Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem, chcialem grać nowy rom do swojego Mi5, wklepalem poniższe komendy:

fastboot flash recovery recovery.img
fastboot flash boot boot.img

Jednak przypomnialem sobie, że nie wrzucilem roma na telefon i w tym momencie postanowilem zrobić reboot telefonu. Od reboota mam bootloop i nie mogę uruchomić ponownie telefonu. Telefon caly czas jest zawieszony na ekranie z logiem MI.

Opublikowano (edytowane)

A tryb fastboot działa?

Po tych komendach powinieneś już mieć twrp pod którym możesz podłączyć telefon do kompa i wrzucić do jego pamięci Rom.

Edytowane przez Poohacz79
Opublikowano

FAstboot moge wlaczyc jedynie przez kombinacje klawiszy power+ volume down

gdy wklepuje komendę abd devices nie wyświetla mi żadnego urządzenia. Telefon nie jest wykrywany po podlaczeniu do PC. 

Opublikowano

Jeżeli uda Ci się wejść do TWRP to będziesz go widzial po podłączeniu do kompa. Wtedy możesz wrzucić Rom do pamięci i w TWRP zainstalować przez "INSTALL" 

Jeżeli nie to pozostaje MiFlash. 

Opublikowano

Wejdź w fastboot i zrób MiFlash z romem Xiaomi.eu 6.4.21 z instrukcji dla Mi5. Potem zrób zwykły update do MIUI 8. 10 minut roboty.

Z Mi5 Pro

Opublikowano (edytowane)

na przyszłość jest tez komenda fastboot do uruchamiania recovery bez potrzeby flashowania go na partycje recovery - dobra gdy chcemy przetestowac recovery albo kernela bez potrzeby flashowania go

fastboot boot recovery.img

po tej komendzie recovery powinno się samo uruchomić bez problemu, po restarcie telefonu nie zostaje ślad po tym recovery, bo z pamięci RAM wszystko znika rzecz jasna :)

Edytowane przez veimus
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...