Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

US plus original xiaomi 4C Charger Micro USB Wall 5V 2A Quick For Samsung Galaxy HTC Sony Adapter Xiaomi M2 M3 M4 MDY-08-EF

http://s.aliexpress.com/ryU3YFNF

(from AliExpress Android)

XRN2 by Tapatalk

To jest oryginał sprzedawany z RN2

Oznaczenie Xiaomi MDY-08-EF

XRN2 by Tapatalk

Opublikowano
5 minut temu, Marcin.M napisał:

To jest oryginał sprzedawany z RN2

Ale nie ma funkcja Quick Charge 2.0 co sprzedawca deklaruje w opisie :P

Opublikowano

2 minuty temu, Marcin.M napisał:

Ale Redmi Note 2 nigdy nie obsługiwał QC2.0, ani mediatek pumpcharge

XRN2 by Tapatalk

Dobra, wytłumaczę Ci to jak krowie na rowie... sprzedawca skopiował opis od ładowarki QC2.0 a sprzedaje zwykłą 5v/2A.  Nadal nie widzisz problemu?

Opublikowano

nie zalezy mi ma QC 2.0 te jest do XRN2. Proszę mi wierzyć w ciągu pół roku na kable i ładowarki wydałem ze 120 zł

i żaden nie zbliżył się jakością, szybkoscia ładowania do oryginału (wolne ładowanie, wariujący dotyk)

Wiec w opcji z kablem ta ładowarka cenowo wypada korzystnie - nie znalazłem alternatywy.

Na testy przyjdzie czas

Opublikowano

Dobra, wytłumaczę Ci to jak krowie na rowie... sprzedawca skopiował opis od ładowarki QC2.0 a sprzedaje zwykłą 5v/2A.  Nadal nie widzisz problemu?

Ja nie jestem muszę być krową żeby zrozumieć co chcesz mi powiedzieć, za pierwszym razem to zrobiłem.

A że ten sklep to Janusz Biznesu to na forum już jest osobny temat do tego. Ale jeśli jest to faktycznie MDY-03-EC to wg forum Miui (link już ktoś wcześniej wrzucił) to jest ona zgodna z QC2.0 więc obaj byliśmy w błędzie

XRN2 by Tapatalk

Opublikowano
42 minuty temu, Marcin.M napisał:

Ale jeśli jest to faktycznie MDY-03-EC to wg forum Miui (link już ktoś wcześniej wrzucił) to jest ona zgodna z QC2.0 więc obaj byliśmy w błędzie

Tylko MDY-3-EB jest zgodna z QC2.0. Jak sobie zresztą wyobrażasz uzyskanie zgodności z QC 2.0 ładowarki, która ma tylko 5V/2A ?

• Like 1
Opublikowano

Ładowarka ładuje nie gorzej niz oryginal , problemow z dotykiem brak. Po pierwszym ladowaniu nie mam uwag. Jedynie przejsciowka jest podlej jakosci. Oryginalna z xrn2 jest slaba ta jest do kitu

Pozdrawiam

Opublikowano

Problem z dotykiem na smartphonie w trakcie jego ładowania występuje wyłącznie w przypadku korzystania z ładowarki o parametrach innych od zalecanej. Firma nie ma tutaj większego znaczenia.

Razem z RN2 otrzymałem ładowarkę w chińskim standardzie bez przejściówki. Leży sobie w szafce, a ja korzystam z ładowarki od Sony Ericsson o parametrach identycznych i ładuje bez zastrzeżeń.

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

mam tą swiadomosc

tylko

3 godziny temu, Ehisedi napisał:

Problem z dotykiem na smartphonie w trakcie jego ładowania występuje wyłącznie w przypadku korzystania z ładowarki o parametrach innych od zalecanej. Firma nie ma tutaj większego znaczenia.

Wiem . Jednak niesamowicie trudno kupic markową ładowarkę. na allegro są setki "samsungów" "htc"

a juz kable to temat na inną opowiesc.... powiem za mam 5 i tylko do transmisji danych

3 godziny temu, Ehisedi napisał:

Razem z RN2 otrzymałem ładowarkę w chińskim standardzie bez przejściówki. Leży sobie w szafce, a ja korzystam z ładowarki od Sony Ericsson o parametrach identycznych i ładuje bez zastrzeżeń.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...