rychu27 Posted July 7, 2016 Share Posted July 7, 2016 Witam! Problem, jak wyżej... Od kilku dni obserwuję, że jakaś aplikacja(systemowa lub nie) ściąga dane, bądź raczej je sama tworzy na pamięci wewnętrznej. W ustawienia/pamięć przybywa danych w sekcji Aplikacje. Po zajęciu całej pamięci wolne miejsce cudownie się odradza i po jakieś godzinie cykl się powtarza. W ostatnich dniach nic nowego nie instalowałem, antywirus systemowy też nic nie wykazuje. Czy istnieje narzędzie do zdiagnozowanie winowajcy, czy najprościej format wszystkiego, Jeżeli już formatowanie to proszę o wskazówki, jak nie stracić istotnych danych Link to comment Share on other sites More sharing options...
ZduneX25 Posted July 7, 2016 Share Posted July 7, 2016 Ze 2 razy logi xiaomi urosły mi do ponad 300mb, ogólnie wszystko co buforuje wideo/zdjęcia w czasie rzeczywistym czy w tle zajmuje miejsce w pamięci. Inny przykład taki flibpoard po kwadransie flipowania potrafi zjeść do 300-400mb z pamięci, naturalnie wyczyszczanie jego cache załatwia problem uciekających mb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rychu27 Posted July 7, 2016 Author Share Posted July 7, 2016 To były , mam nadzieję(bo już poczyniłem drastyczne kroki), ilości rzędu 1,5gb. Pamięć "zapychała" się do rzędu dziesiątek kb wolnego, tak że obsługa telka stawała się bardzo utrudniona. Na razie przywracam ustawienia aplikacji i będę obserwował dalej Link to comment Share on other sites More sharing options...
goofas Posted September 17, 2016 Share Posted September 17, 2016 witam trochę odkopię temat ale od 2 dni mam ten sam problem z 2 giga wolnego spada do kilku kilo i wszystko zaczyna się sypać z tego co widzę to strasznie rośnie pamięć "google services" nic nie zminiałem wieczorem było ok rano zaczęło się zapychać, było kiedyś już tak na innej wersji romu ale to jakby losowe ale strasznie wnerwiajace bo wszystko się sypie i nic nie da się zrobić wipe cache niewiele daje bo to za chwilę znowu się zapycha i zjada tyle przestrzeni ile ma :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
rychu27 Posted September 17, 2016 Author Share Posted September 17, 2016 Ja zrobiłem generalne czyszczenie i kopię dociągnąłem spowrotem. Znowu zrobiło się miejsce HM Note LTE Link to comment Share on other sites More sharing options...
goofas Posted September 17, 2016 Share Posted September 17, 2016 też tak zrobiłem i po około 2 tygodniach znowu się zrypało niestety więc jest to rozwiązanie przynajmniej u mnie tylko tymczasowe, robiłem reset systemu z 3 czy 4 razy przez to Link to comment Share on other sites More sharing options...
frytas Posted September 28, 2016 Share Posted September 28, 2016 (edited) Mam to samo, 5gb ucieka na kilka aplikacji, a clener z miui nie potrafi wycześcić 500mb śmieci, to samo się dzieje po full wipie. Nie potrafiłem też przekopiować danych z wewnętrznej pamięci po podłączeniu USB bo wyskakiwał błąd, natomiast aplikacja na androidzie poradziła sobie. Kolejny raz wrzucę czystą kopię romu i zobaczę na jak długo pozostanie miejsce... Czy możliwe żeby pamięć flash się sypała? Edited September 28, 2016 by frytas Link to comment Share on other sites More sharing options...
fred Posted September 28, 2016 Share Posted September 28, 2016 Co kilka tygodni Usługi Google zajmują pamięć do oporu (2-3 GB, ile wolnego). Pomaga wyczyszczenie danych aplikacji. Znalazł ktoś sposób na to. Link to comment Share on other sites More sharing options...
goofas Posted October 3, 2016 Share Posted October 3, 2016 mi niestety się nie udało z tym poradzić i z faktu, że to nie zależało od konkretnej wersji miui ani czy czysta czy aplikacje się pobrały przeszedłem chwilowo na cyanogenmod. i wszystko działa całkiem sprawnie tylko brakuje tego co było w miui Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts