Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wersja MIUI:

Jakim użytkownikiem jesteś? -- używam MIUI od pewnego czasu

Opis znalezionego błędu

Ni z tego ni z owego, komunikat wyskakuje nawet co kilka sekund:

„Niestety, aplikacja Synchronizacja Xiaomi została zatrzymana.”

Logcat

java.lang.SecurityException: Opening uri content://wifi/wifi: uid 10012 does not have com.xiaomi.permission.ACCESS_WIFI.

at android.os.Parcel.readException(Parcel.java:1425)

at android.database.DatabaseUtils.readExceptionFromParcel(DatabaseUtils.java:185)

at android.database.DatabaseUtils.readExceptionFromParcel(DatabaseUtils.java:137)

at android.content.ContentProviderProxy.query(ContentProviderNative.java:366)

at android.content.ContentResolver.query(ContentResolver.java:372)

at android.content.ContentResolver.query(ContentResolver.java:315)

at com.miui.cloudservice.wifi.WifiSyncManager.initUuidSet(WifiSyncManager.java:88)

at com.miui.cloudservice.wifi.WifiSyncManager.sync(WifiSyncManager.java:67)

at com.miui.cloudservice.wifi.WifiSyncAdapter.onPerformMiCloudSync(WifiSyncAdapter.java:22)

at miui.net.MiCloudSyncAdapterBase.onPerformSync(MiCloudSyncAdapterBase.java:141)

at android.content.AbstractThreadedSyncAdapter$SyncThread.run(AbstractThreadedSyncAdapter.java:254)

Dodatkowe informacje

Opublikowano

Sprawdź czy w Monitorze danych czy nie masz odznaczone połączenia Wi-Fi przy usługach Xiaomi.

Jak nie to zrób backup i full wipe ze stopniowym przywracaniem ustawień systemowych.

I napisz jaki masz rom bo na S3 jest 4.1 oficjalny, 4.1 port i 4.2 port.

Opublikowano
Sprawdź czy w Monitorze danych czy nie masz odznaczone połączenia Wi-Fi przy usługach Xiaomi.
W monitorze danych nie mam w ogóle żadnych usług – ani Xiaomi ani Google, ani innych. Mam tylko normalne aplikacje z Google Play. Niemniej widzę, że synchronizacja Xiaomi działa, bo zmieniają się daty i godziny przy kopiowanych komponentach. SMSy, aplikacje, kontakty, etc. – wszystko na bieżąco jest synchronizowane.

I napisz jaki masz rom bo na S3 jest 4.1 oficjalny, 4.1 port i 4.2 port.
Sorry. 4.2 port.

-- 6 lis 2013, o 10:25 --

To jest fc na romach 4.2.2.

Teraz wiem, że to nie wina z mojej strony tylko z miui :P czekamy do piątku.

Oby coś poprawili, bo to… się nasila! :( Na początku widziałem to 1-2× dziennie, a dzisiaj, to jakby szlag trafił – w ciągu minuty mam to po kilka razy. Nie można normalnie korzystać z telefonu. :(

-- 6 lis 2013, o 10:41 --

Ehhh… Sprawa jest poważniejsza. Przestałem słyszeć swoich rozmówców. Kiedy ja do nich dzwonie oni nie słyszą mnie, a kiedy oni dzwonią do mnie, to słyszą mnie, a ja ich nadal nie słyszę.

-- 6 lis 2013, o 12:40 --

Ostatni problem (brak głosu rozmówcy, a nawet sygnału oczekiwania przed połączeniem) – rozwiązany. Bruździła wczoraj zainstalowana apka – „PushBullet”. Szkoda, bo fajna jest.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...