krzyci81 Opublikowano 11 Lipca 2016 Opublikowano 11 Lipca 2016 Drodzy! Wysłałem dziś długiego sms-a, w przeliczeniu znaków wyszło 3 sztuki. W aplikacji mobilnej widzę, że policzyło mi za 5. Sprawdziłem tekst, żadnego polskiego znaku ani innego który mógłby wydłużyć wiadomość. Orientuje się ktoś, co się mogło stać i co powinienem zrobić, by tak się nie działo? Pytam, bo nie mam no limits tylko abonament wymienny , starego typu
luki! Opublikowano 12 Lipca 2016 Opublikowano 12 Lipca 2016 Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty. Odblokowane
krzyci81 Opublikowano 12 Lipca 2016 Autor Opublikowano 12 Lipca 2016 (edytowane) Nie wiem dlaczego zamknięto mój temat w tej sprawie, ale wg mnie nie został on wyczerpany. Bowiem to o czym pisałem sprawdziłem na kilku kartach sim różnych operatorów i wynika z tego testu to, iż tylko na karcie abonamentowej plus liczą się dziwnie smsy. Na prepaidach schodzą właściwie, wg ilości znaków pokazanych przy redagowaniu wiadomości. Zdaje się więc, że wskazany wcześniej link o ogonkach nie dotyczy się mojej sytuacji. Ktoś ma pomysł co to może być ? Proszę też nie zamykać tematów pochopnie , bowiem nie zawsze jest tak, że ślęczę na forum na okrągło,by szybko reagować , a jak chcę odpisać to okazuje się, że widzę kłódkę. Cierpliwość to cnota bogów, drodzy Administratorzy Edytowane 12 Lipca 2016 przez krzyci81
ahr Opublikowano 12 Lipca 2016 Opublikowano 12 Lipca 2016 Skoro sprawdzałeś i tylko plus robi Cię w jajo to w jaki sposób ten wątek ma pomóc?
zielonyBB Opublikowano 12 Lipca 2016 Opublikowano 12 Lipca 2016 I jaki to ma związek z Xiaomi ? Wysłane z MI5
luki! Opublikowano 12 Lipca 2016 Opublikowano 12 Lipca 2016 Odblokowane i połączone, natomiast z tego co opisujesz problem masz z siecią plus...
krzyci81 Opublikowano 12 Lipca 2016 Autor Opublikowano 12 Lipca 2016 Drodzy Forumowicze... nie wiem jaki to ma związek z Xiaomi, dopiero zaczynam swoją przygodę, poznaję swój model. Może mam gdzieś coś źle ustawione? Przejrzałem ten wątek o ogonkach i słabo mi się zrobiło na samą myśl że miałbym coś pobrać itp. Na pewno mnie rozumiecie, każdy z Was też zaczynał z Xiaomi, a nie chcę żeby coś mi się schrzaniło, stąd moja prośba o wyrozumiałość I dziękuję Moderatorom. Idę na forum Plusa niech sprawdzą co to się dzieje. Wrócę tu jak mi odpiszą , a Wy może macie jakieś pomysły? Jakaś zmiana ustawień?
wtbn Opublikowano 12 Lipca 2016 Opublikowano 12 Lipca 2016 (edytowane) 1 godzinę temu, krzyci81 napisał: Drodzy Forumowicze... nie wiem jaki to ma związek z Xiaomi, dopiero zaczynam swoją przygodę, poznaję swój model. Może mam gdzieś coś źle ustawione? Przejrzałem ten wątek o ogonkach i słabo mi się zrobiło na samą myśl że miałbym coś pobrać itp. Na pewno mnie rozumiecie, każdy z Was też zaczynał z Xiaomi, a nie chcę żeby coś mi się schrzaniło, stąd moja prośba o wyrozumiałość I dziękuję Moderatorom. Idę na forum Plusa niech sprawdzą co to się dzieje. Wrócę tu jak mi odpiszą , a Wy może macie jakieś pomysły? Jakaś zmiana ustawień? ale właściwie to o co ty sie pytasz? dlaczego robi Ci się słabo jak masz coś pobrać? może ciśnienie masz złe albo cukier, ale lepiej lekarza zapytaj bo na internecie to zawsze Ci ludzie raka zdiagnozują prędzej czy później... Edytowane 12 Lipca 2016 przez wtbn
krzyci81 Opublikowano 12 Lipca 2016 Autor Opublikowano 12 Lipca 2016 2 godziny temu, wtbn napisał: ale właściwie to o co ty sie pytasz? dlaczego robi Ci się słabo jak masz coś pobrać? może ciśnienie masz złe albo cukier, ale lepiej lekarza zapytaj bo na internecie to zawsze Ci ludzie raka zdiagnozują prędzej czy później... Z zasady to nie odpowiadam na idiotyczne komentarze/posty, ale tym razem zrobię wyjątek. Skoro wziąłeś udział w tym wątku, to domyślam się, iż potrafisz czytać - zatem zapraszam do ponownej lektury, a na pewno znajdziesz odpowiedź na swoje pytanie. Nadciśnienia ani cukrzycy nie mam, co dokumentują moje najświeższe badania Aby rozwiać Twoje wątpliwości to informuję powtórnie, iż po raz pierwszy mam do czynienia z Xiaomi, a wskazany wcześniej wątek odnośnie ogonków zawiera informację o konieczności wgrania jakiegoś programu - mój niepokój spowodowany jest obawą przed ewentualnym uszkodzeniem nowo nabytego urządzenia.
luki! Opublikowano 12 Lipca 2016 Opublikowano 12 Lipca 2016 Jak martwisz się o urządzenie? Przecież sam sobie odpowiedziałeś na pytanie Cytat Bowiem to o czym pisałem sprawdziłem na kilku kartach sim różnych operatorów i wynika z tego testu to, iż tylko na karcie abonamentowej plus liczą się dziwnie smsy. Na prepaidach schodzą właściwie, wg ilości znaków pokazanych przy redagowaniu wiadomości. Pisz do plusa = wytłumaczą dlaczego tak jest
krzyci81 Opublikowano 12 Lipca 2016 Autor Opublikowano 12 Lipca 2016 Jasne, zgadza się . Ale w dopisałem też później w pytaniu do Was, czy aby czasem nie mam coś źle ustawionego w menu. Być może użytkownicy z dłuższym stażem też mieli taką sytuację... Wszedłem w ustawienia, wszystko niby gra. A na odp. Plusa czekam na ich forum.
Rekomendowane odpowiedzi