fancik Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Opublikowano 16 Kwietnia 2016 witam Do wczoraj było miło wszystko działało ok .Dziś po sprawdzeniu stanu baterii wyskoczyło mi że najwięcej energii zużył sygnał sieci poprzez użycie baterii przez radio komórkowe . Wyszło tego 36% ......super . Owszem raz na chwilę było włączone , ale po stwierdzeniu że bez słuchawek jest kiepsko ... zostało wyłączone. Może ktoś miał już taki przypadek ........
szczuru Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Dziwne bo mi nawet parogodzinne słuchanie radia z słuchawkami tyle nie zużywa. Spróbuj wyczyścić dane i pamięć podręczną aplikacji radia.
galakty Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Opublikowano 16 Kwietnia 2016 1 godzinę temu, fancik napisał: witam Do wczoraj było miło wszystko działało ok .Dziś po sprawdzeniu stanu baterii wyskoczyło mi że najwięcej energii zużył sygnał sieci poprzez użycie baterii przez radio komórkowe . Wyszło tego 36% ......super . Owszem raz na chwilę było włączone , ale po stwierdzeniu że bez słuchawek jest kiepsko ... zostało wyłączone. Może ktoś miał już taki przypadek ........ Ale radio komórkowe to nie radio FM :F
fancik Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 16 Kwietnia 2016 (edytowane) Taki był komunikat -sygnał sieci poprzez użycie baterii przez radio komórkowe- . Dla mnie to jakieś dziwne, dlatego piszę na forum. Ok wyczyściłem co się dało , naładowałem baterię i statystyki ruszyły . Poczekam do jutra jak będzie ok to dobrze ,a jak nie to spróbuję aktualizować do 6.4.14 i zobaczymy . bo nic innego mi do głowy nie przychodzi. Edytowane 16 Kwietnia 2016 przez fancik
szczuru Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Faktycznie, "radio komórkowe" to tak na prawdę sygnał sieci = zasięg. pewnie masz włączony roaming krajowy i byłeś w miejscu, w którym był słaby zasięg twojej macierzystej sieci i telefon przy przełączeniu na inną sieć co jakiś czas próbował złapać swoją główną sieć.
fancik Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 16 Kwietnia 2016 Tak coś mi się zmieniło miałem 1sim do internetu z roamingiem a drugi do rozmów , a teraz oba simy mają roaming ....z tym że pierwszy nadal jest do internetu a drugi informuje że do internetu i rozmów , czy to coś zmienia . Nie jestem tu specjalistą....
fancik Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 19 Kwietnia 2016 Witam po przerwie Na razie jest ok wszystko raczej działa poprawnie i jest jak wcześniej nawet bateria nie słabnie tak szybko tzn starcza na 3.5-4.5 ciągłej pracy tak przynajmniej system pokazuje bo liczyć mi się nie chce zrobiła mi się automatyczna aktualizacja do 6.4.14 i na razie ok Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
dision Opublikowano 4 Września 2016 Opublikowano 4 Września 2016 Temat co prawda stary ale myślę,że warto by dodać coś od siebie dla szukających pomocy pod tym tematem. Niektóre aplikacje potrafią ciągnąc naprawdę dużo,a gra God Fire to istny fenomen. Jest spoko ale polecam grać na samolotowym .Ciągnie strasznie.
Rekomendowane odpowiedzi