Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jest również instrukcja. Natomiast nie rozumiem punktu 3 https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/

3. Instalacja recovery

Windows:

• Pobieramy i rozpakowujemy w dowolnym miejscu MIUIPolska_instalator_recovery
  • Umieszczamy pobrane wcześniej recovery (twrp.img) w rozpakowanym katalogu instalatora MIUIPolska
  • Otwieramy wiersz poleceń (ctrl+shift+prawy przycisk myszy)
  • Wpisujemy: Flash_TWRP.bat

Linux:

• Przechodzimy do fastboot (przycisk głośność-dół + power)
  • W terminalu: fastboot flash recovery twrp.img
  • fastboot boot twrp.img
  • Z menu „Install” instalujemy pobrany wcześniej rom MIUIPolska.
Edytowane przez rafison
Opublikowano

Moje spostrzeżenia są takie, nie ma w tym romie roota, i jak do tej pory jedyną rzeczą jaka nie działa, jest to że nie mogę zmienić tapety przez ustawienia.

Czy próbował ktoś instalację recovery przez Flashfire, albo Flashify?

Opublikowano (edytowane)

w tym ze unlock tool nie supportuje redmi 3 - nie ma mozliwosci odblokowania bootloadera, a co za tym idzie zainstalowania romu miuipolska

edit - nie zauwazylem ze to nie rom miuipolska a xiaomi.eu z pl jezykiem, ktorego jest wersja do wgrania poprzez miflash

Edytowane przez jozek661
Opublikowano

Ale po wypakowaniu archiwum nie ma plików *.bat i *.sg tylko *.img i inne , więc w miFlash wskazujemy tylko plik img ? czy cały folder a reszta sama się podczyta ?

Opublikowano

Ja po prostu wypakowałem to luzem na dysk E i jako ścieżkę wybrałem po prostu właśnie dysk E. Rozszerzenia .bat u siebie też nie widziałem (windows 10)

Opublikowano
4 minuty temu, jozek661 napisał:

trzymamy plus naciskamy power - czekamy, puszczamy, jezeli masz bootlopa i to nie dziala to wtedy 3 przyciski +/- i power

czekamy do momentu pojawienia się loga mi tak?

Opublikowano (edytowane)

pewno tak, ja czekam az do pojawienia sie tego pseudo recovery w ktorym jest download - jak klikniesz obok napisu download na te chinskie krzaczki to bedzie po eng,

klikamy download, podlaczamy do kompa, odpalamy miflash - sprawdzamy czy sterownik sie zgadza wybiramy katalog z romem pod miflash i instalacja - czas ok 3 min

Edytowane przez jozek661
Opublikowano
2 minuty temu, jozek661 napisał:

pewno tak, ja czekam az do pojawienia sie tego pseudo recovery w ktorym jest download - jak klikniesz obok napisu download na te chinskie krzaczki to bedzie po eng,

klikamy download, podlaczamy do kompa, odpalamy miflash - sprawdzamy czy sterownik sie zgadza wybiramy katalog z romem pod miflash i instalacja - czas ok 3 min

Sterownik się zgadza? czy po prostu refresh

Opublikowano

w menadzerze urzadzen zlookaj czy sterownik ten wlasciwy, w sumie niepotrzebne bo jak w miflash dasz refresh i pojawi sie port com jakis tam to jest ok

Opublikowano

właśnie odebrałem od kuriera XR3, telefon cyrk, zaraz się biorę do wgrywania tego romu, aha wyskoczyła mi akualizacja do 7.1.3.0 - jaki to rom?

Opublikowano
6 minut temu, cinuk napisał:

właśnie odebrałem od kuriera XR3, telefon cyrk, zaraz się biorę do wgrywania tego romu, aha wyskoczyła mi akualizacja do 7.1.3.0 - jaki to rom?

To jest Stable China ROM.

Opublikowano (edytowane)

tak, probowalem, unlock tool nie wspiera redmi 3 , trzeba czekac na nowa wersje aplikacji, w zwiazku z tym nikt nie posiada odblokowanego bootloadera w redmi 3....

unlock.jpg

Edytowane przez jozek661
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...