Kameleon Posted April 6, 2016 Share Posted April 6, 2016 Witam Występuję do Was z krótkim i konkretnym zapytaniem Czy z zablokowanym bootloaderem (fastboot oem device-info zwraca: (bootloader) Device unlocked: false) mam jakieś opcje na język polski na moim RN3Pro? Pozdrawiam i z góry dzięki za odpowiedzi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafullo Posted April 6, 2016 Share Posted April 6, 2016 Kolejny... Gdybys co kokwiek przeczytał zanim napisales posta to bys wiedzial. Pytanie było kilka razy juz na forum. A tak poza tym to wy te telefony w ciemno kupujecie? Czy bo kolor ladny? Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kameleon Posted April 6, 2016 Author Share Posted April 6, 2016 Kolor mi się spodobał, zgadłeś. Czytałem, próbowałem też coś zdziałać, używając sposobów, które podobno działają z zablokowanym bootloaderem na RN3Pro Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamikazze2 Posted April 7, 2016 Share Posted April 7, 2016 Global przez MiFlash ----> Global dev przez aktualizacje. Naprawde temat wałkowany wiele razy.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kameleon Posted April 7, 2016 Author Share Posted April 7, 2016 MiFlash wypluł mi błąd: Unspecified error (0x80004005:Failed (remote:device is locked. Cannot flash images)) Co chyba znaczy, że jest zablokowany i nie pozwoli mi w ten sposób dokonać aktualizacji. Global dev przez aktualizacje, rozumiem, że chodzi Ci o aktualizację przy użyciu aplikacji Updater wewnątrz telefonu? W tym momencie jestem na systemie MIUI 7.2.2.0 Stable (LHOCNDA), do wyboru mam jedynie angielski i dwie wersje chińskiego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Goti Posted April 7, 2016 Share Posted April 7, 2016 A na pewno dobry obraz systemu wgrywasz? Ile waży ten global, który wgrywasz przez miflasha i skąd go pobrałeś? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamikazze2 Posted April 7, 2016 Share Posted April 7, 2016 33 minuty temu, Kameleon napisał: MiFlash wypluł mi błąd: Unspecified error (0x80004005:Failed (remote:device is locked. Cannot flash images)) Co chyba znaczy, że jest zablokowany i nie pozwoli mi w ten sposób dokonać aktualizacji. Global dev przez aktualizacje, rozumiem, że chodzi Ci o aktualizację przy użyciu aplikacji Updater wewnątrz telefonu? W tym momencie jestem na systemie MIUI 7.2.2.0 Stable (LHOCNDA), do wyboru mam jedynie angielski i dwie wersje chińskiego. ROM pobierz z : http://en.miui.com/thread-252473-1-1.html MiFlash zgodnie z tą instrukcją: http://en.miui.com/thread-235865-1-1.html 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kameleon Posted April 7, 2016 Author Share Posted April 7, 2016 (edited) Wrócę, spróbuję, dam znać co i jak. Dzięki @edit System najpierw zmieniony na global stable, przez MiFlash, potem na global dev, instalując paczkę z poziomu telefonu dzięki aplikacji Updater. Mój problem leżał w tym, że sterowniki z pierwszej części tego poradnika nie zainstalowały się poprawnie. Mogę cieszyć się polskim językiem na moim sprzęcie Edited April 9, 2016 by Kameleon aktualizacja sytuacji Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubi2410 Posted April 10, 2016 Share Posted April 10, 2016 Witam proszę o pomoc skąd pobrać rom z językiem polskim. chodzi mi o taki global żeby nie trzeba było się bawić w te odblokowywania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trzucha Posted April 11, 2016 Share Posted April 11, 2016 21 godzin temu, kubi2410 napisał: Witam proszę o pomoc skąd pobrać rom z językiem polskim. chodzi mi o taki global żeby nie trzeba było się bawić w te odblokowywania. Z linków podanych na forum. I tak musisz je przeczytać żeby wgrać ten ROM, nie przeskoczysz tego. W skrócie mogę podpowiedzieć, że najpierw powinieneś wgrać Global Stable przez MiFlash, a dopiero później Global DEV (obecnie 6.3.31, ale nie MIUI Polska o tym samym oznaczeniu bo do tego musiałbyś odblokować bootloadera) w którym jest język polski już poprzez systemowe aktualizacje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GGancar Posted January 26, 2017 Share Posted January 26, 2017 Witam w przypadku redmi Note 3 Mediatek 3/32 postępujemy tak samo ? Gdzie znajdę link do systemu global stable ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Luke_l Posted February 22, 2017 Share Posted February 22, 2017 Dnia 26.01.2017 o 10:21, GGancar napisał: Witam w przypadku redmi Note 3 Mediatek 3/32 postępujemy tak samo ? Gdzie znajdę link do systemu global stable ? W przypadku wersji z mediatekiem, nie ma dostępnego globala. Wgraj MIUIPolska. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikha Posted March 8, 2017 Share Posted March 8, 2017 Dnia 26.01.2017 o 10:21, GGancar napisał: Witam w przypadku redmi Note 3 Mediatek 3/32 postępujemy tak samo ? Gdzie znajdę link do systemu global stable ? Bezpieczniej było wybrać wersję że snapdragonem jeżeli chciałeś zmieniać ROM Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts