CrispyMiki Opublikowano 10 Lipca 2016 Opublikowano 10 Lipca 2016 Mam problem, chcialem grać nowy rom do swojego Mi5, wklepalem poniższe komendy: fastboot flash recovery recovery.imgfastboot flash boot boot.img Jednak przypomnialem sobie, że nie wrzucilem roma na telefon i w tym momencie postanowilem zrobić reboot telefonu. Od reboota mam bootloop i nie mogę uruchomić ponownie telefonu. Telefon caly czas jest zawieszony na ekranie z logiem MI.
Poohacz79 Opublikowano 10 Lipca 2016 Opublikowano 10 Lipca 2016 (edytowane) A tryb fastboot działa? Po tych komendach powinieneś już mieć twrp pod którym możesz podłączyć telefon do kompa i wrzucić do jego pamięci Rom. Edytowane 10 Lipca 2016 przez Poohacz79
CrispyMiki Opublikowano 10 Lipca 2016 Autor Opublikowano 10 Lipca 2016 FAstboot moge wlaczyc jedynie przez kombinacje klawiszy power+ volume down gdy wklepuje komendę abd devices nie wyświetla mi żadnego urządzenia. Telefon nie jest wykrywany po podlaczeniu do PC.
MarioWRC Opublikowano 10 Lipca 2016 Opublikowano 10 Lipca 2016 Jak już masz twrp to spróbuj zrobić full wipe, może odpali. Do twrp vol up i power Wysłane z MI 5 Pro Black
Poohacz79 Opublikowano 10 Lipca 2016 Opublikowano 10 Lipca 2016 Jeżeli uda Ci się wejść do TWRP to będziesz go widzial po podłączeniu do kompa. Wtedy możesz wrzucić Rom do pamięci i w TWRP zainstalować przez "INSTALL" Jeżeli nie to pozostaje MiFlash.
CrispyMiki Opublikowano 10 Lipca 2016 Autor Opublikowano 10 Lipca 2016 Prbowalem jednak twrp się nie uruchamia
Acid Opublikowano 10 Lipca 2016 Opublikowano 10 Lipca 2016 Wejdź w fastboot i zrób MiFlash z romem Xiaomi.eu 6.4.21 z instrukcji dla Mi5. Potem zrób zwykły update do MIUI 8. 10 minut roboty. Z Mi5 Pro
CrispyMiki Opublikowano 10 Lipca 2016 Autor Opublikowano 10 Lipca 2016 (edytowane) Problem rozwiązany. Dziękuję za pomoc. Edytowane 10 Lipca 2016 przez CrispyMiki
veimus Opublikowano 10 Lipca 2016 Opublikowano 10 Lipca 2016 (edytowane) na przyszłość jest tez komenda fastboot do uruchamiania recovery bez potrzeby flashowania go na partycje recovery - dobra gdy chcemy przetestowac recovery albo kernela bez potrzeby flashowania go fastboot boot recovery.img po tej komendzie recovery powinno się samo uruchomić bez problemu, po restarcie telefonu nie zostaje ślad po tym recovery, bo z pamięci RAM wszystko znika rzecz jasna Edytowane 10 Lipca 2016 przez veimus
Rekomendowane odpowiedzi