Skocz do zawartości
  • 0

Usuwanie zdjęć tylko z telefonu bez usuwania z chmury.

Pytanie

Opublikowano

Mam ustawioną synchronizację zdjęć z chmurą. Chcąc usunąć zdjęcia z telefonu od razu pojawia mi się opcja "czy usunąć zdjęcia z telefonu i chmury". Jak zrobić aby usunąć zdjęcia tylko z telefonu tak aby zostały w chmurze??

Pzdr

M

27 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0
Opublikowano

Wydaje mi się że to nie będzie możliwe bo na tym właśnie polega synchronizacja :) możesz włączyć opcje żeby na telefonie zmniejszyło jakość wtedy w chmurze są pełnowartościowe zdjęcia a na telefonie zajmują mniej.

Wysłane z mojego Mi-4c

• 0
Opublikowano

Nie. Bo to inaczej nie miałoby jakiegokolwiek sensu. Po co w takim razie chmura, jak nie można w niej trzymać danych (bez zapychania pamięci urządzenia).

MI4W+MiBand+sMIUI5.11.5+Tapatalk+SwiftKey+FastFingers

• 0
Opublikowano

Yyy?!

1.Robisz zdjęcie

2. Włączysz synchro = zdjęcie idzie do chmury

3. Wyłączasz dane / wifi, usuwasz zdjęcie(z telefonu)żeby nie zajmować pamięci urządzenia.

4. Chcesz to zdjęcie później zobaczyć, włączasz synchro, zdjęcie pojawia się w galerii(zassane z chmury, bez zajmowania pamięci urządzenia) .

Ot cała filozofia i odpowiedź na pytanie kolegi.

• 0
Opublikowano
4 minuty temu, kulig007 napisał:

2. Włączysz synchro = zdjęcie idzie do chmury

3. Wyłączasz dane / wifi, usuwasz zdjęcie(z telefonu)żeby nie zajmować pamięci urządzenia.

Co do pkt 2 to upewnij się, że się już zsynchronizowało, chmura xiaomi najszybsza u nas nie jest... latem zdążyłem już wrócić do domu z wakacji a się jeszcze 3 dni fotki z wakacji synchronizowały ;-)

Co do pkt 3 to po co chcesz wyłączać dane / wifi ?

• Like 1
  • 0
Opublikowano

Z prędkością chmury, tak zgadza się. Trochę to trwa. Szczególnie jak kilkaset MB filmików wrzucam na Mi Clouda

Pkt 3. Sorry, powaliło mi się. Synchro musi być wyłączone.

Tak, czy siak... problem kolegi Modexo, da się rozwiązać :-)

• 0
Opublikowano
1 minutę temu, kulig007 napisał:

Pkt 3. Sorry, powaliło mi się. Synchro musi być wyłączone.

Ale dlaczego ma być wyłączone? Jak fotki znajdą się w chmurze czyli zostaną zsynchronizowane to skasowanie ich z telefonu nawet przy włączonej synchronizacji nie spowoduje ich zniknięcia z chmury... chyba, że ja czegoś nie wiem albo nie rozumiem ?

• 0
Opublikowano

Jeśli masz to włączone, to galeria MIUI, wywala komunikat "czy usunąć zdjęcia z telefonu i chmury". Dlatego trzeba, albo wyłączyć synchro, albo dane komórkowe

• Like 2
  • 0
Opublikowano

Jest jeszcze łatwiej. Chcemy usunąć zdjęcie ale tylko z pamięci telefonu ? W galerii jest zakładka lokalne. Usuwamy lokalne zdjęcie. System pyta czy usunąć zdjęcie ale w pytaniu nie ma "z telefonu i chmury" bo usuwamy z lokalnego dysku. Tak usunięte zdjęcie jest nadal w chmurze i widoczne w galerii, w każdej chwili gotowe do pobrania. Tyle, żadnego kombinowania. Oczywiście tak jak koledzy piszą wyżej. Chmura jest daleko i za szybko to to nie śmiga.

Tapnięte z MI4 W

• Like 4
  • 0
Opublikowano
11 minut temu, zielonyBB napisał:

Jest jeszcze łatwiej. Chcemy usunąć zdjęcie ale tylko z pamięci telefonu ? W galerii jest zakładka lokalne. Usuwamy lokalne zdjęcie. System pyta czy usunąć zdjęcie ale w pytaniu nie ma "z telefonu i chmury" bo usuwamy z lokalnego dysku. Tak usunięte zdjęcie jest nadal w chmurze i widoczne w galerii, w każdej chwili gotowe do pobrania. Tyle, żadnego kombinowania. Oczywiście tak jak koledzy piszą wyżej. Chmura jest daleko i za szybko to to nie śmiga.

Tapnięte z MI4 W

No i to jest rozwiązanie. Problemem było to, że chciałem zrobić to z zakładki "Zdjęcia" a wystarczy wejść na "Lokalnie" i wszystko gra.

Dzięki za pomoc. Sprawa rozwiązana.

Pzdr

M

• 0
Opublikowano
1 minutę temu, Winiu89 napisał:

A w drugą stronę też idzie tak zrobić? U usunąć coś tylko z chmury?

Wysłane z mojego Mi-4c

Wejdź na chmurę i usuń, tak będzie najlepiej.

• 0
Opublikowano

Ważne żeby przed usunięciem wyłączyć synchronizację bo jak tylko wyłączyłem internet to po połączeniu i tak usunęło mi z chmury :)

Wysłane z mojego Mi-4c

• 0
Opublikowano (edytowane)

Mam ten sam problem z tym że nie widzę zakładki lokalne w galerii... Mam tylko zakładki o nazwie Zdjęcia i Albumy. Przyznam się, że wcześniej mogłem usuwać tylko z urządzenia ale po aktualizacji ta funkcja mi zniknęła.... :P

EDIT: OK, już nieważne...

Edytowane przez Remorka
  • 0
Opublikowano
Przed chwilą, GarryMoveOut napisał:

Ale jak 

Wiem już tam byłem. Jak stamtąd usunę to z telefonu też mi usuwa :/

No niestety tak to działa. Musiałbyś ustawić w telefonie brak synchronizacji z chmurą. Inaczej - tak podejrzewam - ten "numer" nie przejdzie.

• 0
Opublikowano

Ludzie pomóżcie bo mnie normalnie szlag trafi.! jak wywalić zdjęica z tego telefonu. Co bym nie robił to powracają jak zły sen. Usuwam je z telefonu,wyswietla sie ze zostaną usuniete i z chmury i z albumu.Za chwile są spowrotem.Usuwałem i bezpośrednio z chmury a one wraz sie pojawiają.Juz nie wiem co mam zrobić.Pomóżcie bo odwiozą mnie do Tworek.

• 0
Opublikowano
21 minut temu, janosik1977 napisał:

Ludzie pomóżcie bo mnie normalnie szlag trafi.! jak wywalić zdjęica z tego telefonu. Co bym nie robił to powracają jak zły sen. Usuwam je z telefonu,wyswietla sie ze zostaną usuniete i z chmury i z albumu.Za chwile są spowrotem.Usuwałem i bezpośrednio z chmury a one wraz sie pojawiają.Juz nie wiem co mam zrobić.Pomóżcie bo odwiozą mnie do Tworek.

Wyłącz synchronizację zdjęć z chmurą Xiaomi.

• 0
Opublikowano

już to robiłem.Nic nie pomaga ,szlag mnie trafia normalnie z tymi zdjeciami.Skąd to się bierze ? w chmurze juz nie ma tych zdjec a w galerii nadal powracają.Wszystkie synchronizacje i tworzenie kopii mam powyłączane.

• 0
Opublikowano

To może ja. Mam włączone synchro z dyskiem Google a wyłączone z chmurą Xiaomi (prosta przyczyna Google daje nieograniczoną ilość miejsca na lekko zeszlifowane zdjęcia). Kiedy po zrobieniu zdjęć w galerii googla mam info o zakończonej synchronizacji przechodzę do galerii miui i tam (zakładka albumy w menu zaznaczam że ma pokazywać tylko lokalne albumy) zaznaczam wszystkie fotki, filmy itp i je usuwam. Wystarczy to robić raz na jakiś czas.

Wszystko nadal widoczne w zdjęciach googla a pamięć czyściutka jak sala operacyjna przed zabiegiem :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...