Modexo Opublikowano 19 Marca 2016 Opublikowano 19 Marca 2016 Mam ustawioną synchronizację zdjęć z chmurą. Chcąc usunąć zdjęcia z telefonu od razu pojawia mi się opcja "czy usunąć zdjęcia z telefonu i chmury". Jak zrobić aby usunąć zdjęcia tylko z telefonu tak aby zostały w chmurze?? Pzdr M
0 Winiu89 Opublikowano 19 Marca 2016 Opublikowano 19 Marca 2016 Wydaje mi się że to nie będzie możliwe bo na tym właśnie polega synchronizacja możesz włączyć opcje żeby na telefonie zmniejszyło jakość wtedy w chmurze są pełnowartościowe zdjęcia a na telefonie zajmują mniej. Wysłane z mojego Mi-4c
0 kulig007 Opublikowano 19 Marca 2016 Opublikowano 19 Marca 2016 Wyłącz Wifi / dane komórkowe na czas usuwania. MI4W+MiBand+sMIUI5.11.5+Tapatalk+SwiftKey+FastFingers
0 Winiu89 Opublikowano 19 Marca 2016 Opublikowano 19 Marca 2016 @kulig007 a po włączeniu internetu nie usunie z chmury? Wysłane z mojego Mi-4c
0 kulig007 Opublikowano 19 Marca 2016 Opublikowano 19 Marca 2016 Nie. Bo to inaczej nie miałoby jakiegokolwiek sensu. Po co w takim razie chmura, jak nie można w niej trzymać danych (bez zapychania pamięci urządzenia). MI4W+MiBand+sMIUI5.11.5+Tapatalk+SwiftKey+FastFingers
0 Winiu89 Opublikowano 19 Marca 2016 Opublikowano 19 Marca 2016 Ale ty mówisz o backup a nie o synchronizacji. Zaraz sprawdzę i dam znać czy się usunie z chmury. Wysłane z mojego Mi-4c
0 kulig007 Opublikowano 19 Marca 2016 Opublikowano 19 Marca 2016 Yyy?! 1.Robisz zdjęcie 2. Włączysz synchro = zdjęcie idzie do chmury 3. Wyłączasz dane / wifi, usuwasz zdjęcie(z telefonu)żeby nie zajmować pamięci urządzenia. 4. Chcesz to zdjęcie później zobaczyć, włączasz synchro, zdjęcie pojawia się w galerii(zassane z chmury, bez zajmowania pamięci urządzenia) . Ot cała filozofia i odpowiedź na pytanie kolegi. MI4W+MiBand+sMIUI5.11.5+Tapatalk+SwiftKey+FastFingers
0 fredek Opublikowano 19 Marca 2016 Opublikowano 19 Marca 2016 4 minuty temu, kulig007 napisał: 2. Włączysz synchro = zdjęcie idzie do chmury 3. Wyłączasz dane / wifi, usuwasz zdjęcie(z telefonu)żeby nie zajmować pamięci urządzenia. Co do pkt 2 to upewnij się, że się już zsynchronizowało, chmura xiaomi najszybsza u nas nie jest... latem zdążyłem już wrócić do domu z wakacji a się jeszcze 3 dni fotki z wakacji synchronizowały Co do pkt 3 to po co chcesz wyłączać dane / wifi ? 1
0 kulig007 Opublikowano 19 Marca 2016 Opublikowano 19 Marca 2016 Z prędkością chmury, tak zgadza się. Trochę to trwa. Szczególnie jak kilkaset MB filmików wrzucam na Mi Clouda Pkt 3. Sorry, powaliło mi się. Synchro musi być wyłączone. Tak, czy siak... problem kolegi Modexo, da się rozwiązać MI4W+MiBand+sMIUI5.11.5+Tapatalk+SwiftKey+FastFingers
0 fredek Opublikowano 19 Marca 2016 Opublikowano 19 Marca 2016 1 minutę temu, kulig007 napisał: Pkt 3. Sorry, powaliło mi się. Synchro musi być wyłączone. Ale dlaczego ma być wyłączone? Jak fotki znajdą się w chmurze czyli zostaną zsynchronizowane to skasowanie ich z telefonu nawet przy włączonej synchronizacji nie spowoduje ich zniknięcia z chmury... chyba, że ja czegoś nie wiem albo nie rozumiem ?
0 kulig007 Opublikowano 19 Marca 2016 Opublikowano 19 Marca 2016 Jeśli masz to włączone, to galeria MIUI, wywala komunikat "czy usunąć zdjęcia z telefonu i chmury". Dlatego trzeba, albo wyłączyć synchro, albo dane komórkowe MI4W+MiBand+sMIUI5.11.5+Tapatalk+SwiftKey+FastFingers 2
0 zielonyBB Opublikowano 19 Marca 2016 Opublikowano 19 Marca 2016 Jest jeszcze łatwiej. Chcemy usunąć zdjęcie ale tylko z pamięci telefonu ? W galerii jest zakładka lokalne. Usuwamy lokalne zdjęcie. System pyta czy usunąć zdjęcie ale w pytaniu nie ma "z telefonu i chmury" bo usuwamy z lokalnego dysku. Tak usunięte zdjęcie jest nadal w chmurze i widoczne w galerii, w każdej chwili gotowe do pobrania. Tyle, żadnego kombinowania. Oczywiście tak jak koledzy piszą wyżej. Chmura jest daleko i za szybko to to nie śmiga. Tapnięte z MI4 W 4
0 Modexo Opublikowano 19 Marca 2016 Autor Opublikowano 19 Marca 2016 11 minut temu, zielonyBB napisał: Jest jeszcze łatwiej. Chcemy usunąć zdjęcie ale tylko z pamięci telefonu ? W galerii jest zakładka lokalne. Usuwamy lokalne zdjęcie. System pyta czy usunąć zdjęcie ale w pytaniu nie ma "z telefonu i chmury" bo usuwamy z lokalnego dysku. Tak usunięte zdjęcie jest nadal w chmurze i widoczne w galerii, w każdej chwili gotowe do pobrania. Tyle, żadnego kombinowania. Oczywiście tak jak koledzy piszą wyżej. Chmura jest daleko i za szybko to to nie śmiga. Tapnięte z MI4 W No i to jest rozwiązanie. Problemem było to, że chciałem zrobić to z zakładki "Zdjęcia" a wystarczy wejść na "Lokalnie" i wszystko gra. Dzięki za pomoc. Sprawa rozwiązana. Pzdr M
0 zielonyBB Opublikowano 19 Marca 2016 Opublikowano 19 Marca 2016 Ależ proszę bardzo Tapnięte z MI4 W
0 Winiu89 Opublikowano 19 Marca 2016 Opublikowano 19 Marca 2016 A w drugą stronę też idzie tak zrobić? U usunąć coś tylko z chmury? Wysłane z mojego Mi-4c
0 Grzesiuso Opublikowano 19 Marca 2016 Opublikowano 19 Marca 2016 1 minutę temu, Winiu89 napisał: A w drugą stronę też idzie tak zrobić? U usunąć coś tylko z chmury? Wysłane z mojego Mi-4c Wejdź na chmurę i usuń, tak będzie najlepiej.
0 kubackjeee Opublikowano 20 Marca 2016 Opublikowano 20 Marca 2016 Ale w nowej galerii sa tylko zakladki ZDJECIA i ALBUMY, juz nie ma lokalnych :/
0 kulig007 Opublikowano 20 Marca 2016 Opublikowano 20 Marca 2016 No to sposób, który podałem zadziała w takim wypadku MI4W+MiBand+sMIUI5.11.5+Tapatalk+SwiftKey+FastFingers
0 Winiu89 Opublikowano 21 Marca 2016 Opublikowano 21 Marca 2016 Ważne żeby przed usunięciem wyłączyć synchronizację bo jak tylko wyłączyłem internet to po połączeniu i tak usunęło mi z chmury Wysłane z mojego Mi-4c
0 Remorka Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 (edytowane) Mam ten sam problem z tym że nie widzę zakładki lokalne w galerii... Mam tylko zakładki o nazwie Zdjęcia i Albumy. Przyznam się, że wcześniej mogłem usuwać tylko z urządzenia ale po aktualizacji ta funkcja mi zniknęła.... EDIT: OK, już nieważne... Edytowane 3 Kwietnia 2016 przez Remorka
0 GarryMoveOut Opublikowano 19 Września 2016 Opublikowano 19 Września 2016 Mam pytanie. Zapchała mi się chmura. Jak usunąć z chmury stare zdjęcia tak żeby nie osunęło mi ich z telefonu?
0 mrosi Opublikowano 19 Września 2016 Opublikowano 19 Września 2016 3 godziny temu, GarryMoveOut napisał: Mam pytanie. Zapchała mi się chmura. Jak usunąć z chmury stare zdjęcia tak żeby nie osunęło mi ich z telefonu? https://i.mi.com/?_locale=en Logujesz się swoimi danymi konta Xiaomi - nr telefonu/e-mail plus hasło do konta.
0 GarryMoveOut Opublikowano 19 Września 2016 Opublikowano 19 Września 2016 Ale jak Przed chwilą, mrosi napisał: https://i.mi.com/?_locale=en Logujesz się swoimi danymi konta Xiaomi - nr telefonu/e-mail plus hasło do konta. Wiem już tam byłem. Jak stamtąd usunę to z telefonu też mi usuwa :/
0 mrosi Opublikowano 19 Września 2016 Opublikowano 19 Września 2016 Przed chwilą, GarryMoveOut napisał: Ale jak Wiem już tam byłem. Jak stamtąd usunę to z telefonu też mi usuwa :/ No niestety tak to działa. Musiałbyś ustawić w telefonie brak synchronizacji z chmurą. Inaczej - tak podejrzewam - ten "numer" nie przejdzie.
0 janosik1977 Opublikowano 3 Września 2017 Opublikowano 3 Września 2017 Ludzie pomóżcie bo mnie normalnie szlag trafi.! jak wywalić zdjęica z tego telefonu. Co bym nie robił to powracają jak zły sen. Usuwam je z telefonu,wyswietla sie ze zostaną usuniete i z chmury i z albumu.Za chwile są spowrotem.Usuwałem i bezpośrednio z chmury a one wraz sie pojawiają.Juz nie wiem co mam zrobić.Pomóżcie bo odwiozą mnie do Tworek.
0 Grzesiuso Opublikowano 3 Września 2017 Opublikowano 3 Września 2017 21 minut temu, janosik1977 napisał: Ludzie pomóżcie bo mnie normalnie szlag trafi.! jak wywalić zdjęica z tego telefonu. Co bym nie robił to powracają jak zły sen. Usuwam je z telefonu,wyswietla sie ze zostaną usuniete i z chmury i z albumu.Za chwile są spowrotem.Usuwałem i bezpośrednio z chmury a one wraz sie pojawiają.Juz nie wiem co mam zrobić.Pomóżcie bo odwiozą mnie do Tworek. Wyłącz synchronizację zdjęć z chmurą Xiaomi.
0 janosik1977 Opublikowano 3 Września 2017 Opublikowano 3 Września 2017 już to robiłem.Nic nie pomaga ,szlag mnie trafia normalnie z tymi zdjeciami.Skąd to się bierze ? w chmurze juz nie ma tych zdjec a w galerii nadal powracają.Wszystkie synchronizacje i tworzenie kopii mam powyłączane.
0 DeDraco Opublikowano 7 Września 2017 Opublikowano 7 Września 2017 To może ja. Mam włączone synchro z dyskiem Google a wyłączone z chmurą Xiaomi (prosta przyczyna Google daje nieograniczoną ilość miejsca na lekko zeszlifowane zdjęcia). Kiedy po zrobieniu zdjęć w galerii googla mam info o zakończonej synchronizacji przechodzę do galerii miui i tam (zakładka albumy w menu zaznaczam że ma pokazywać tylko lokalne albumy) zaznaczam wszystkie fotki, filmy itp i je usuwam. Wystarczy to robić raz na jakiś czas. Wszystko nadal widoczne w zdjęciach googla a pamięć czyściutka jak sala operacyjna przed zabiegiem
Pytanie
Modexo
Mam ustawioną synchronizację zdjęć z chmurą. Chcąc usunąć zdjęcia z telefonu od razu pojawia mi się opcja "czy usunąć zdjęcia z telefonu i chmury". Jak zrobić aby usunąć zdjęcia tylko z telefonu tak aby zostały w chmurze??
Pzdr
M
27 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi