 2017 (edytowane) Witam, Widzę, że stary temat... Ale miałem podobny problem i go rozwiązałem. Kupiłem kartę SDHC 128GB Sformatowałem pod win na exFAT - zgodnie z zaleceniami poradnika, że nie każda apka widzi windowsowy system NTFS Telefon wywalił problem, że "karta nieobsługiwana z guzikiem "sformatuj kartę"" Klikam. Nic. Error... Wkurzyłem się, bo na stronach piszą o tym, że do 256 nawet obsługuje... Rozwiązanie, jakie mi pomogło: Wkładam z powrotem do kompa, sformatowałem na NTFS. Wpinam do telefonu. To samo: "karta nieobsługiwana z guzikiem "sformatuj kartę"" Klikam "formatuj" -> poszło i działa - i mózg mi się zlasował bo takich cudów jeszcze nie widziałem. Pozdrawiam ps. Ciekawe, czy działałoby pod FAT32 - nie da się z windowsa tak sformatować karty, ale jest do tego program. Ja mojej nie ruszam, bo działa to działa edit: cofam co pisalem wyżej o "rozwiązaniu" wiesza się, nie widzi muzy mp3, coś się popieprzyło ostro... Rozwiązanie vol2. Format w windowsie na NTFS, format jeszcze raz pod win programem FAT32 Formatter Ruszyło... Edytowane 15 Marca 2017 przez Arassuil error :D
Rekomendowane odpowiedzi