NVK Opublikowano 11 Maja 2016 Opublikowano 11 Maja 2016 Cześć Mam problem z instalacją. Zainstalowałem TWRP 3.0.0 Skasowałem wszytko i wrzuciłem ROM MIUI Polska, jednak podczas instalacji wyskakuje mi taki błąd. Nie wiem co zrobić. Bo podobny problem występował u kogoś i trzeba było zmienić jedna linijke kodu, w Navigate to META-INF > com > google > android > Updater script. Ale w paczce nie ma takiego pliku.
preston2009 Opublikowano 11 Maja 2016 Opublikowano 11 Maja 2016 (edytowane) A nie próbujesz zainstalować romu na system 6.0.1? Tak nie można. Inne partycje. ps odważny jesteś aktualizując przy 28% baterii. Edytowane 11 Maja 2016 przez preston2009
Nezumi Opublikowano 11 Maja 2016 Opublikowano 11 Maja 2016 Ja obstawiam, że z CM chce przejść na MIUI przez TWRP usuwając system, ale... Tutaj jest raczej wymagany MiFlash...
NVK Opublikowano 12 Maja 2016 Autor Opublikowano 12 Maja 2016 Więc tak, System zmieniałem z oryginalnego systemu jaki miałem zainstalowany po zakupie, był to android 4.4. Chciałem grać poprzez MiFlash ale niestety nie było roota więc zdecydowałem się na samodzielne wgranie TWRP. W TWRP skasowałem wszystko więc nie było już systemy który mógłbym odpalić. Zainstalowałem więc aplikacje od Xiaomi na komputerze, przełączyłem telefon w fastboot. Komputer wykrył telefon, i zainstalował sysyem 4.4. Później zmieniłem nazwę paczki na update.zip i wrzuciłem do pamięci, odpaliłem MiRecovery i zainstalowałem jako update.
Pietr Opublikowano 12 Maja 2016 Opublikowano 12 Maja 2016 @preston2009 nie wiem co w tym odważnego. Jak by instalacja update zjadała pierdyliard baterii. Zazwyczaj z 1-5%. Bo zależy czy robię backup czy też nie. @Nezumi pójdzie, pójdzie. @NVK Jak masz 4.4 to ok. Odpal najpierw zip za pomocą winrara na PC. Sprawdź czy nie wywali błędu. Bo może być paczka uszkodzona. Jak nie to przejdź do TWRP. Zrób wipe data, cache, dalvik, system. Po tym zabiegu musisz ponownie uruchomić recovery, bo inaczej nie zainstalujesz aktualizacji (błąd paczki MIUI). TWRP zapyta Cię, czy chcesz zrobić reboot bez systemu. Zatwierdź to. I dopiero po restarcie recovery zainstaluj MIUI bez żadnych wipe.
wojtasemaj Opublikowano 13 Maja 2016 Opublikowano 13 Maja 2016 Dnia 11.05.2016 o 19:44, NVK napisał: Cześć Mam problem z instalacją. Zainstalowałem TWRP 3.0.0 Skasowałem wszytko i wrzuciłem ROM MIUI Polska, jednak podczas instalacji wyskakuje mi taki błąd. Nie wiem co zrobić. Bo podobny problem występował u kogoś i trzeba było zmienić jedna linijke kodu, w Navigate to META-INF > com > google > android > Updater script. Ale w paczce nie ma takiego pliku. W recovery wejdź w opcję Mount i odznacz System
Rekomendowane odpowiedzi