Jump to content

Instalacja MIUI7 do Mi4c - kilka pytań

przemek89k

Recommended Posts

Witam,

chciałbym zapytać która wersja jest najnowszą i gdzie można ją pobrać - czytałem, że romy są wydawane jako MIUI i EU - czym one się różnią i który polecacie?

MIUIPolska_libra_6.1.21_v7-5.1

xiaomi.eu_multi_libra_6.5.26_v7-5.1

Z tych powyższych który lepszy? Dlaczego na stronie https://miuipolska.pl/download/  nie ma wersji MIUIPolska, tylko wszystko xiaomi,eu ?

I jeszcze jedno dopiero co kupiłem telefon, ale zauważyłem, że w górnej części (tam gdzie znajduje się aparat) dość mocno się grzeje - czy to normalne? Czytałem, że części osób ustało to po kilku ładowaniach telefonu - ja swojego jeszcze nie ładowałem :)

Nie ma już romów MIUIPolska, zamiast tego są romy Xiaomi.Eu do których można doinstalować dodatki z MIUIPolska. 6.1.21 i 6.5.26 są oparte na chińskim devie - wersje ze stycznia i maja. 7.3.2.0 to rom oparty na chińskim stable. Który sprawuje się najlepiej - nie wiem, nie posiadam Mi4c

Dziękuję za odpowiedź - czyli jednym słowem lepiej zainstalować xiaomi.eu w wersji 7.3.2.0 zamiast MIUIPolska w wersji 6.1.21? Czy ktoś korzystał z tej wersji na swoim telefonie - jak wygląda stabilność?

Co warto doinstalować do Xiaomi.Eu - jestem nowym użytkownikiem więc tak naprawdę nie wiem co może się przydać, ulepszyć działanie etc...?

I jeszcze jedno, gdzie te dodatki mogę znaleźć?

Masz na myśli 7.3.2.0 - czytałem, że tam występują problemy z tłumaczeniami, czy to już zostało poprawione, czy nadal są braki?

8 minut temu, nemed napisał:

Dodatek Miui Polska instalujesz z poziomu recovery.

Czyli w TWRP klikam Install i wybieram Zip'a z dodatkami?

Witam,

Odebrałem dziś mi4c prime od technos. Telefon miał posiadać twrp, odlblokowany bootloader i wgrane miui polska i tak jest do momentu uruchamiania launchera pojawia się tylko komunikat " Aplikacja launcher systemowy została zatrzymana" co zrobić z tym fantem? skoro bootloader jest odblokowany mogę postępować według poradnika:

instalacja

• Nezumi locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...