Mefiu93 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Witam mam problem z baterią. Kupiłem telefon 5 dni temu. Bateria trzymała bardzo długo aż nagle po udostępnieniu internetu przez parę h strasznie padła. Naladowalem więc tel na maxa i przez noc uchodzi jakieś 35% baterii. Co to może być? Pomoze ktoś?
Trzucha Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 8 minut temu, Mefiu93 napisał: Witam mam problem z baterią. Kupiłem telefon 5 dni temu. Bateria trzymała bardzo długo aż nagle po udostępnieniu internetu przez parę h strasznie padła. Naladowalem więc tel na maxa i przez noc uchodzi jakieś 35% baterii. Co to może być? Pomoze ktoś? Uruchomiłeś telefon ponownie? Może jakaś aplikacja pracuje w tle? Sprawdź sobie w ustawieniach, co konkretnie zużywa Ci baterię - masz tam sporo danych które mogą Cię naprowadzić. Udostępnianie połączenia internetowego wyłączyłeś? To ma prawo zużywać intensywnie baterię bo korzysta intensywnie z LTE i WiFi. Jeżeli nie będziesz mógł sobie z tym poradzić to możesz przywrócić ustawienia fabryczne.
Mefiu93 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 13 Kwietnia 2016 8 minut temu, Trzucha napisał: Uruchomiłeś telefon ponownie? Może jakaś aplikacja pracuje w tle? Sprawdź sobie w ustawieniach, co konkretnie zużywa Ci baterię - masz tam sporo danych które mogą Cię naprowadzić. Udostępnianie połączenia internetowego wyłączyłeś? To ma prawo zużywać intensywnie baterię bo korzysta intensywnie z LTE i WiFi. Jeżeli nie będziesz mógł sobie z tym poradzić to możesz przywrócić ustawienia fabryczne. Wszystko jest wyłączone. Android Os i system android zuzywaja po 35% a reszta to minimum. Można zresetowac go przyciskami jak w samsungu czy normalnie w ustawieniach?
Trzucha Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 3 minuty temu, Mefiu93 napisał: Wszystko jest wyłączone. Android Os i system android zuzywaja po 35% a reszta to minimum. Można zresetowac go przyciskami jak w samsungu czy normalnie w ustawieniach? Co masz na myśli pisząc "zresetować"? Uruchomić ponownie urządzenie czy przywrócić ustawienia fabryczne? Pewnie chodzi Ci o to pierwsze... robisz to normalnie z menu po naciśnięciu przycisku "Power" i wybraniu "Uruchom ponownie".
ZduneX25 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Tytuł wątku jest zbyt krótki, lub niedosadnie opisuje poruszany problem. Popraw proszę tytuł, w przeciwnym wypadku wątek zostanie przeniesiony do kosza.
malimalinello Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Dodam od siebie, że gdy udostępniam internet do lapka to procenty szybko lecą w dół, więc to raczej normalne. No ale nie pada mi jakoś szybko i tak jak u Ciebie Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Grzonaa00 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 Opublikowano 15 Kwietnia 2016 zrestartuj telefon, mój RN3P też ma jakieś problemy, że strasznie zżera baterie, po restarcie wraca do normy
Rekomendowane odpowiedzi