przemek89k Posted June 16, 2016 Share Posted June 16, 2016 Witam, chciałbym zapytać która wersja jest najnowszą i gdzie można ją pobrać - czytałem, że romy są wydawane jako MIUI i EU - czym one się różnią i który polecacie? MIUIPolska_libra_6.1.21_v7-5.1 xiaomi.eu_multi_libra_6.5.26_v7-5.1 Z tych powyższych który lepszy? Dlaczego na stronie https://miuipolska.pl/download/ nie ma wersji MIUIPolska, tylko wszystko xiaomi,eu ? I jeszcze jedno dopiero co kupiłem telefon, ale zauważyłem, że w górnej części (tam gdzie znajduje się aparat) dość mocno się grzeje - czy to normalne? Czytałem, że części osób ustało to po kilku ładowaniach telefonu - ja swojego jeszcze nie ładowałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemek89k Posted June 16, 2016 Author Share Posted June 16, 2016 Przed chwilą znalazłem jeszcze xiaomi.eu_multi_libra_V7.3.2.0.LXKCNDD_v7-5.1.zip I teraz nie wiem co pobrać i zainstalować - proszę doradźcie coś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted June 16, 2016 Share Posted June 16, 2016 Nie ma już romów MIUIPolska, zamiast tego są romy Xiaomi.Eu do których można doinstalować dodatki z MIUIPolska. 6.1.21 i 6.5.26 są oparte na chińskim devie - wersje ze stycznia i maja. 7.3.2.0 to rom oparty na chińskim stable. Który sprawuje się najlepiej - nie wiem, nie posiadam Mi4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemek89k Posted June 16, 2016 Author Share Posted June 16, 2016 Dziękuję za odpowiedź - czyli jednym słowem lepiej zainstalować xiaomi.eu w wersji 7.3.2.0 zamiast MIUIPolska w wersji 6.1.21? Czy ktoś korzystał z tej wersji na swoim telefonie - jak wygląda stabilność? Co warto doinstalować do Xiaomi.Eu - jestem nowym użytkownikiem więc tak naprawdę nie wiem co może się przydać, ulepszyć działanie etc...? I jeszcze jedno, gdzie te dodatki mogę znaleźć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cukru Posted June 16, 2016 Share Posted June 16, 2016 Dodatki MIUIPolska są zawsze w pierwszym poście tematu o aktualizacji, np. https://miuipolska.pl/forum/topic/12533-miui-6526/ Na Twoim miejscu na pewno już nie instalowałbym wersji ze stycznia, musisz poczytać opinie innych posiadaczy Mi4c. Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemek89k Posted June 16, 2016 Author Share Posted June 16, 2016 To może ktoś jeszcze z posiadaczy się wypowie, którą wersję warto zainstalować ? I jeszcze jedno - w jaki sposób instaluje się te dodatki? Gdy zainstaluję room'a to co muszę zrobić, żeby je wgrać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemed Posted June 16, 2016 Share Posted June 16, 2016 Zainstaluj ostatnią wersję Xiaomi.eu ze strony Miui Polska. Dodatek Miui Polska instalujesz z poziomu recovery. Wysłane z Mi4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemek89k Posted June 16, 2016 Author Share Posted June 16, 2016 Masz na myśli 7.3.2.0 - czytałem, że tam występują problemy z tłumaczeniami, czy to już zostało poprawione, czy nadal są braki? 8 minut temu, nemed napisał: Dodatek Miui Polska instalujesz z poziomu recovery. Czyli w TWRP klikam Install i wybieram Zip'a z dodatkami? Link to comment Share on other sites More sharing options...
advcron Posted June 16, 2016 Share Posted June 16, 2016 Tak. Ja mam zainstalowany 6.5.26 i nie narzekam. Wysłano z Mi4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemed Posted June 16, 2016 Share Posted June 16, 2016 Wejdź na Miuipolska.pl, tam w zakładkę pobierz Miui, szukasz Mi4c i ściągasz ostatni rom. Wysłane z Mi4c Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemek89k Posted June 18, 2016 Author Share Posted June 18, 2016 Nikt mi jeszcze nie odpowiedział na pytanie: Cytat 7.3.2.0 - czytałem, że tam występują problemy z tłumaczeniami, czy to już zostało poprawione, czy nadal są braki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubors Posted June 20, 2016 Share Posted June 20, 2016 Witam, Odebrałem dziś mi4c prime od technos. Telefon miał posiadać twrp, odlblokowany bootloader i wgrane miui polska i tak jest do momentu uruchamiania launchera pojawia się tylko komunikat " Aplikacja launcher systemowy została zatrzymana" co zrobić z tym fantem? skoro bootloader jest odblokowany mogę postępować według poradnika: instalacja Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts