stereo0 Opublikowano 27 Maja 2016 Opublikowano 27 Maja 2016 Nie mam jeszcze telefonu bo będzie dopiero po weekendzie, ale już chciałem sobie skompletować ładowarkę i dłuższy kabel do ładowania:) Podobno Mi5 wspiera qc 3.0, a do zestawu dołączana jest ładowarka qc 2.0. Prawie zamówiłem takie cudo http://www.banggood.com/Qualcomm-Certified-BlitzWolf-QC3_02_4A-30W-Dual-USB-Fast-Charger-EU-Adapter-With-Power3S-Tech-p-1047935.html i doczytałem notkę na samej górze " Note: Because the Xiaomi 5 is not in full compliance with Qualcomm 3.0 charging technology, so our charger only work on QC2.0 with the Xiaomi 5. Other phones will not have this problem. " To jak to jest z tym Mi5? Wspiera qc 3.0 czy nie wspiera? A może to problem jedynie tego modelu ładowarki, ale w sumie nie powinno to mieć znaczenia?
Bohyn Opublikowano 27 Maja 2016 Opublikowano 27 Maja 2016 (edytowane) Może to pomoże. Lista certyfikowanych porzez qualcomm telefonów i akcesoriów: https://www.qualcomm.com/documents/quick-charge-device-list Xiaomi mi5 jest na liście zaś BlitzWolfa nie ma. Z BlitzWolfa kupiłem tylko kable, przewodnośc prądu mają spoczko, ale spiłowałem wtyk micousb bo był 1,5 raza dłuży niż inne, przez co znacznie odstawał od gniazda. Edytowane 27 Maja 2016 przez Bohyn
wtbn Opublikowano 27 Maja 2016 Opublikowano 27 Maja 2016 (edytowane) "It is at the device manufacturer’s discretion to fully enable this feature." Więc w sumie nie jest powiedziane że to działa dobrze w Mi5 :/ Ale mam nadzieję że tak, bo kupiłem sobie ładowarkę Aukey z QC3.0 jakiś czas temu, ale jeszcze nie mialem okazji wypróbować bo nie mam nic z tym QC3.0 (na telefonie bez QC, i9505 wyciągałem nawet 1.9A, ale to na CM. po zmianie kernela było znacznie mniej - ale ładowarka daje rade). W każdym razie aukey niby jest tutaj na liscie. Swoją drogą - kabelek do tej łądowarki Aukey... jakość pierwsza klasa. Ponoć te BlitzWolfy też takie są porządne. Bywa że nie można uzyskać właściwego prądu ladowania przez to że kabelek ma złą rezystancję czy coś - taki jak tutaj są dokładane, warto mieć. Edytowane 27 Maja 2016 przez wtbn
Bohyn Opublikowano 27 Maja 2016 Opublikowano 27 Maja 2016 Ja między kablem Aukey a Blitzwolf jeśli chodzi o przewodzenie pradu nie widziałem w ogóle różnicy tyle samo amperów były w stanie przepuscić
LoQ Opublikowano 16 Czerwca 2016 Opublikowano 16 Czerwca 2016 (edytowane) Dnia 27.05.2016 o 09:21, stereo0 napisał: Podobno Mi5 wspiera qc 3.0, a do zestawu dołączana jest ładowarka qc 2.0. Jak to dołączana jest ładowarka QC2.0? Na mojej wyraźnie widnieje znaczek QC z trójką u góry (w sensie - w miejscu matematycznej potęgi, jakby). Jeśli dobrze rozumiem, to to oznacza QC 3.0, ale jeśli się mylę, to mnie poprawcie. Mam zdjęcie: Edytowane 16 Czerwca 2016 przez LoQ
Bohyn Opublikowano 17 Czerwca 2016 Opublikowano 17 Czerwca 2016 Dzisiaj przyjrzałem się swojej i z mi5 na pewno jest ładowarka QC3.0 bo obsługuje 5V/9V/12V
grizzly Opublikowano 17 Czerwca 2016 Opublikowano 17 Czerwca 2016 W Indiach sprzedają z ładowarką qc2. W Chinach jest 3 wersja.
stereo0 Opublikowano 18 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 18 Czerwca 2016 Nie zwracałem uwagi na to co pisze na ładowarce. Faktycznie jest 3.0. Sugerowalem się opiniami z forum miui
Rekomendowane odpowiedzi