wkamil Posted August 24, 2016 Share Posted August 24, 2016 I po apdejcie przywrócenie launchera z kopii przywróci również inne zmodyfikowanie ustawienia, czyli powiadomienia, dzwonki itp? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fyme Posted August 24, 2016 Share Posted August 24, 2016 Robisz kopię samego launchera więc nie, reszta zostanie bez zmian. Dzwonki i inne są chyba w ustawieniach które też możesz zaznaczyć. Zrób sobie test by potwierdzić Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
wkamil Posted August 24, 2016 Share Posted August 24, 2016 Ustawienia telefonu i wiadomości sms (znaczy się)? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MartInR Posted August 29, 2016 Share Posted August 29, 2016 Dnia 14.08.2016 o 12:34, fyme napisał: Tak po zastanowieniu to mam jeszcze moda na ilość przełączników jak by co Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Co to za motyw ? Chodzi o kolor. W najnowszej wersji MIUI Polska górna cześć jest domyślnie zielona. Żaden motyw który sprawdzałem jej nie nie zmienia. Zmieniają się tylko kolor przełączników i ich tło zgodnie z zastosowanym motywem, góra zostaje w kolorze domyślnym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted August 29, 2016 Share Posted August 29, 2016 @MartInR To jest domyślny motyw, kolor zmienia się zależnie od pogody. Motyw Android N zmienia kolor na czarny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MartInR Posted August 29, 2016 Share Posted August 29, 2016 Ale lipa zależny od pogody Sprawdziłem i w motywie Android N górna część i tak jest zielona. A zna ktoś może motyw z kolorem niebieskim zamiast tego zielonego ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted August 29, 2016 Share Posted August 29, 2016 @MartInR Zrestartuj telefon to się zmieni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MartInR Posted August 29, 2016 Share Posted August 29, 2016 Dzieki. Ostatnie pytanie co zrobić z motywem ściągniętym na PC z rozszerzeniem .mtz. Wrzucić byle gdzie do telefonu i odpalić, czy trzeba gdzieś w konkretne miejsce ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarioWRC Posted August 29, 2016 Share Posted August 29, 2016 Byle gdzie i wskaż go w apce motywy klikając na takiego ludzika w górnym lewym rogu 😉 Wysłane z MI 5 Pro Black Link to comment Share on other sites More sharing options...
konturek Posted August 30, 2016 Share Posted August 30, 2016 Gdzie zmienić wielkość ikon, żeby przy ustawieniu siatki 5x6 nie były takie duże? Bo jak zmieniam: <dimen name="conď¬g_icon_height">50.0dip</dimen> <dimen name="conď¬g_icon_width">50.0dip</dimen> to nie widzę żadnej różnicy (domyślnie jest 56) Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarioWRC Posted August 30, 2016 Share Posted August 30, 2016 Ja mam ustawione na 40 Wysłane z MI 5 Pro Black Link to comment Share on other sites More sharing options...
konturek Posted August 30, 2016 Share Posted August 30, 2016 8 minut temu, MarioWRC napisał: Ja mam ustawione na 40 Wysłane z MI 5 Pro Black Nawet jak ustawie na 40 to też nic się nie zmienia :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
konturek Posted August 30, 2016 Share Posted August 30, 2016 Tak to wygląda. Siatka się ładnie zmienia a wielkość ikon nie bardzo :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
konturek Posted August 30, 2016 Share Posted August 30, 2016 2 minuty temu, cincin27 napisał: Bo to trzeba zmienić w ustawieniach ikon. Gdzie takie ustawienia znajdę? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fyme Posted August 30, 2016 Share Posted August 30, 2016 1 godzinę temu, cincin27 napisał: Bo to trzeba zmienić w ustawieniach ikon. http://wiki.dev.xiaomi.com/index.php?title=Icons_transformation Pozwolę sobie się nie zgodzić. Przykład który przytoczyłeś pokazuje jak skalować czy transformować ikony firm trzecich by pasowały do reszty a nie definiuje ich domyślnej wielkości jako całości. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pood Posted August 30, 2016 Share Posted August 30, 2016 Mam odblokoway BL, zainstalowane SuperSU a i tak nie moge przenieść pliku do system. W ES Ekspolerer przy próbie kopiowania wyskakuje, że folder jest tylko do odczytu, ALE jak sprawdze właściwości folderu to Jest linijka "Do Zapisu: Tak" Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarioWRC Posted August 30, 2016 Share Posted August 30, 2016 Ja używam Solid Explorer i nie mam żadnych problemów. Wysłane z MI 5 Pro Black Link to comment Share on other sites More sharing options...
konturek Posted August 30, 2016 Share Posted August 30, 2016 (edited) 3 godziny temu, cincin27 napisał: W motywie, w folderze icons jest plik transform_config.xml. Edytując go możemy zmienić nasycenie kolorów wszystkich ikon i zapewne też rozmiaru ikon. Nie mogę znaleźć tego pliku, możesz podać ścieżkę? Edited August 30, 2016 by konturek Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartM Posted August 30, 2016 Share Posted August 30, 2016 Dnia 21.06.2016 o 16:04, Pierek napisał: Wrzucamy plik com.miui.home do /system/media/theme/default i dajemy uprawnienia rwx - r - r Link do pobrania pliku http://www.mediafire.com/?ix65nv63gm35dgu Xiaomi mi4, dpi 440, MIUI8 Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka Dzięki działa na Redmi3 elegancko Link to comment Share on other sites More sharing options...
acanth Posted August 31, 2016 Share Posted August 31, 2016 Dokładnie tego mi brakowało. Dziękuję bardzo! Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
fyme Posted September 2, 2016 Share Posted September 2, 2016 To nie zmiana rozmiaru ikon tylko dpi całego systemu co skutkuje m.in przeskalowaniem ikon. Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
RSL Posted September 3, 2016 Share Posted September 3, 2016 Znalazłem temat na zhuti który bezproblemowo zmienia siatkę na 5x6 http://zhuti.xiaomi.com/detail/72375f7f-d025-4b2a-af14-21fe8a2d244b Także polecam jak komuś się nie chce bawić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MartInR Posted September 4, 2016 Share Posted September 4, 2016 Panowie podpowiedzcie mi gdzie zmienić odstęp/margines miedzy krawędzią ekranu a ikonami/widgetami ? <?xml version='1.0' encoding='utf-8' standalone='yes' ?> <MIUI_Theme_Values> <dimen name="folder_preview_width">40.0dip</dimen> <dimen name="folder_preview_height">40.0dip</dimen> <dimen name="config_icon_height">56.0dip</dimen> <dimen name="config_icon_width">56.0dip</dimen> <integer name="config_cell_count_x">5</integer> <integer name="config_cell_count_y">6</integer> <dimen name="workspace_cell_height">82.000000dip</dimen> <dimen name="workspace_cell_padding_bottom_min">10.000000dip</dimen> <dimen name="icon_title_padding_bottom">1.000000dip</dimen> <dimen name="workspace_cell_padding_top">8.000000dip</dimen> <dimen name="workspace_padding_top">11.000000dip</dimen> <dimen name="workspace_indicator_margin_bottom">84.000000dip</dimen> <dimen name="hotseats_height">92.000000dip</dimen> <dimen name="icon_message_max_width">55.000000dip</dimen> <dimen name="workspace_cell_padding_bottom">102.000000dip</dimen> </MIUI_Theme_Values> Link to comment Share on other sites More sharing options...
fyme Posted September 4, 2016 Share Posted September 4, 2016 Nie ma tutaj tego ustawienia, trzeba by dopisać na podstawie pliku z apki miuihome.apk Przynajmniej tak mi się wydaje, jutro to sprawdzę po pracy Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazmaster1 Posted September 5, 2016 Share Posted September 5, 2016 Mam odblokoway BL, zainstalowane SuperSU a i tak nie moge przenieść pliku do system. W ES Ekspolerer przy próbie kopiowania wyskakuje, że folder jest tylko do odczytu, ALE jak sprawdze właściwości folderu to Jest linijka "Do Zapisu: Tak" W ES Explorer włącz dostęp do roota. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MartInR Posted September 6, 2016 Share Posted September 6, 2016 @pood Spróbuj Total Commanderem przy kopiowaniu zapyta się o zmianę uprawnień, dajesz ok i powinno się skopiować. Jak skopiujesz zmieniasz uprawnienia na właściwe rw-r-r. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MartInR Posted September 9, 2016 Share Posted September 9, 2016 @fyme Wielka prośba jak byś miał czas sprawdzić jak zmienić ten margines/odstęp miedzy ikonami/widgetami, a krawędzią ekranu. Ewentualnie jakieś wskazówki czego mam szukać i gdzie. Miuihome to jakiś laucher. W sklepie google nic takiego nie ma, a przynajmniej o takiej nazwie. Będę bardzo bardzo wdzięczny za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fyme Posted September 9, 2016 Share Posted September 9, 2016 Miuihome.apk to domyślny launcher miui i masz go standardowo w romie. Wstępnie nawet przejrzałem tą apkę i nie widzę takiego ustawienia ale coś musi je warunkować więc zapewne jest gdzieś do tego zmienna. W wolnej chwili zagłębię się bardziej Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzyb Posted December 6, 2016 Share Posted December 6, 2016 Da się zmienić grida osobno dla docka i aplikacji na pulpicie w theme_values.xml ? bo zmiana config_cell_count zmienia wszystko na raz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
santos Posted December 18, 2016 Share Posted December 18, 2016 Czy plik z pierwszego posta w temacie zagra na Redmi Pro? Rozdzielczość ta sama co Mi4 ale wyświetlacz większy. Ktoś wspominał że działa mu na Redmi 3S więc na RP chyba też powinno...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fyme Posted December 21, 2016 Share Posted December 21, 2016 @santos wg mnie bez problemu. Ten plik modyfikuje tylko ustawienie motywu dla apki miui.home czyli dla lanchera wskazując systemowi inne niż domyślnie zmienne. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
santos Posted December 22, 2016 Share Posted December 22, 2016 Na Redmi Pro patent działa, sprawdzone u mnie a efekt jest daleko lepszy niż przed zmianą =) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reche21 Posted January 1, 2017 Share Posted January 1, 2017 Ja mam Mi5 Prime i mi ten sposób nie działa u dziewczyny na Redmi note 2 bez problemu wskoczyło jakies pomysły? Link to comment Share on other sites More sharing options...
santos Posted January 22, 2017 Share Posted January 22, 2017 Dziwna sprawa, robiłem update romu, następnie podmienialem pliczek com.miui z tego wątku bo na poprzednim romie przywykłem już do gęstszej siatki. O ile po operacji podmiany na 6.12.1 uzyskałem siatkę 5x6 o tyle po aktualizacji do 7.1.19 zrobiło mi siatkę 5x7.... Nie jest to jakiś problem ale jednak utwierdzam się w przekonaniu że MIUI żyje własnym życiem =P Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gawelson Posted January 30, 2017 Share Posted January 30, 2017 Jak nadac uprawnienia rw-r--r--a? chodzi mi o literkę a, co ona oznacza? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts