Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem, że wysyłają jako Gift 20 dolarów, jednak słyszałem że czasem łapią. Czyli ogólnie, do Niemiec bez problemu?

Wysłane z mojego ZTE V967S przy użyciu Tapatalka

• Odpowiedzi 193
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

W takim razie za niedługo będę szczęśliwym posiadaczem MI 3. A wszystko dzięki portowi MIUI na zte v967s, podobno to Twoja robota Acid. Wiele dzięki!

Opublikowano

Chyba trochę źle zrozumiałeś odpowiedź Acida bo faktycznie cło = zero zł  ale Ciebie powinien interesować  vat w razie ewentualnego zatrzymania w UC.

Opublikowano

Raczej tak. W takim razie, ile zł cło? Ile dodatkowo muszę mieć?

Opublikowano

Ale z chin do Niemiec nie wiadomo jakie są opłaty, w polsce jest to vat 23% od wartości zakupu (nie od wystawionej przez chińczyka kwoty- tylko zrzut ze strony zakupu, potwierdzenie płatności z PayPal) 

Opublikowano (edytowane)

Czyli w Niemczech nie ma opłat celnych?

Mi z Hongkongu do Leipzig przesłali w niecałe 24h, a potem na Poznań

Edytowane przez lucas7911
Opublikowano

To ja poczekam dwa tygodnie aż wrócę do Polski i kupię.

Opublikowano

A mnie się coś gdzieś o oczy obiło że właśnie nie bardzo się opłaca  zamawiać do Niemiec bo tam z automatu wszystko leci na cło ale mogę się mylić.

Pogrzeb trochę w google bo ludzie dzielą się takimi informacjami bo to jednak dosyć drogi telefon więc i ewentualny VAT to nie są grosze a jak masz alternatywę że korzystniej by Ci wyszło  przesyłka do PL to warto  z tego skorzystać chociaż i tu nigdy nie ma 100%  pewności że nic nie doliczą.

Opublikowano

Jak jest zadeklarowany media player za 20$ i do tego zapakowany jak prezent, to czego mają się niby przyczepić.

Widzę, że najwięcej do powiedzenia mają ci, co z ibuygou nic nie kupili ale za to wszystkie rozumy pozjadali.

Opublikowano

Znalazłem kogoś kto bez problemu wpłaci mi na PayPala euro, ale kupię na adres w Polsce, gdyż po przewertowaniu googla i podpytaniu znajomego okazuje się że w sprowadzanie do Niemiec jest bardziej ryzykowne, dokładniejsza kontrola, możliwe wysokie opłaty w razie kontroli. Tutaj, jak mówił znajomy, Skarbówka jest strasznie zawzieta i nie odpuŝci żadnego centa, są dokładniejsi niż polscy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...