Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, abes99 napisał:

Jest już możliwość nieoficjalnego odblokowania bootloadera z Nougata? Dalej siedzę na ostatniej wersji 5.8.1, bo nie znalazłem czasu na rozkminianie kolejnych aktualizacji ;). Tel odblokowywałem nieoficjalnie i od razu wrzucałem TWRP i CM13 od TS, więc MIUI praktycznie nie używałem ;). Może ktoś po krótce opisać krok po kroku, co trzeba zrobić? Żeby odblokować oficjalnie muszę konto u nich zakładać i siedzieć na MIUI? Bo z tego co widzę, to często ludzie czekają np. tydzień aż zaskoczy. Z tego co na szybko widzę, to musiałbym zaktualizować bootloader do N, odblokować, wgrać nowe TWRP i firmware. Coś jeszcze? Chętnie przyjmę wskazówki z linkami, które wersje działają ok i je instalować ;). THX...

1. Wejdz do dzialu poradniki i tam znajdz poradnik jak odblokowac bootloader.

2. Jak dostaniesz pozwolenie od xiaomi to blokujesz bootloader instalujac najnowsze MIUI CHINA dev.

3. Odblokowujesz bootloader.

4.Instalujesz twrp to o https://www.androidfilehost.com/?fid=529152257862704733

5. Instalujesz najnowszy rom.

Opublikowano
11 godzin temu, Pawliko napisał:

Masz jakich changelog w odniesienu do poprzedniej wersji?

Ofc ten lepiej instalowac.

Na pewno oficjalne wsparcie dla Androida 7.x :P Powinno być jeszcze kilka rzeczy, ale AndropaX ich nie implementował :x

Opublikowano
1 godzinę temu, Antyhaker napisał:

Na pewno oficjalne wsparcie dla Androida 7.x :P Powinno być jeszcze kilka rzeczy, ale AndropaX ich nie implementował :x

Wiesz, sam siedze na tym TWRP co podalem a mam najnowszy rom :P

Opublikowano (edytowane)

@Pawliko:
Dzięki za wskazówki, na razie udało mi się wysłać prośbę o odblokowanie bootloadera ;). Może ktoś wskazać linka do odpowiedniej wersji  MIUI CHINA dev.? Mogę ją wgrać normalnie przez TWRP (mam bodajże 3.0.2) jak wcześniej RR?

Edit: Ok, już mam ;)
http://en.miui.com/a-234.html 

Edit2: Dostałem zgodę na odblokowanie po kilkunastu minutach :o
http://en.miui.com/a-233.html - tutaj są romy do wrzucenia przez recovery - mogą taki wrzucić przez TWRP 3.0.2? Obecnie mam RR 5.8.1, oczywiście przed wrzuceniem zrobię wipe system itd. ;)...

Edytowane przez abes99
Opublikowano (edytowane)
Dnia 19.04.2017 o 20:32, Antyhaker napisał:
[mention=26565]slimdick[/mention] Wrzuciłem dziś na próbę RR aby sprawdzić jak to działa i na razie jest znośnie - SafetyNet jest OK, jednakże w sklepie jest wzmianka o niecertyfikowanym urządzeniu

u mnie jest

339bc362812a97ad11cc9b815a719dc2.jpg

Edytowane przez slimdick
Opublikowano (edytowane)

Na RR-N-v5.8.3-20170418-libra-Official działa u mnie latarka (świeżo dzisiaj wrzucony po odblokowaniu bootloadera).

BTW, robicie też jakiś upgrade firmware? W wątku na XDA kilka stron wstecz ktoś wrzucił takiego linka: https://www.androidfilehost.com/?fid=745425885120723984. Możecie przybliżyć mi, co to daje i jak to wgrywać? Wystarczy raz wrzucić przez TWRP? Czy trzeba za każdym razem jak gaapsy? Aktualnie mam TWRP 3.1.0 + ostatni RR + opengaaps micro...

Edytowane przez abes99
Opublikowano (edytowane)

Kurde, też dziś na czysto wrzuciłem RR jak przechodziłem z MIUI i od początku mi ta latarka nie działa

Co do pytania - zrobiłem raz i nie ruszam póki działa

Edit. Chłonie baterię jak wodę. Dalej nic się nie zmieniło :(

Edytowane przez Antyhaker
Opublikowano

A u mnie z gruchy zaczęło działać, hmm xd

Edit. Czy Wam też się zauważalnie grzeje fon podczas korzystania z neta? No i ta bateria ... :(

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Opublikowano

Cześć. Mam pytanie.

Aktualnie używam najnowszej dostępnej wersji miui w wersji beta, ale chciałbym wytestować ten rom. Podczas instalacji w TWRP nie ma żadnych błędów,  ale potem następuje bootloop i jedyną opcją jest powrót do najnowszej wersji miui. Nawet wersja stable nie uruchamia się poprawnie.

Proszę o pomoc,

Artur

Opublikowano
15 godzin temu, ArtBa napisał:

Cześć. Mam pytanie.

Aktualnie używam najnowszej dostępnej wersji miui w wersji beta, ale chciałbym wytestować ten rom. Podczas instalacji w TWRP nie ma żadnych błędów,  ale potem następuje bootloop i jedyną opcją jest powrót do najnowszej wersji miui. Nawet wersja stable nie uruchamia się poprawnie.

Proszę o pomoc,

Artur

Wrzuc to TWRP

https://www.androidfilehost.com/?fid=817550096634757169

I czy masz najnowszy bootloader?

• Like 1
Opublikowano

@AndropaX

Mozesz mi w prosty sposob powiedziec dlaczego w mi4c z apratem IMX258, ani MIUI, ani Wy nie mozecie zrobic wsparcia dla np nagrywania w 60fps przy 1080p. Brak rowniez mozliwosci zapisania do rawu. Czego to jest wina? Za wolne pamieci w telefonie? Wybrakowane te aparaty w tym xiaomi, mimo ze specyfikacja producenta jasno pozwala na te rzeczy? Brak softu? Ale od kogo? Od sony? Od miui? Czy od was? Dlaczego nikt tego przez tyle lat nie zrobil? Nie da sie?

Pytam z ciekawosci, mimo ze brzmi to troche jak jakies wymagania w stosunku do was, wiec sry za to.

Pozdro.

Opublikowano

A ja zadam pytanie, które zadawałem tu już kilka razy, ale nie chce mi się tylko po to instalować RR.

Czy lewy i prawy skrót na ekranie blokady, jeśli ustawi się jakiś inny niż domyślny, nadal resetuje się po rebootcie?

Czy można już bez problemu w przełącznikach w pasku powiadomień ustawiać widgety do apek ze sklepu typu weather tile itp.?

Opublikowano
11 minut temu, Antyhaker napisał:

Jakieś zauważalne nowości? Ja nic nie mogę znaleźć xP

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Sugestia w opcjach.

A tak wogole to ten changelog jest gowno warty dla kogos kto nie siedzi w telefonach i sie poprostu nie zna.

Nawet nie wiadomo tak naprawde co sie zmienia w nowym wydaniu.

2 minuty temu, 94smichal napisał:

A ja zadam pytanie, które zadawałem tu już kilka razy, ale nie chce mi się tylko po to instalować RR.

Czy lewy i prawy skrót na ekranie blokady, jeśli ustawi się jakiś inny niż domyślny, nadal resetuje się po rebootcie?

Czy można już bez problemu w przełącznikach w pasku powiadomień ustawiać widgety do apek ze sklepu typu weather tile itp.?

1. Nie, ja mam przypisane inaczej niz bylo domyslnie i nigdy nie mialem problemu.

2. Nie wiem dokladnie o co chodzi.

Opublikowano (edytowane)

@Pawliko dzieki za odpowiedź.

Co do 2. to zobacz proszę, jeśli możesz, czy działa ta apka https://play.google.com/store/apps/details?id=com.florianisme.weatherquicktile&hl=pl (czy możesz ustawić ją jako przełącznik),  bo we wczesniejszych wersjach(testowalem dosc dawno temu), nie dało się przenieść jej na listę wyświetlanych przełączników, gdy chciałem ją przeciągnąć na górę, to w połowie przestawała 'trzymać się palca'.

Edytowane przez 94smichal
Opublikowano
7 minut temu, 94smichal napisał:

Co do 2. to zobacz proszę, jeśli możesz, czy działa ta apka https://play.google.com/store/apps/details?id=com.florianisme.weatherquicktile&hl=pl (czy możesz ustawić ją jako przełącznik),  bo we wczesniejszych wersjach(testowalem dosc dawno temu), nie dało się przenieść jej na listę wyświetlanych przełączników, gdy chciałem ją przeciągnąć na górę, to w połowie przestawała 'trzymać się palca'.

Ten bug dalej jest.

• Like 1
Opublikowano
13 minut temu, Pawliko napisał:

Sugestia w opcjach.

A tak wogole to ten changelog jest gowno warty dla kogos kto nie siedzi w telefonach i sie poprostu nie zna.

Nawet nie wiadomo tak naprawde co sie zmienia w nowym wydaniu.

Jaka sugestia w opcjach? xP A co do drugiego - zgadzam się w zupełności. Czasem się uda wyłuskać jakieś zmiany, ale rzadko mi się udaje :P

10 minut temu, 94smichal napisał:

Da się to obejść, ale jest trochę czasochłonne - trzeba po prostu wszystkie dodać po kolei na samą górę, po czym usunąć te zbędne :P No ale najważniejsze - ta wskazana przez Ciebie apka jest już wbudowana w RR.

• Like 1
Opublikowano

Ja miałem przerwę w używaniu Xiaomi, więc różnic nie widzę. Widzę tylko, jakim demonem prędkości jest w porównaniu do Samsung J5. No i jakie kiepskie są zamienniki wyświetlaczy do Mi4c. Dramat. Ale działa.