Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miałem najnowszą wersję oprogramowania MIUI Polska i coś mnie podkusiło zainstalować ROM global w wersji 7.1.3.0, w którym nie ma ani języka polskiego ani polskiej lokalizacji. Z listy lokalizacji nawet nie ma praktycznie żadnego kraju europejskiego oprócz Ukrainy i Rosji.

Czy jest możliwość by przywrócić wersję systemu z MIUI Polska? Próbowałem zainstalować ostatnią wersję przez aplikację "Aktualizacja" czy z opcji recovery bez skutku...

Opublikowano
1 hour ago, d3tr0 said:

Czeka cię raczej miflash bo łatwo to teraz nie pójdzie

no właśnie próbuję flash zrobić wg instrukcji ze strony i niby w programie MiFlash wszystko git a telefon uruchamia się do momentu loga i restartuje non stop. Próbuję jeszcze przez linuxa ale nie wykrywa mi telefonu

Opublikowano

Wszedłem w tryb fastboot w telefonie i dopiero na pc użyłem miflash. Znalazłem jakiś inny rom, wszystko przeszło bez błędów ale telefon uruchomił się tak jak po wyczyszczeniu danych nic więcej :(

Opublikowano

W moim podpisie masz dysk że wszystkim, sprawdzone pliki do miflash, masz nawet dwie wersje starszą i new version gdyby tamta nie zadziałała. Może coś nie zaznaczyłes w miphone, wybierasz images i zaznaczasz  flash all - tylko zgraj sobie bo to czyści wszystko z telefonu. I dopiero flash.

Opublikowano

tak też robiłem. Poddaję się bo próbowałem z kilkoma ROMami, bez skutku. Dziwne jest to, że mogę downgrade zrobić z globalnej wersji stabilnej 7.1.3 do deweloperskiej 6.3.3 ale flash telefonu już nie. Obecnie zaktualizowałem do globalnej wersji stabilnej i jedyne co mnie razi w oczy to brak polskiego jako języka systemowego. W języku klawiatury polski jest. Boję się tylko, że globalny update zblokuje pasma częstotliwości i telefon przestanie działać w Polsce (a propo ciekawe jak będzie działał za granicą), bo gdzieś mi mignęła taka informacja.

Opublikowano
8 hours ago, d3tr0 said:

Na tej new version tez ? rozpakuj ten 1gb plik na dysku C, nie wrzucaj go na pulpit ani gdziś do folderu bezpośrednio na C rozpakuj

udało się sflashować wersją 6.3.3 z twojego zbioru ale nie mogę teraz update zrobić do wersji eu ani do miuipolska

Opublikowano (edytowane)

Po pierwsze witam wszystkich.

@MichalAslan87 miałem to samo - dziś nie widząc polskiego języka w global postanowiłem spróbować wgrać od nowa Miui nasze krajowe ;) Wykonałem to zgodnie z samouczkiem i wszystko jest OK. 

Mam tylko małe pytanie w związku z językiem polskim a konkretnie z: zmiana tekstu na mowę. Nie ma naszego języka? 

Już mam - należało pobrać " Zamiana tekstu na mowę Google " teraz programy gadają po polsku (navi)

Edytowane przez d3mol3k
znalazłem rozwiązanie TTS'a
  • mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...