MichalAslan87 Opublikowano 16 Marca 2016 Opublikowano 16 Marca 2016 Miałem najnowszą wersję oprogramowania MIUI Polska i coś mnie podkusiło zainstalować ROM global w wersji 7.1.3.0, w którym nie ma ani języka polskiego ani polskiej lokalizacji. Z listy lokalizacji nawet nie ma praktycznie żadnego kraju europejskiego oprócz Ukrainy i Rosji. Czy jest możliwość by przywrócić wersję systemu z MIUI Polska? Próbowałem zainstalować ostatnią wersję przez aplikację "Aktualizacja" czy z opcji recovery bez skutku...
d3tr0 Opublikowano 16 Marca 2016 Opublikowano 16 Marca 2016 Czeka cię raczej miflash bo łatwo to teraz nie pójdzie
MichalAslan87 Opublikowano 16 Marca 2016 Autor Opublikowano 16 Marca 2016 1 hour ago, d3tr0 said: Czeka cię raczej miflash bo łatwo to teraz nie pójdzie no właśnie próbuję flash zrobić wg instrukcji ze strony i niby w programie MiFlash wszystko git a telefon uruchamia się do momentu loga i restartuje non stop. Próbuję jeszcze przez linuxa ale nie wykrywa mi telefonu
d3tr0 Opublikowano 16 Marca 2016 Opublikowano 16 Marca 2016 Miflash się robi w fastboot, a on się nie restartuje, źle wszedłeś raczej.
MichalAslan87 Opublikowano 16 Marca 2016 Autor Opublikowano 16 Marca 2016 Wszedłem w tryb fastboot w telefonie i dopiero na pc użyłem miflash. Znalazłem jakiś inny rom, wszystko przeszło bez błędów ale telefon uruchomił się tak jak po wyczyszczeniu danych nic więcej
d3tr0 Opublikowano 16 Marca 2016 Opublikowano 16 Marca 2016 W moim podpisie masz dysk że wszystkim, sprawdzone pliki do miflash, masz nawet dwie wersje starszą i new version gdyby tamta nie zadziałała. Może coś nie zaznaczyłes w miphone, wybierasz images i zaznaczasz flash all - tylko zgraj sobie bo to czyści wszystko z telefonu. I dopiero flash.
MichalAslan87 Opublikowano 16 Marca 2016 Autor Opublikowano 16 Marca 2016 pobrałem wszystko i wg wskzaówek jak wcisnę flash to wyrzuca błąd "nieokreślony błąd.(0x80004005: Missmatching image and device error)
d3tr0 Opublikowano 17 Marca 2016 Opublikowano 17 Marca 2016 Na tej new version tez ? rozpakuj ten 1gb plik na dysku C, nie wrzucaj go na pulpit ani gdziś do folderu bezpośrednio na C rozpakuj
MichalAslan87 Opublikowano 17 Marca 2016 Autor Opublikowano 17 Marca 2016 tak też robiłem. Poddaję się bo próbowałem z kilkoma ROMami, bez skutku. Dziwne jest to, że mogę downgrade zrobić z globalnej wersji stabilnej 7.1.3 do deweloperskiej 6.3.3 ale flash telefonu już nie. Obecnie zaktualizowałem do globalnej wersji stabilnej i jedyne co mnie razi w oczy to brak polskiego jako języka systemowego. W języku klawiatury polski jest. Boję się tylko, że globalny update zblokuje pasma częstotliwości i telefon przestanie działać w Polsce (a propo ciekawe jak będzie działał za granicą), bo gdzieś mi mignęła taka informacja.
galakty Opublikowano 17 Marca 2016 Opublikowano 17 Marca 2016 Nie wiem jak tam masz teraz możliwości, ale jakbyś zainstalował stable EU to byś miał polski język taki sam jak na MIUI Polska.
MichalAslan87 Opublikowano 17 Marca 2016 Autor Opublikowano 17 Marca 2016 pobierałem z tego linku: http://en.miui.com/download-274.html czy to ten stable EU? jeśli nie to czy możesz podesłać takowy?
MichalAslan87 Opublikowano 17 Marca 2016 Autor Opublikowano 17 Marca 2016 8 hours ago, d3tr0 said: Na tej new version tez ? rozpakuj ten 1gb plik na dysku C, nie wrzucaj go na pulpit ani gdziś do folderu bezpośrednio na C rozpakuj udało się sflashować wersją 6.3.3 z twojego zbioru ale nie mogę teraz update zrobić do wersji eu ani do miuipolska
d3tr0 Opublikowano 17 Marca 2016 Opublikowano 17 Marca 2016 przez adb dograj twrp, jest też na serwerze i potem instalacja na czysto miui polska
d3mol3k Opublikowano 19 Marca 2016 Opublikowano 19 Marca 2016 (edytowane) Po pierwsze witam wszystkich. @MichalAslan87 miałem to samo - dziś nie widząc polskiego języka w global postanowiłem spróbować wgrać od nowa Miui nasze krajowe Wykonałem to zgodnie z samouczkiem i wszystko jest OK. Mam tylko małe pytanie w związku z językiem polskim a konkretnie z: zmiana tekstu na mowę. Nie ma naszego języka? Już mam - należało pobrać " Zamiana tekstu na mowę Google " teraz programy gadają po polsku (navi) Edytowane 19 Marca 2016 przez d3mol3k znalazłem rozwiązanie TTS'a
Rekomendowane odpowiedzi