Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, coś mi ześwirował telefon i teraz po uruchomieniu ładuje się logo mi.com i dalej sie nie uruchamia. Co nalezy zrobić? Może ktoś pomóc?

Opublikowano (edytowane)

Mam to samo po wgraniu 6.3.3 - chyba jakaś zbugowana aktualizacja

telefon stoi na logo MIUI Polska i się nie włącza

wszedłem w TWRP volumpe up i power button - zostaje mi tylko wipe all data? :(

komputer wykrył mi telefon - zrobiłem backup wszystkich folderów z pamięci telefonu

Edytowane przez Shaft
Opublikowano (edytowane)

podrzuć proszę linka do tego 6.2.25

już odszukałem

https://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=50857

edit:

wrzuciłem 6.2.25 w recovery wybierając instaluj i wskazując mu tego zipa - sytuacja ta sama, stoi na logo miui polska

wybrałem więc fabryczny reset - zabezpieczyłem sobie foldery z sdcard - dalej stoi na logo miui polska W_w

po fabrycznym resecie, wrzuciłem jeszcze raz 6.2.25 też stoi na logo miui polska....

wydaje mi się, że wszystkie operacje w recovery nie przynoszą żadnego efektu

czyżbym miał bricka?

widzę, że bez pomocy fachowca się nie obejdzie... wołam @Acid

Edytowane przez Shaft
Opublikowano

nic z recovery volume up i power button nie przynosi efektów, wziałem wipe all data, a nic nie usówa tylko staje na logo miui polska

Opublikowano (edytowane)

próbowałem - nic się nie dzieje - telefon się restartuje i zostaje na logo miui polska

w logu pokazuje się:

Updating particition details...

...done

Full SELinux support is present.

MTP Enabled

Simulating actions...

Updating partition details...

...done

na dole back albo reboot system, wybiore reboot system to stanie na logo miui polska i będize wisieć aż bateira mi padnie

ale jaja... mialem zaznacozne w opcjach simulate W_w proboje install tego 6.2.25

Edytowane przez Shaft
Opublikowano

Ruszylo 6.2.25 :) temat do zamkniecia. Ale strachu sie najadlem. Aktualizuje systematycznie do nowych wersji. Dzieki za pomoc damian

Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

ja sie podepne pod temat, mam problem ale troche inny, aktualizacja do 6.3.3 była kilka dni temu i telefon działał, teraz włączyłem ekran zeby sprawdzić która godzina, telefon sie zrestartował i cały czas robi restarty. Ładuje się do różnych momentów, czasami pojawia sie tylko logo 7 czasami nawet pełny wachlarz z napisem miui ale nie dochodzi do pulpitu :(

przycisk power chyba nie reaguje, przytrzymując vol+ pojawia się twrp, ale tez po kilku sekundach restart i nic się nie da zrobić.

Jakieś pomysły ???

Opublikowano

aktualnie po kilkudziesięciu restartach nagle poszło dalej i jest logo miui a ponizej te informacje typu optymalizacja aplikacji itp. tak samo jak przy aktuyalizacji romu, tyle ze aktualizowalem kilka dni temu i robiłem conajmiej kilka restartów, ze nie wspomne o tych samoczynnych które były teraz.

na razie czekam i zobaczymy czy pójdzie, bo już ze 3 minuty bez restartu

nie zamoczyłem telefonu, tyle ze położyłem go bardzo blisko nowego routera 4g, moze to miało jakiś wpływ, ze za blisko sygnalu z sieci gsm ?

Opublikowano
3 minuty temu, bastard79 napisał:

położyłem go bardzo blisko nowego routera 4g, moze to miało jakiś wpływ, ze za blisko sygnalu z sieci gsm ?

Silne pole elektromagnetyczne mogłoby zrestartować telefon ale raczej nie byłyby to ciągłe restarty, chyba że byś miał jakiś błąd zapisu do pamięci flash.

Opublikowano

system wstał, na początku mocno laggował, i telefon się bardzo nagrzał. zrobiłem kontrolny restart i wstał normalnie, żadnych danych nie straciłem.

mam nadzieje ze to kwestia softu 6.3.3 a nie usterka telefonu.

• mrosi zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...