Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Erlo17 napisał:

Ale widzę rozbieżności , Ty napisałeś , że  " Z Global Stable ( LHOMICL ) przejdziesz na GLobal DEV przez aktualizację systemową. Z powrotem tak samo. Tylko musisz pobrać ten ROM i przenieść na pamięć wewnętrzną telefonu".

Trzucha napisał , że " Wcześniej musisz się tylko pozbyć tego śmieciowego ROMu, wgrywając przez MiFlash (dla jasności, też bez odblokowywania) odpowiedną wersję Stable (czyli w naszym przypadku raczej Global - bez chińszczyzny i z Googlami, ale na razie bez polskiego, który jest oficjalnie tylko w Global DEV)".

Teraz nie wiem czy wystarczy ściagnąć i przenieść na pamięć wenętrzną, czy trzeba przez MiFlasha ?

Przyznam, że się w tym pogubiłem.

Zależy od tego jaki masz teraz ROM na telefonie?

Opublikowano
7 minut temu, Erlo17 napisał:

Ale widzę rozbieżności , Ty napisałeś , że  " Z Global Stable ( LHOMICL ) przejdziesz na GLobal DEV przez aktualizację systemową. Z powrotem tak samo. Tylko musisz pobrać ten ROM i przenieść na pamięć wewnętrzną telefonu".

Trzucha napisał , że " Wcześniej musisz się tylko pozbyć tego śmieciowego ROMu, wgrywając przez MiFlash (dla jasności, też bez odblokowywania) odpowiedną wersję Stable (czyli w naszym przypadku raczej Global - bez chińszczyzny i z Googlami, ale na razie bez polskiego, który jest oficjalnie tylko w Global DEV)".

Teraz nie wiem czy wystarczy ściagnąć i przenieść na pamięć wenętrzną, czy trzeba przez MiFlasha ?

Gdzie widzisz jakieś rozbieżności? Nie ma żadnych - przypominam Ci, że NIE masz Global Stable tylko jakąś przeróbkę.

6 minut temu, kamikazze2 napisał:

Zależy od tego jaki masz teraz ROM na telefonie?

Napisał, że 7.1.9.0 - czyli tzw. "śmieciowy".

Opublikowano (edytowane)
17 godzin temu, Erlo17 napisał:

Witaj,

Jestem tu nowy ale po przeczytaniu tutoriala: http://en.miui.com/thread-235865-1-1.html

bez problemu ogarnąłem temat....

Najpierw przez ADB i MIFlash wgrywasz 7.1.8 Global Stable(*.tgz), potem po podłączeniu telefonu wrzucasz instalkę Global DEV 6.3.31 (*.zip) i wgrywasz ją z aktualizacji systemowych, wybierając menu (kropeczki w górnym rogu ekranu) i update from zip, telefon sam się zrebootuje i zaktualizuje rom, po uruchomieniu jest nowy ROM i wszystko po polski.

TYLE!

Edytowane przez Vpuchaty
Opublikowano (edytowane)

Cześć.

Mam ten syfiasty ROM MIUI GLobal 7.1.9.0.0 i robię wszystko według instrukcji. MiFlash widzi mi telefon jako(?) COM20. Próbowałem wgrać ROM 7.1.8.0 oraz 6.3.18 oraz 6.3.31 i zawsze ten sam błąd. W MiFlash wybieram folder gdzie rozpakowałem ROM klikam Refresh, wybieram Flash all oraz klikam Flash. Po chwili w statusie wyskakuje mi "Wystąpił błąd podczas ładowania biblioteki typu/DLL.(0x80029c4a: wait port ready to use 9)" - co dalej mam zrobić?

P.S. Ja ten ROM wypakowuje na pulpicie na laptopie czy na telefon trzeba wgrać???? HELP!

Edytowane przez BK-201
Gość raflik.mail
Opublikowano

Czy udało się komuś wgranie jakiego kolejek romu przez miflasha na win 10x64?

Wykrywa mi tel zaczynam flashować i po 26 sekundach wywala błąd o braku jakieś pamięci.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Opublikowano

@raflik.mail i @BK-201 jeśli próbujecie wgrać jakikolwiek soft na 7.1.9.0 (syfiasty} to najpierw wgrajcie sobie jakiś china stable - 7.2.3 chyba jest najnowszy.

Albo instalujecie MIPcSuite i podłączacie telefon w trybie recovery (Power + Volume+) do komputera i sobie sam zaciągnie najnowszą aktualizację.

Jak już zaktualizujecie do china stable to wtedy przez miflash mozna przejść do global stable.

@raflik.mail tak ja mam win10 x64 i bez problemu.

Opublikowano

Witam, ja robiłem wszystko według instrukcji z en.miui.com  i w miflashu zawieszało się mniej więcej w połowie tak jak już komuś w tym wątku. Poszło bezboleśnie dopiero jak zamiast 'Flash all' zaznaczyłem   'Flash all except storage'. Nie wiem czy dobrze zrobiłem, ale potem już bez problemu wgrałem  global dev przez updater.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie działa już na kilku telefonach. Aktualizuje się elegancko z automatu z opóźnieniem kilku dni. Nawet dobrze, bo jest czas na zapoznanie się z jakimiś ewentualnymi błędami. Na 10 64 działa bez problemu. 

Problem jest tylko z telefonami kupionymi u sprzedawców którzy wgrywają jakieś śmieciowe romy. Najlepiej takich nie kupować. 

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...