Misterhulaka Opublikowano 7 Czerwca 2016 Opublikowano 7 Czerwca 2016 Hej wszystkim. Właśnie odpakowałem nowo przybyły Mi5 Pro. Już w trakcie tych 15 minut użytkowania zauważyłem że przycisk blokady ekranu posiada pewien luz. Da się nim poruszyć minimalnie w górę i dół ale najbardziej irytujące jest to, że przy poruszaniu telefonem uderza on o obudowę i wydaje ciche szczęknięcia. Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem w swoim modelu? Bo zastanawiam się czy już odesłać od razu telefon na gwarancję czy to może niestety ta chińska jakość.
Poohacz79 Opublikowano 8 Czerwca 2016 Opublikowano 8 Czerwca 2016 Nic takiego nie powinno mieć miejsca...... Ja bym reklamował.
festor89 Opublikowano 8 Czerwca 2016 Opublikowano 8 Czerwca 2016 U mnie również z przyciskiem wszystko ok. Nie powinien latać a przynajmniej nie tak żeby było to słychac. Jakość xiaomi jest bardzo dobra a nie jak to nazwałeś "chińska" więc takie cyrki nie powinny mieć miejsca. Wiadomo czasem się zdarzy jakiś felerny egzemplarz jak ze wszystkim
Misterhulaka Opublikowano 15 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2016 @Poohacz79 a czy masz jakieś doświadczenia z reklamowaniem? Bo po przeczytaniu zasad jakimi odbywa się reklamacja z tytułu rękojmi to ta wada może być za mało istotna aby udzielić wymiany na nowy model lub wymienić cześć. Natomiast gwarancja jest napisana w taki sposób że nie obejmuje wad mechanicznych. Oczywiście sklep w którym kupowałem, a mianowicie Technos dobrze tutaj chyba znany na pytania w mailach odpowiada wybijająco
Bohyn Opublikowano 15 Czerwca 2016 Opublikowano 15 Czerwca 2016 Skoro taki przyszedł, to może lepiej skorzystać z 14-dniowego zwrotu? Były już długie wywody o tym, że Technos nie potrafi interpretować prawa niezgodności towaru z umową (dla nich tylko w chwili odbioru jest) i odrzuca wszystko. Po takiej decyzji musiałbyś przez Rzecznika Konsumenta się ujadać, że bezprawnie Ci odrzucili.
Poohacz79 Opublikowano 15 Czerwca 2016 Opublikowano 15 Czerwca 2016 Jeżeli nie minęło 14 dni to masz prawo zwrócić sprzęt bez podania przyczyny. Jeżeli minęło to może być trochę przeprawa.
Misterhulaka Opublikowano 15 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 15 Czerwca 2016 Nie minęło jeszcze 14 dni, więc mam taką możliwość. Jeszcze tylko jestem ciekaw jak wygląda u nich amortyzowanie kosztów, bo jeżeli tą wadę podpięli by jako wynikłą z użytkowania tel to wtedy bez sensu bo i tak będę musiał się udać do Rzecznika Konsumenta z racji nie wypłacenia pełnej sumy. Chyba czeka mnie dziś lektura na temat tego sklepu.
Rekomendowane odpowiedzi