Dadi67 Posted June 6, 2016 Share Posted June 6, 2016 Witam, prosil bym o pilna pomoc mianowicie dostałem kolegi telefon żeby mu wgrać jakiś rom bo ten co miał po aktualizacji zatrzymał sie na ekranie z logiem MI i tak stał. Zgodnie z tym https://miuipolska.pl/instalacja-miui-mi-note-promi4i/ poradnikiem wgrałem twrp sciagnełem rom , po wejsciu w TWRP zrobilem wipe a pozniej instal i pobrany rom bez zadnych bledów został zainstalowany. Przyszła pora na restar po instalacji i od tej chwili z telefonem brak kontaktuy nie reaguje na przyciski pod komputerem widzi go jako nieznane urzadzenie lub QHSUSB_BULK. Ma ktoś jakiś pomysł na to ? Telefon mam oddac za dwa dni a na chwile obecna to tylko cegła nie telefon. z góry dziekuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
wtbn Posted June 6, 2016 Share Posted June 6, 2016 (edited) TWRP nie jesteś w stanie włączyć? Mam jakieś takie wrażenie że wrzuciłeś zły rom, mógłbyś napisać jaki wgrałeś. Edited June 6, 2016 by wtbn Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadi67 Posted June 6, 2016 Author Share Posted June 6, 2016 xiaomi.eu_multi_gemini_6.5.30_v7-6.0.zip 31-May-2016 18:47 853804599 Ten wgrałem. No właśnie tak mi się coś wydaje ze coś musiałem źle zrobic ale leciałem pokolei za poradnikiem. Nie da rady telefon na nic nie reaguje i tak jak wyzej pisalem widzi go jako QHSUSB_BULK. Znalazłem poradnik jakiś w sieci na ten temat i aktualnie próbuje coś zdziałać ale bez większych efektów Link to comment Share on other sites More sharing options...
Colo99 Posted June 6, 2016 Share Posted June 6, 2016 Przed chwilą, Dadi67 napisał: xiaomi.eu_multi_gemini_6.5.30_v7-6.0.zip 31-May-2016 18:47 853804599 Ten wgrałem. No właśnie tak mi się coś wydaje ze coś musiałem źle zrobic ale leciałem pokolei za poradnikiem. Nie da rady telefon na nic nie reaguje i tak jak wyzej pisalem widzi go jako QHSUSB_BULK. Znalazłem poradnik jakiś w sieci na ten temat i aktualnie próbuje coś zdziałać ale bez większych efektów To jest rom do Mi5. Nazwa kodowa Mi4c to LIBRA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wtbn Posted June 6, 2016 Share Posted June 6, 2016 heh, wgrałeś rom na Mi5. To masz chyba soft-bricka, jak Ci komp to rozpoznaje to go postawisz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadi67 Posted June 6, 2016 Author Share Posted June 6, 2016 https://miuipolska.pl/download/ - wchodząc na ta strone wybierajac MI 4c i serwer głowny to przeniosło mnie do softów z MI5 ? błąd na stronie czy coś ze mna nie tak ?:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
wtbn Posted June 6, 2016 Share Posted June 6, 2016 (edited) Przeniosło Cię do listy softów dla wszystkich urządzeń. To że wybrałeś gemini czyli Mi5 to inna rzecz.... Edited June 6, 2016 by wtbn Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted June 6, 2016 Share Posted June 6, 2016 2 minuty temu, Dadi67 napisał: https://miuipolska.pl/download/ - wchodząc na ta strone wybierajac MI 4c i serwer głowny to przeniosło mnie do softów z MI5 ? błąd na stronie czy coś ze mna nie tak ?:) Trzeba czytać co się pobiera... Pod każdym telefonem masz jego nazwę kodową, wchodzisz na serwer i szukasz tej nazwy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
wtbn Posted June 6, 2016 Share Posted June 6, 2016 To jest taka pułapka od Acida - ludzie sobie brickują telefony i on później ma co serwisować xDDD a tak na serio, to tak jak Nezumi powiedział. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadi67 Posted June 6, 2016 Author Share Posted June 6, 2016 Jak to mówią człowiek uczy sie na błedach nastepnym razem bede wiedzial to jeszcze Panowie jak byście mi byli jakos w stanie pomóc to by było pięknie jak go postawić na nogi Link to comment Share on other sites More sharing options...
wtbn Posted June 6, 2016 Share Posted June 6, 2016 (edited) Ja się nie znam bo jeszcze nie mam xiaomi, ale sądze że przez MiFlash to zrobisz jeśli komp go widzi. tylko już właściwym romem flashuj xD tu coś masz http://54.243.194.135/thread-186430-1-1.html Edited June 6, 2016 by wtbn Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadi67 Posted June 6, 2016 Author Share Posted June 6, 2016 Wiem wiem już mi sie właściwy ściaga tylko jeszcze nie wiem jak zrobić zeby widział mi go normalnie komp klikając na QHSUSB_BULK w celu aktualiyacji sterownika pokazuje ze jest aktalny co mi wcale nie pomaga Link to comment Share on other sites More sharing options...
wtbn Posted June 6, 2016 Share Posted June 6, 2016 (edited) Ale miflash go nie widzi tak jak teraz? obczaj co tam piszą w tym linku co podałem, możliwe że musi poleżeć żeby wyzdrowieć (jak człowiek, to chyba logiczne). Edited June 6, 2016 by wtbn Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted June 6, 2016 Share Posted June 6, 2016 http://www.androidbrick.com/unbrick-all-qualcomm-snapdragons-from-qualcomm-hs-usb-qdloader-9008-if-you-have-the-right-kind-of-rom-qhsusb_dload/ lub http://forum.xda-developers.com/redmi-3/help/bootloop-bootloader-locked-options-t3331139 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
fyme Posted June 6, 2016 Share Posted June 6, 2016 Rany co się dzieje z ludźmi ostatnio. Kolejna osoba pobiera pierwszy z brzegu rom i bez zastanowienia wgrywa w telefon. Ludzie podstawowa zasada wgrywania Romów to wiedzieć co się pobiera. Po coś te nazwy są różne! Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadi67 Posted June 7, 2016 Author Share Posted June 7, 2016 Nezumi Wielkie dzięki za linki, wasza pomocą i człowieka z androidbrick telefonik wstał do żywych 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawliko Posted June 7, 2016 Share Posted June 7, 2016 @Acid Czy czasem nie powinno byc blokady ktora uniemozliwa instalowanie zlego softu na telefon? Ponoc taka jest? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nezumi Posted June 7, 2016 Share Posted June 7, 2016 9 minut temu, Pawliko napisał: @Acid Czy czasem nie powinno byc blokady ktora uniemozliwa instalowanie zlego softu na telefon? Ponoc taka jest? Jest, ale na MiRecovery, nie na TWRP, TWRP łyka wszystko co mu wrzucisz, jedynie ostrzega, że "instalacja może spowodować nieoczekiwane problemy". Problem zgłoszony w temacie został rozwiązany, a wątek zamknięty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts