Johnyy Opublikowano 23 Maja 2016 Opublikowano 23 Maja 2016 Cześć wszystkim:) Jestem początkującym użytkownikiem i potrzebuje małej pomocy jak wyżej w temacie mój Redmi note 3 pro zaczął się od jakiegoś czasu zacinać nie moge go włączyć czasami i tylko reset działa. Posiadam go zaledwie 2 tygodnie i nie wiem co z tym zrobić. Dodatkowo gdy wchodzę w galerię nie włącza się ona tylko pozostaje biały ekran a jak się już jakimś cudem włączy to gdy kliknę w zdjęcia są one niskiej jakości dopóki ich nie przybliżę bo wtedy tak jakby się odświeżają i są normalne... Mogę jeszcze dodać tyle bo moja siostra chciała coś sobie porobić na moim Xiaomi i wpięła słuchawki i od jakoś tego czasu się zaczął zacinać nei wiem czy to może być od tego czy nie.. Ale sądzę że takie zachowanie tego telefonu nie jest normalne. Snapchat zwolnił włącza się powoli za 1 raz kolejne uruchomienia już są dość płynne.. Jeśli ktoś miał podobnie bądź wie jak temu zaradzi i nie wiem potrzebuje jakichś dalszych informacji to podam z góry dziękuję za jakąkolwiek odpowiedź.
tpawel Opublikowano 23 Maja 2016 Opublikowano 23 Maja 2016 Pewnie masz jakiś śmieciowy rom. Wrzuciales miuipolska/xiaomi.eu? Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka
Johnyy Opublikowano 25 Maja 2016 Autor Opublikowano 25 Maja 2016 To znaczy ja go dostałem od firmy Technos-Online od tamtej pory niczego nie ruszałem więc naprawdę nie wiem.. Miuipolska jest zainstalowane było wgrane od razu na początku wszystko śmigało dopiero po jakimś czasie naglee zwolnił i tak jest do teraz wszystko się powoli uruchamia dzisiejszy przykład Spotify wyłączył się i praktycznie zaciął telefon.. Więc tak jak mówię nic nie zmieniałem ani nie wrzucałem od chwili otrzymania telefonu
tpawel Opublikowano 25 Maja 2016 Opublikowano 25 Maja 2016 To podaj wersje softu jaką masz. A probowales wyłączyć telefon na chwilę? Nie raz taki zabieg potrafi zdziałać cuda😃
Johnyy Opublikowano 25 Maja 2016 Autor Opublikowano 25 Maja 2016 Przepraszam to chyba będzie to z tym softem jesli nie proszę mnie poprawić bo zielony jestem.... LMY47V to to czy jednak nie..? Jeśli nie to w jaki sposób to znaleźć ? I nie niestety nie wyłączałem telefonu na chwilę ale spróbuję wyłączę go na noc i pozostawie go do ranka
Johnyy Opublikowano 27 Maja 2016 Autor Opublikowano 27 Maja 2016 10 godzin temu, Dymoslaw napisał: Zrób test na Antutu Test zrobiony wynik umieszczam na screnie niżej. Dodatkowo powiem że wyłączyłem telefon na dłuższą chwile ale to nic nie pomogło. Dzisiaj telefon zaciął mi się już z 5/6 razy tak porządnie a uruchamiałem go ponownie pewnie z 3/4 razy.. Nic nie pomaga jak narazie czekam na odpowiedź ze strony chin odnośnie bootloadera może to coś da jak myślicie ?
Pawel978 Opublikowano 27 Maja 2016 Opublikowano 27 Maja 2016 Najlepiej odblokować bootloader i miuipolska (xiaomi.eu) wgrać.
Johnyy Opublikowano 27 Maja 2016 Autor Opublikowano 27 Maja 2016 3 godziny temu, Pawel978 napisał: Najlepiej odblokować bootloader i miuipolska (xiaomi.eu) wgrać. Właśnie zapisałem się do odblokowania bootloadera i czekam na odpowiedź ze strony chin. Postaram się po odblokowaniu wrzucić miuipolska chociaż kurczę gdy wchodzę w "updater" pisze mi pod MIUI7 "Pozdrowienia z Miuipolska.pl"
Pawel978 Opublikowano 27 Maja 2016 Opublikowano 27 Maja 2016 25 minut temu, Johnyy napisał: Właśnie zapisałem się do odblokowania bootloadera i czekam na odpowiedź ze strony chin. Postaram się po odblokowaniu wrzucić miuipolska chociaż kurczę gdy wchodzę w "updater" pisze mi pod MIUI7 "Pozdrowienia z Miuipolska.pl" Większość telefonów przychodzi z syfiastymi romami, też tak miałem, możesz spróbować wgrać global rom, będzie z językiem polskim, poszukaj na forum, global jest raczej ok, byłem raczej zadowolony ale jak dostałem zgodę na odblokowanie to wgrałem jednak xiaomi.eu
Johnyy Opublikowano 27 Maja 2016 Autor Opublikowano 27 Maja 2016 58 minut temu, Pawel978 napisał: Większość telefonów przychodzi z syfiastymi romami, też tak miałem, możesz spróbować wgrać global rom, będzie z językiem polskim, poszukaj na forum, global jest raczej ok, byłem raczej zadowolony ale jak dostałem zgodę na odblokowanie to wgrałem jednak xiaomi.eu Sęk właśnie w tym że posiadam takowy rom nawet zamieszczam screna z dowodem.. Może jednak gdy mi odlokują telefon na nowo wgram xiaomi.eu coś się poprawi nie wiem oby bo dużo korzystam z telefonu i no wolałbym żeby płynnie chodził niżeli zacinał się tak jak teraz :/
Pawel978 Opublikowano 27 Maja 2016 Opublikowano 27 Maja 2016 25 minut temu, Johnyy napisał: Sęk właśnie w tym że posiadam takowy rom nawet zamieszczam screna z dowodem.. Może jednak gdy mi odlokują telefon na nowo wgram xiaomi.eu coś się poprawi nie wiem oby bo dużo korzystam z telefonu i no wolałbym żeby płynnie chodził niżeli zacinał się tak jak teraz :/ Skoro dalej się tnie to najlepiej byłoby jednak odblokować i postawić na świeżo system, full wipe itd.
Johnyy Opublikowano 27 Maja 2016 Autor Opublikowano 27 Maja 2016 1 godzinę temu, Pawel978 napisał: Skoro dalej się tnie to najlepiej byłoby jednak odblokować i postawić na świeżo system, full wipe itd. W takim bądź razie zrobie full wipe zaraz po odblokowaniu i postawie system na nowo. Bo to raczej nie jest możliwe żeby coś uszkodziło podzespoły i przez to się tnie prawda ?
Pawel978 Opublikowano 27 Maja 2016 Opublikowano 27 Maja 2016 3 godziny temu, Johnyy napisał: W takim bądź razie zrobie full wipe zaraz po odblokowaniu i postawie system na nowo. Bo to raczej nie jest możliwe żeby coś uszkodziło podzespoły i przez to się tnie prawda ? Chyba nie, jeśli to nie pomoże to nie wiem, ale przez edl i miflash spróbuj jeszcze raz na nowo postawić.
Johnyy Opublikowano 29 Maja 2016 Autor Opublikowano 29 Maja 2016 Dnia 27.05.2016 o 20:27, Pawel978 napisał: Chyba nie, jeśli to nie pomoże to nie wiem, ale przez edl i miflash spróbuj jeszcze raz na nowo postawić. Dziś otrzymałem wiadomość z potwierdzeniem że telefon jest odblokowany. Zabieram się więc do pracy i postawię nowo system oby to pomogło
Albin Opublikowano 29 Maja 2016 Opublikowano 29 Maja 2016 Chyba dostałeś zgodę na odblokowanie BL a to różnica...
Rekomendowane odpowiedzi