flexeii Opublikowano 12 Lipca 2016 Opublikowano 12 Lipca 2016 Cześć! Analizując oferty sklepów, zdecydowałem się na zakup Xiaomi Redmi Note 3 Pro 2/16 na aliexpress u Goldway'a. Ale zanim dokonam zakupu mam parę pytań. ^^ 1) U Goldway'a są jakby dwie "wersje" z tym telefonem. Jedna dotyczy tego że w telefonie będzie MIUI Global, a w drugiej że MIUI będzie instalowane przez Goldway'a. Którą aukcje lepiej wybrać? 2) Niestety w opisie aukcji nie znalazłem informacji na temat gwarancji. Czy kupując o Goldway'a jest jakaś gwarancja, przynajmniej roczna? 3) Wysyłka. Jak rozumiem wybierając opcje "Free shipping" jest prawdopodobieństwo że urząd celny naliczy mi VAT, tak samo poprzez opcje DHL. W opisie wyczytałem że wybierając opcje "Seller's Shipping Metod" ominie mnie płacenie VAT'u oraz cła. Czy to prawda? Bardzo dziękuje każdemu za pomoc.
tpawel Opublikowano 12 Lipca 2016 Opublikowano 12 Lipca 2016 1) jeśli masz zamiar wrzucić miuipolska/xiaomi.eu to bez różnicy jaki rom. 2) standardowe pół roku gwarancji jest rozszerzone o tyle samo po wystawieniu pozytywnego komentarza 3) dokładnie jest tak jak piszesz
Satyriasis Opublikowano 16 Lipca 2016 Opublikowano 16 Lipca 2016 Hej Rowniez podlacze sie pod pytania o zakupu u Goldwaya: Jaka jest roznica miedzy telefonami w wersji : Official Global Rom a "multi Language" cena prawie ta sama a zabwe ze zmiana romu zaczne pewnie za jakis czas jak doczytam wszystko. Czy lepiej na poczatek wziac Global Rom? Pozdr.
ahr Opublikowano 16 Lipca 2016 Opublikowano 16 Lipca 2016 Lepiej od razu zabrać się za czytanie poradników, odblokowywanie bootloadera i wgrywanie xiaomi.eu. Nie warto liczyć na to co Ci wgrają chińczyki.
gramacz Opublikowano 23 Lipca 2016 Opublikowano 23 Lipca 2016 Gwarancja jest realizowana w Chinach, choć czytałem że ma być tez polski serwis, ale nie wiem jak daleko to jest posunięte. Ja bym wybrał oficjalnego globala z j. polskim. A jak masz wątpliwości to zapytaj u źródła po polsku http://telchina.pl/hong-kong-goldway-wspolpraca-promocje-pomoc-t12201.html
Rekomendowane odpowiedzi