Skocz do zawartości
  • 0

ustawienia fabryczne - reset telefonu - żąda logowania

Pytanie

Opublikowano

witam,

usunąłem konto xiaomi za pomocą

https://account.xiaomi.com/pass/del

niestety telefon usilnie probuje się caly czas logowac do konta z komunikatem "Błąd logowania na konto xxxxxxxxxx"

W momencie kiedy wybieram w Ustawieniach fabrycznych - Resetuj telefon - dostaje monit ze starym usuniętym numerem konta xiaomi i żądaniem podania hasła do konta, którego JUŻ NIE MA, nie mogę więc ani odzyskać hasła, ani wpisać go w celu resetu telefonu

HELP!

• Like 1

16 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

To masz cegłę. Tak nie można robić. Najpierw należy wylogować się z telefonu, usunąć urządzenie z i.mi.com, a potem usuwać konto.

Z MI Note

• 0
Opublikowano

Z poziomu Recovery

1. Wpierw zrobilem Backup a tam 16 ptaszkow przy pozycjach: proinfo nvram protect_f protect_s uboot itd...

2. Zrobilem Wipe

3 Zrobiłem Restore gdzie zaznaczylem 16 ptaszkow z pozycji z Backup

NIC TO NIE DALO, bo znow wrocilem do punktu wyjscia gdzie stan telefonu jest IDENTYCZNY jak przed Wipe czyli z tym cholernym "usunietym" kontem Xiaomi do ktorego chce sie dalej logowac system, choc jest usuniete...

Jak przywrocic WSZYSTKO oprocz tego konta Xiaomi?

• 0
Opublikowano

Nie da się. To nie jest kwestia przywracania. Tak jak napisałem tak się nie robi. Najpierw wylogowujesz się z telefonu a potem na spokojnie usuwasz konto. 

Gdyby to był Qcom to jeszcze można próbować z zerowaniem partycji persist.img z MiFlasha. A tu... chyba, że Note 2 ma w zestawie fastboota taki obraz img.

• 0
Opublikowano

Spróbuj utworzyć nowe konto i dodać do niego telefon. Podaj dane nowego konta. Nie próbowałem, ale możesz jeszcze spróbować zwrócić odpowiedź z potwierdzeniem poprawnego logowania

Wysłane z mojego MI 4LTE przy użyciu Tapatalka

• 0
Opublikowano

Acid z całym szacunkiem, ale mam głębokie przekonanie że jesteś w błędzie twierdząc że mój telefon to "cegła" i nie da się usunąć z tego telefonu nieistaniejącego konta Xiaomi

Po pierwsze WSZYSTKO inne działa prawidłowo, oprócz tego że gdziekolwiek wymagane jest konto xiaomi, czy logowanie, czy wylogowanie, CIAGLE WYMUSZA właśnie to logowanie czy wylogowanie, nie można usunąć tego konta bo jest usunięte jak pisałem z poziomu strony  https://account.xiaomi.com/pass/del

Nie mogę założyć nowego ani skasować starego bo WCIĄŻ wymusza to logowanie do jakiejkolwiek operacji jaką próbuję zrobić związaną z kontem xioaomi.

Co dziwne - mogę usuwać pojedyncze kontakty z kontaktów zapisane na koncie xiaomi

Piszę z [email protected] ale oni wypisują nieprzydane wskazówki jak choćby sugestie z krokami na reset telefonu - którego nie mogę wykonać bo po naciśnięciu "Resetuj telefon" znów WYMUSZA okno logowania podanie hasła do (nieistniejącego, składającego się z 10 cyfr) konta 1xxxxxxxx1

Na bank musi dać się jakoś to obejść.

Z tego co pamiętam to nie rejestrowałem nigdzie swojego numeru telefonu karty sim, tak więc też nie jest powiązane to usunięte konto xiaomi z moim numerem telefonu.

• 0
Opublikowano

Konto xiaomi jest powiązane z numerem telefonu jak i z telefonem. Telefon gdy zrobisz wipe i włączysz mu internet wysyła zapewne jakieś zapytanie do serwerów xiaomi czy przypadkiem nie jest przypisany do jakiegoś konta. Jeśli jest, to telefon jest blokowany jak twój. Zapewne to, że usunąłeś konto xiaomi, to nie powoduje usunięcia tej zależności z jakieś ich bazy danych. Zresztą było by to bezsensu ponieważ złodziej po usunięciu przez ciebie konta mógłby zyskać do niego dostęp.

Według mnie jedyne o co możesz się starać to przywrócenie twojego konta przez xiaomi albo wypisanie twojego telefonu z tej bazy. Wszystko zależy czy xiaomi ma jakiś sposób zweryfikowania czy jesteś właścicielem usuniętego konta bądź telefonu.

• 0
Opublikowano

zeby usunac konto musialem przeciez podac haslo na stronie...

nie podawalem swoje numeru telefonu nigdzie przy rejestracji konta xiaomi

telefonu NIE MIALEM ZABLOKOWANEGO, nie wiem skad pojawiajace sie w Waszych wypowiedziach to slowo "ze mam cegle czy zblokowany telefon" ?????

Uciazliwosc polega na tym ze w powiadomieniach mam ciagle komunikat o bledzie w logowaniu do konta xiaomi, oraz na przyklad ze nie moge w przez USTAWIENIA zrobic resetu bo TEZ chce zeby podac haslo do konta xiaomi...

poza tym telefon w pelni sprawny i wszystko dziala

• 0
Opublikowano

Dobrze ze pojawił się taki temat. Ja od niedawna jestem użytkownikiem MI i gdyby kiedyś przyszło sprzedać bądź oddać komuś telefon ważne jest aby wiedzieć jak się do tego przygotować - w jaki sposób "odłączyć" telefon od swojego numeru i konta xiomi. W sumie jest to dosyć ciekawe rozwiązanie , brzmi jak rodzaj zabezpieczenia bo ktoś niepowołany nie będzie mógł w prosty sposób wyzerować telefon i mieć go jak nowy.

• Like 1
  • 0
Opublikowano

Dobrze , że i Ja to przeczytałem bo mogła by być kiedyś lipa ;) ale jak by nie patrzyć to takie konto to naprawdę dobra sprawa a choć by dlatego , że jak ostatnio musiałem strzelić formata bo uceglilem telefon to po zalogowaniu do konta xiaomi od razu przywrócilo mi wszystko z chmury : doszczętnie wszystko nawet ustawienia , pulpit , zdjęcia , kontakty , wiadomości itp itd więc jak widać dobra sprawa. Pozdrawiam 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...