rawyolks Opublikowano 24 Maja 2016 Opublikowano 24 Maja 2016 Witam. Jak skonfigurować słuchawki z jednym przyciskiem? Tak jak działają na aosp. Jedno naciśnięcie odbierz/pauza, dwa - następna piosenka itp. Pozdrawiam!
0 ZduneX25 Opublikowano 24 Maja 2016 Opublikowano 24 Maja 2016 Przecież to jest normalne zachowanie też w miui, jak nie działa to raczej brak wsparcia słuchawek.
0 rawyolks Opublikowano 24 Maja 2016 Autor Opublikowano 24 Maja 2016 Nie. Domyślnie naciśnięcie przycisku zwiększa głośność, a można zmienić na play/pause. Sprawdzone specjalnie po wipe
0 ZduneX25 Opublikowano 24 Maja 2016 Opublikowano 24 Maja 2016 Mam słuchawki zarówno z 3ma buttonami (douszne) jak i z jednym (nauszne) i u mnie te z jednym robią normalnie pauzę. Tyle, że moje słuchafony są od Xiaomi.
0 Tomasz Petrycki Opublikowano 24 Maja 2016 Opublikowano 24 Maja 2016 (edytowane) Mam słuchawki bez przycisków, ale sprawdzałem kilka dni temu jak to działa ze słuchawkami z jednym przyciskiem i działa klasycznie, czyli jedno przyciśniecie = play/pause dwa przyciśnięcia = jeden utwór w przód i trzy przyciśnięcia jeden utwór do tyłu. Słuchawki JBL. Mi4 bez grzebania w ustawieniach. Edytowane 24 Maja 2016 przez Tomasz Petrycki
0 rawyolks Opublikowano 24 Maja 2016 Autor Opublikowano 24 Maja 2016 A czy jest może jakiś alternatywny program do zaprogramowania przycisku słuchawek? Bo wiem na 100%, że słuchawki są sprawne i telefon też. Stare słuchawki Samsunga z osobnymi przyciskami działają dobrze. Może problem jest w MIUI konkretnie na Redmi Note 2, albo ogólnie wszystkich z chipem MediaTek? Mam słuchawki JVC, nie znam modelu, z jednym przyciskiem. Działają perfekcyjnie dobrze na starym Samsungu Galaxy S3. Jedno naciśnięcie play/pause, dwa następny, trzy poprzedni utwór. Na Redmi Note 2 z najnowszym MIUI nie. Bez zmiany ustawień, przycisk tylko zwiększa głośność i odbiera połączenia. Jak przełączę w ustawieniach Muzyki, to faktycznie działa jako play/pause. Czasami zadziała podwójne naciśnięcie do następnej piosenki. Ale zazwyczaj zatrzyma i po chwili wznowi odtwarzanie. W ustawieniach kalibracji w ogóle nie ma do wyboru słuchawek z jednym przyciskiem. Od razu każe mi nacisnąć przycisk podgłaśniania i nie ma innej opcji, więc jedyne co mogę zrobić to przypisać wszystkie funkcje do tego jednego przycisku i nie ma żadnej zmiany w stosunku do przed-kalibracji.
Pytanie
rawyolks
Witam.
Jak skonfigurować słuchawki z jednym przyciskiem? Tak jak działają na aosp. Jedno naciśnięcie odbierz/pauza, dwa - następna piosenka itp.
Pozdrawiam!
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi