Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem podczas tego kroku:

3. Instalacja recovery

Windows:

• Pobieramy i rozpakowujemy w dowolnym miejscu MIUIPolska_instalator_recovery
  • Umieszczamy pobrane wcześniej recovery (twrp.img) w rozpakowanym katalogu instalatora MIUIPolska
  • Otwieramy wiersz poleceń (ctrl+shift+prawy przycisk myszy w oknie eksploratora)
  • Wpisujemy: Flash_TWRP.bat

zrobiłem odblokowanie bootloadera, potem sciagnełem MIUIPolska_instalator_recovery oraz Miui polska rom, ustawiłem zgodnie z wytycznymi na zdjeciu debugowanie i teraz mam skopiować plik twrp do folderu głownego. Skąd skopiować? skoro w pliku rozpakowanym recowery jest tylko plik z końcówką bat. oraz ciągle jest napisane brak połączenia.

IMG_20160602_151713.jpg

Opublikowano (edytowane)

Witajcie :)

Zgodnie z instrukcją udało mi się bezboleśnie przebrnąć przez instalację xiaomi.eu przez MiFlash. Natomiast za cholerę nie mogę zainstalować aktualizacji. Pobrałem 2 paczki:

xiaomi.eu_multi_hennessy_6.5.26_v7-5.0.zip
xiaomi.eu_multi_hermes_6.5.26_v7-5.0.zip 

i żadnej nie mogę zainstalować. Przez "Aktualizacje" wybieram zainstaluj z .zip, na dole wyświetla się "Sprawdzanie aktualizacji..." i wywala mi komunikat "Niestety, aplikacja Aktualizacje została zatrzymana". Opcja "Pobierz aktualizację Xiaomi.eu" w ogóle nie reaguje - tzn nic się nie dzieje. Jakieś pomysły?

edit: Pomimo pobrania właściwej paczki xiaomi.eu_multi_gemini_6.5.30_v7-6.0.zip, nadal występuje problem. Co robię źle?

Edytowane przez ralffi21
Opublikowano

Baw się tak dalej. Wgrywaj romy do innego modelu telefonu, a prędzej czy później będziesz miał cegłę. Mi5 to GEMINI. Jaką masz aktualnie zainstalowaną wersję ? Próbowałeś czyścić dane apki aktualizacje ?

Wysłane z MI5

Opublikowano (edytowane)

Sflaszuj poprzez TWRP

Ale koniecznie wersję gemini, bo zrobisz cegłę...

Ps.

Jesli masz ten soft od sprzedawcy, ten "dziwny" to nie zrobisz tego przez update w aplikacji.

Edytowane przez onken
Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, zielonyBB napisał:

Baw się tak dalej. Wgrywaj romy do innego modelu telefonu, a prędzej czy później będziesz miał cegłę. Mi5 to GEMINI. Jaką masz aktualnie zainstalowaną wersję ? Próbowałeś czyścić dane apki aktualizacje ?

Wysłane z MI5

ROM wgrałem dobry w instrukcji jest link do gemini, tylko przy aktualizacji pomyliłem wersję, bo była już 3 w nocy :P

Zainstalowana wersja to ta z instrukcji 7.2.13.0 Stable.

Czyściłem dane apki, bez zmian.

2 godziny temu, onken napisał:

Sflaszuj poprzez TWRP

Ale koniecznie wersję gemini, bo zrobisz cegłę...

Ps.

Jesli masz ten soft od sprzedawcy, ten "dziwny" to nie zrobisz tego przez update w aplikacji.

Telefon bezpośrednio z Chin więc miałem China stable ROM z językami chiński, chiński, angielski.

TWRP pomogło. Ogólnie przydała by się jakaś instrukcja na stronie jak dokonywać aktualizacji krok po kroku przez TWRP, bo musiałem się wspomagać innymi stronami.

Kilka pytań:

1. Czy aktualizacje OTA działają na ROMie od Xiaomi.eu? Czy zostaje tylko TWRP?
  2. Po aktualizacji zauważyłem, że zainstalowana wersja to 6.5.30 rozwojowa. Skąd mam wiedzieć które wersje aktualizacji są stable a które dev? Bo ta się przycina zwłaszcza po ponownym rozruchu, jak chcę odblokować telefon i zaraz po odblokowaniu, potem się rozkręca i działa płynnie. Taka mała niespodzianka :/
  3. W China stable ROM po wyświetleniu otwartych aplikacji (lewy przycisk) miałem tylko ikony teraz jest podgląd tych aplikacji. Czy można to zmienić żeby były tylko ikonki?
  4. Gdybym chciał powrócić do wersji wcześniejszej czyli 7.2.13.0 Stable, bez utraty danych i zainstalowanych apk co muszę zrobić?

Edytowane przez ralffi21
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam, 

Mam problem z prawidłowym wykrywaniem mojego mi5. Chcę zainstalować chiński ROM żeby potem odblokować bootloader itd. Niestety komputer widzi telefon przy włączonym trybie fastboot jako Android Device. Zainstalowałem sterowniki ADB oraz QD-Loader HS-USB lecz nic to nie dało. Mam włączone debugowanie usb. Aktualnie mam zainstalowaną wersje 7.5.2.0 Stable. Jakiś pomysł co mogę jeszcze zrobić żeby w końcu wykryło mi mi5 jako qualcomm 9008? Istnieje inny sposób wgrania orginalnego chińskiego ROMu?

Opublikowano

Chwila po co Ci port diagnostyczny? Weź podłącz do pc, odpal wiersz poleceń i wpisz fastboot devices. Jak wykryje to już masz zrobione. A tak w ogóle zapraszam do FAQ na miuipolska.pl. Tam jest poradnik jak zainstalować fastboot.

Z Mi5 Pro

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...