[email protected] Opublikowano 18 Maja 2016 Opublikowano 18 Maja 2016 (edytowane) Witam, mam problem z GPS. Korzystam z nawigacji okazyjnie, zawsze z Google maps, od jakiegoś m-ca po kilku minutach użytkowania aplikacja gubi sygnał. Muszę ją wyłączyć i ponownie włączyć, po kilku minutach problem się powtarza. Soft jest aktualny. Kontakt zystam z aluminiowego etui, które osłabia sygnał ale nie tłumaczy całkowitego zaniku sygnału i pojawienia się go ponownie po restarcie. Edytowane 18 Maja 2016 przez [email protected]
xxmati96xx Opublikowano 18 Maja 2016 Opublikowano 18 Maja 2016 3 godziny temu, [email protected] napisał: Witam, mam problem z GPS. Korzystam z nawigacji okazyjnie, zawsze z Google maps, od jakiegoś m-ca po kilku minutach użytkowania aplikacja gubi sygnał. Muszę ją wyłączyć i ponownie włączyć, po kilku minutach problem się powtarza. Soft jest aktualny. Kontakt zystam z aluminiowego etui, które osłabia sygnał ale nie tłumaczy całkowitego zaniku sygnału i pojawienia się go ponownie po restarcie. Na romie 6.5.12 dzisiaj zrobiłem 70km i zero rozłączania. Może spróbuj wipe cache i dalvik a jak nie to wgrać od nowa rom na czysto
galakty Opublikowano 20 Maja 2016 Opublikowano 20 Maja 2016 Soft aktualny - aha, jest tylko wersji oprogramowania na ten telefon, od MIUI po CMy, że musisz napisać wersję. Na 7.1.3.0 nie ma żadnych problemów z GPS.
xxmati96xx Opublikowano 20 Maja 2016 Opublikowano 20 Maja 2016 Ja teraz jestem na stable 7.2.3 i też problemu nie ma
Pete67 Opublikowano 22 Maja 2016 Opublikowano 22 Maja 2016 Ja również obserwuje problem z GPS, do czasu aktualizacji E nie było problemu a teraz to porażka. Dzisiaj warszawa Bydgoszcz OK do Torunia a potem "brak sygnału GPS" i tak co minuta, co pięć co dziesięć... Wszystkie romy EU które testowałem, problem był non stop. jak miesięcznie się przewala 5 tys km po małych miastach miasteczkach to gps jest raczej konieczny.... a tu... problem z gps albo nieaktualny system... czyściłem system, próboałem rożności i nic.
xxmati96xx Opublikowano 22 Maja 2016 Opublikowano 22 Maja 2016 (edytowane) 38 minut temu, Pete67 napisał: Ja również obserwuje problem z GPS, do czasu aktualizacji E nie było problemu a teraz to porażka. Dzisiaj warszawa Bydgoszcz OK do Torunia a potem "brak sygnału GPS" i tak co minuta, co pięć co dziesięć... Wszystkie romy EU które testowałem, problem był non stop. jak miesięcznie się przewala 5 tys km po małych miastach miasteczkach to gps jest raczej konieczny.... a tu... problem z gps albo nieaktualny system... czyściłem system, próboałem rożności i nic. Jaka wersja modemu ? Taka jak na screenie? Edytowane 22 Maja 2016 przez xxmati96xx
redminote2 Opublikowano 23 Maja 2016 Opublikowano 23 Maja 2016 14 godzin temu, Pete67 napisał: Ja również obserwuje problem z GPS, do czasu aktualizacji E nie było problemu a teraz to porażka. Dzisiaj warszawa Bydgoszcz OK do Torunia a potem "brak sygnału GPS" i tak co minuta, co pięć co dziesięć... Wszystkie romy EU które testowałem, problem był non stop. jak miesięcznie się przewala 5 tys km po małych miastach miasteczkach to gps jest raczej konieczny.... a tu... problem z gps albo nieaktualny system... czyściłem system, próboałem rożności i nic. Jak modem masz inny niz v24p51 to wgraj to przez twrp
sebby64 Opublikowano 25 Maja 2016 Opublikowano 25 Maja 2016 wgralem ten modem do najnowszej 6.5.19 i zobaczymy rano w trasie czy cos pomoglo bo byla kaplica i non stop rozlaczanie i kolidowanie z bt
Rekomendowane odpowiedzi