kamillm Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 (edytowane) 35 minut temu, michals19s napisał: ok czyli najpier kopia, pozniej wejscie do recovery i czyszczenie wipe, instaluje tez z recovery czy normalnie na wlaczonym telefonie?? i przy wejsciu w recovery i wipie wybrac opcje data cos tam?? bo sa 2 opcje Wejdz w WIPE zazancz, cache, davlink, data i zrob WIPE, nastepnie przejdz do install wskaz zipa z softem i zainstaluj. Pozniej daj reboot i zaladuj soft, czyli niech sobie telefon normalnei sie wlaczy. Nastepnie wroc do TWRP i znowy WIPE cache, davlink, data, dodatkowo internal storage, daj reboot, poczekaj az zaladuje sei system i masz telefon jak z fabryki Edytowane 4 Stycznia 2017 przez kamillm
don_kamillo Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 6 minut temu, kamillm napisał: Wejdz w WIPE zazancz, cache, davlink, data i zrob WIPE, nastepnie przejdz do install wskaz zipa z softem i zainstaluj. Pozniej daj reboot i zaladuj soft, czyli niech sobie telefon normalnei sie wlaczy. Nastepnie wroc do TWRP i znowy WIPE cache, davlink, data, dodatkowo internal storage, daj reboot, poczekaj az zaladuje sei system i masz telefon jak z fabryki A nie łatwiej MiFlash...? 1
michals19s Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 (edytowane) Najgorsze jets to ze wchodze w Instal i nie odnajduje mi pliku zip ;/ nie moge nic zrobic a co gorsze pospieszylem sie i zrobilem format data, ;/ wykasowalem wszytsko z tel Edytowane 4 Stycznia 2017 przez michals19s
kamillm Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 6 minut temu, don_kamillo napisał: A nie łatwiej MiFlash...? Przywyczailem sie juz do tych TWRP 1
don_kamillo Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 (edytowane) 1 minutę temu, michals19s napisał: Najgorsze jets to ze wchodze w Instal i nie odnajduje mi pliku zip ;/ nie moge nic zrobic A gdzie wrzuciłeś ROM? Na telefon, czy kartę pamięci? @kamillm W sumie mniej kabli do podłączania Edytowane 4 Stycznia 2017 przez don_kamillo 1
kamillm Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 1 minutę temu, michals19s napisał: Najgorsze jets to ze wchodze w Instal i nie odnajduje mi pliku zip ;/ Wgraj bezposrednio na telefon, nie w podkatalogi.
michals19s Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 nie mam karty pamieci, wrzucilem na tel , ale juz widze tylko przy probie instalacji po 2 sec failed wyskoczyl, wiec nacisnalem z opcji cache, davlink bylo ok pozniej dalem rebootr i sie tel zresetowal. teraz czekam i laduyje sie kreska
kamillm Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 3 minuty temu, michals19s napisał: po 2 sec failed wyskoczyl TWRP masz aktualne? Jaki soft wgrywales?
michals19s Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 no ten ktory mi podales z linka, przy isntalacji zipa nie odchaczylem tam przy nazwie zipa i byl failed, teraz jak zaznaczylem wczytywalo pisalo done, zrobilem teraz reboot i czekam na wczytywanie
kamillm Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Przed chwilą, michals19s napisał: no ten ktory mi podales z linka, przy isntalacji zipa nie odchaczylem tam przy nazwie zipa i byl failed, teraz jak zaznaczylem wczytywalo pisalo done, zrobilem teraz reboot i czekam na wczytywanie czyli wszystko ladnie Ci sie wgralo tak?
michals19s Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 no narazie czekam zaraz napisze. Mam nadzieje ze tylko ten 1 plik trzeba wgrac co podales , a nie 1 zip miuiploska a 1 plik miui stable? wczytalo, wybor jezyka i jetsn nadal Miu 7 ;/ ehhh
kamillm Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 2 minuty temu, michals19s napisał: Mam nadzieje ze tylko ten 1 plik trzeba wgrac co podales Tak tylko plik zip z softem. 2 minuty temu, michals19s napisał: wczytalo, wybor jezyka i jetsn nadal Miu 7 ;/ ehhh Jeszcze raz napisz jak instalowales softa. Wszedles w TWRP pozniej w install, pozniej wskazales plik zip i co dalej?
michals19s Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 (edytowane) caly czas jest wersja 6.4.14 rozwojowa;/ robie tak. wchodze w recovery , robie to czyszczenie co podales wipe --- advence wipe zaznaczam delvic cache, data, cache, robie wipe, wyskakuje tabelka z wierszami polecen jest na dole Done , Przechodze do Instal wybieram plik daje X przy opcji zip file signature verification i przeciagam swipe to confirm flash, wczytuje sie i wyskoczyl znow failed Edytowane 4 Stycznia 2017 przez michals19s
kamillm Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 1 minutę temu, michals19s napisał: caly czas jest wersja 6.4.14 rozwojowa;/ Jeszcze raz napisz jak instalowales softa. Wszedles w TWRP pozniej w install, pozniej wskazales plik zip i co dalej?
michals19s Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 E: error executing upader binary in zip /sd card/downloand/d/xiaomi........
kamillm Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 (edytowane) 8 minut temu, michals19s napisał: Przechodze do Instal wybieram plik daje X przy opcji zip file signature verification i przeciagam swipe to confirm flash, wczytuje sie i wyskoczyl znow failed Dobra to tak. Zainstaluj to recovery https://www.androidfilehost.com/?fid=24665539028713602 jest do mi4s zgodnie z instrukcja ponizej (nazwe recovery zmien sobie na "twrp". Tylko pamietaj, zeby mialo rozszerzenie img, czyli "twrp.img" wlacz sobie pokazywanie rozszerzen, zebys nie zrobil pliku o nazwie twrp.img.img 3. Instalacja recovery Instalujemy Fastboot wg FAQ Umieszczamy pobrane wcześniej recovery (twrp.img) w katalogu z fastboot.exe Otwieramy wiersz poleceń (ctrl+shift+prawy przycisk myszy w oknie eksploratora) Przechodzimy do fastboot na telefonie (przycisk głośność-dół + power) Sprawdzamy obecność urządzenia fastboot devices (musi się pokazać ID) Następnie: fastboot flash recovery twrp.img Na koniec fastboot boot twrp.img Dla urządzeń z fabrycznym Androidem 6 (np. MI5, MIMAX, MI5S, HMNote4, HMPro itd) w TWRP przechodzimy do menu Wipe > Format data i wpisujemy yes co usunie fabryczne szyfrowanie partycji danych. Z menu Reboot wybieramy Reboot recovery i ponownie podłączamy urządzenie do komputera, którego pomięć wewnętrzna powinna być teraz widoczna i zamontowana w systemie Edytowane 4 Stycznia 2017 przez kamillm
michals19s Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 ja patrzylem na to Instalacja MIUIPolska Przenosimy pobrany wcześniej rom xiaomi.eu_multi_xxx... do pamięci telefonu będąc w TWRP W TWRP z menu Install wybieramy i instalujemy rom Po zakończonym procesie urządzenie wybieramy Reboot Podczas samouczka wybieramy język Polski i cieszymy się polskim MIUI Następne aktualizacje wykonujemy już przez aplikację Aktualizacje Mam androida 5.1
kamillm Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Przed chwilą, michals19s napisał: ja patrzylem na to Instalacja MIUIPolska Przenosimy pobrany wcześniej rom xiaomi.eu_multi_xxx... do pamięci telefonu będąc w TWRP W TWRP z menu Install wybieramy i instalujemy rom Po zakończonym procesie urządzenie wybieramy Reboot Podczas samouczka wybieramy język Polski i cieszymy się polskim MIUI Następne aktualizacje wykonujemy już przez aplikację Aktualizacje Mam androida 5.1 Tak pozniej instalujesz soft. Dobrze patrzyles. Ale ja bym przeisntalowal TWRP na Twoim miejscu, nie wiadomo jakie tam masz.
michals19s Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 jak zainstalowac tego TWRD? juz sie zakrecilem
kamillm Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 21 minut temu, michals19s napisał: jak zainstalowac tego TWRD? juz sie zakrecilem Dobra to tak. Zainstaluj to recovery https://www.androidfilehost.com/?fid=24665539028713602 jest do mi4s zgodnie z instrukcja ponizej (nazwe recovery zmien sobie na "twrp". Tylko pamietaj, zeby mialo rozszerzenie img, czyli "twrp.img" wlacz sobie pokazywanie rozszerzen, zebys nie zrobil pliku o nazwie twrp.img.img 3. Instalacja recovery Instalujemy Fastboot wg FAQ Umieszczamy pobrane wcześniej recovery (twrp.img) w katalogu z fastboot.exe Otwieramy wiersz poleceń (ctrl+shift+prawy przycisk myszy w oknie eksploratora) Przechodzimy do fastboot na telefonie (przycisk głośność-dół + power) Sprawdzamy obecność urządzenia fastboot devices (musi się pokazać ID) Następnie: fastboot flash recovery twrp.img Na koniec fastboot boot twrp.img Dla urządzeń z fabrycznym Androidem 6 (np. MI5, MIMAX, MI5S, HMNote4, HMPro itd) w TWRP przechodzimy do menu Wipe > Format data i wpisujemy yes co usunie fabryczne szyfrowanie partycji danych. Z menu Reboot wybieramy Reboot recovery i ponownie podłączamy urządzenie do komputera, którego pomięć wewnętrzna powinna być teraz widoczna i zamontowana w systemie
michals19s Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Otwieramy wiersz poleceń (ctrl+shift+prawy przycisk myszy w oknie eksploratora tego nie rozumie??
kamillm Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 (edytowane) 2 minuty temu, michals19s napisał: Otwieramy wiersz poleceń (ctrl+shift+prawy przycisk myszy w oknie eksploratora tego nie rozumie?? Instalujemy Fastboot wg FAQ Nastepnie wchodzisz w folder gdzie sie adb zainstalwoalo i robisz tak jak ponizej Chodzi dokladnie o cos takiego: Edytowane 4 Stycznia 2017 przez kamillm
michals19s Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 zainstalowalem nowe TWRP, zrobilem czyszczenie wipe , i zaczyna sie instalowac, czekam teraz na zaladowanie
kamillm Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 6 minut temu, michals19s napisał: zainstalowalem nowe TWRP, zrobilem czyszczenie wipe , i zaczyna sie instalowac, czekam teraz na zaladowanie Ciekam z niecierpliwie na wynik tej operacji ;]
michals19s Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 UDalo sie, Miu 8.1.4 stabilna Jestes kolego wielki i bardzo cierpliwy (ja juz bym sobie poszedl) wielkie a wielkie dzieki 1
kamillm Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 (edytowane) 2 minuty temu, michals19s napisał: UDalo sie, Miu 8.1.4 stabilna Jestes kolego wielki i bardzo cierpliwy (ja juz bym sobie poszedl) wielkie a wielkie dzieki No i elegancko, ciesze się, że mogłem pomóc. Jeszcze jak chcesz to wroc sobie do TWRP i zrob jeszcze raz WIPE cache, davlink, data i internal storage, oczywiscie nie musisz tego robic jest to opcjonlana operacja Zerknij na moją stopkę poniżej : Edytowane 4 Stycznia 2017 przez kamillm 1
michals19s Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 Tylko najgorsze ze mimo utworzenia kopi starcilem wszytsko i nie moge przywrocic
kamillm Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 11 minut temu, michals19s napisał: Tylko najgorsze ze mimo utworzenia kopi starcilem wszytsko i nie moge przywrocic No niestety, ale przynajmniej masz telefon jak nowka, z najnowszym xiaomi.eu ;]
michals19s Opublikowano 4 Stycznia 2017 Opublikowano 4 Stycznia 2017 zgadza sie, programy sie zainstaluje od nowa , gry interaktywne to ciul jeszcze raz dzieki i juz nie spamuje
michals19s Opublikowano 14 Września 2017 Opublikowano 14 Września 2017 WItam, moj system juz ma troche tyg postanowilem go odswiezyc, i takie podstaowe pytanie jesli instalowalem juz nowy system pare miesiecy temu, wystarczyc sciagnac aktualna wersiu MIUI i zainstalowac ja ( z poziomy obecngeo systemu , czy w trybie recovery?), czy niestety bede musial przejsc cala procedure cyzli instalajci TWRP, i ta zabawa w recovery??
Rekomendowane odpowiedzi