Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

T-Mobile z Orange chcieli pasma obok siebie, aby wspolnie rozwijac te pasma na wspolnych nadajnikach. Mozesz mowic co chcesz, ale w T-Mobile nie ma nikogo kto konfiguruje nadajniki i na nie jezdzi. Maja tylko Networks. Oczywiście maja juz swoj zespół od badania zasięgu, od jądra. Jak ostatecznie widac w srodek miedzy nich wbil sie Play i jemu to pasuje. Pierwsze najwijmy to porodukty tej aukcji bedziemy widziec pod koniec tego roku, nie oszukujmy sie, ale to wszystko trwa i nikt z dnia na dzien tego nie zrobi.

Wiec konkluzja jest prosta, jesli ktos ma zamiar trzymac telefon ponad rok, to moze sie przejmowac czestotliwoscia 800, jesli ma kiepski zasieg w danym miejscu to niech zmieni operatora.

Opublikowano
Dnia 16.07.2016 o 09:57, Nezumi napisał:

Wejdź na XDA i sprawdź, wiem, że odblokowanie jest możliwe na Mi3/4 i Note/NotePro, czy poszło coś dalej? Nie mam pojęcia. Nie mam potrzeby tego sprawdzać, LTE mi działa, a w razie czego zawsze mam H+, nawet nie wiem czy już jakieś 800 działa, czy nie, średnio mnie to interesuje.

LTE na Mi3???? Ja chcem, ja chcem!

Podaj jakiegoś linka, jak odblokować LTE na Mi3, please!

Opublikowano
1 godzinę temu, Obcy napisał:

LTE na Mi3???? Ja chcem, ja chcem!

Podaj jakiegoś linka, jak odblokować LTE na Mi3, please!

http://www.xda-developers.com

Poszperaj, na bodajże spidersweb zostałem zapewniony podczas dyskusji przez, niby jedną z osób siedzących na xda, że można to odblokować, przynajmniej B20, bo o nim była rozmowa.

Opublikowano
T-Mobile z Orange chcieli pasma obok siebie, aby wspolnie rozwijac te pasma na wspolnych nadajnikach. Mozesz mowic co chcesz, ale w T-Mobile nie ma nikogo kto konfiguruje nadajniki i na nie jezdzi. Maja tylko Networks. Oczywiście maja juz swoj zespół od badania zasięgu, od jądra. Jak ostatecznie widac w srodek miedzy nich wbil sie Play i jemu to pasuje. Pierwsze najwijmy to porodukty tej aukcji bedziemy widziec pod koniec tego roku, nie oszukujmy sie, ale to wszystko trwa i nikt z dnia na dzien tego nie zrobi.

Wiec konkluzja jest prosta, jesli ktos ma zamiar trzymac telefon ponad rok, to moze sie przejmowac czestotliwoscia 800, jesli ma kiepski zasieg w danym miejscu to niech zmieni operatora.

Co ty tu gadasz o pierwszych produktach aukcji pod koniec roku. Już są stacje uruchamiane, Kazdy z nowych właścicieli pasma ma już po kilkaset lokalizacji uruchomionych. Orange narazie na swoich, t-Mobile na swoich, pewnie robi to N! Ale na dzień dzisiejszy nie działa ani jedna stacja z której lecialby sygnał lte800 od obu operatorów. Dopiero od zeszłego tygodnia zaczęło się do wieszanie rru na stacjach partnera. Przez to że ich bloki oddzielone są playem każdy z opów będzie musiał mieć swoje rru, anteny będą współdzielone. N! To duża umowa ramowa. Od momentu gdy powstała większość nowych stacji bazowych T-M i Orange stawia oddzielnie i sygnał partnerow nie jest dostępny, być może potrzebny jest do tego jakiś aneks i chcą to zrobić jak się więcej uzbiera. Niemniej jednak na dzień dzisiejszy juz śmiało można powiedzieć że takich oddzielnych bts jest już kilkadziesiąt.

O jakim ty jądrze piszesz? Chodzi Ci o Core?

Opublikowano
14 godzin temu, Nezumi napisał:

http://www.xda-developers.com

Poszperaj, na bodajże spidersweb zostałem zapewniony podczas dyskusji przez, niby jedną z osób siedzących na xda, że można to odblokować, przynajmniej B20, bo o nim była rozmowa.

No szperałem i jedyne co znalazłem, to info, że Mi3 nie ma odpowiedniej anteny, aby korzystać z LTE :/

Opublikowano
42 minuty temu, Obcy napisał:

No szperałem i jedyne co znalazłem, to info, że Mi3 nie ma odpowiedniej anteny, aby korzystać z LTE :/

To wtedy przepraszam widocznie się "zapędziłem" w wypisywaniu modeli :(. Wiesz no, człowiek myśli o "cancro" i już wpisuje Mi3/4, zamiast doprecyzować model :(. Jeszcze raz sorry za zrobienie "nadziei" na LTE :(.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...