deha77

Użytkownicy
  • Content Count

    9
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by deha77

  1. Niestety znowu to samo a czyszczenie danych aplikacji magazynu mediów nie pomaga :/. ...Zainstalowałem 9.3.18 i znowu cisza. CDN
  2. Wgrałem 9.3.28 na mi 5s plus. Tel uruchomił się, ale przestały działać whatsapp i viber. Zrobiłem zatem wipe dalvik cache i cache no i po restarcie SIM1 nie działa . To już kolejny raz tak mam. Znowu działa SIM2 a SIM1 chce PIN i nic więcej wiec jakby wykrywa kartę ale brak sieci. Czy to wina aktualizacji czy tel?
  3. Nie używam SD, tu jest pamięć wbudowana, mi 5s plus nie ma slotu. Chrome używam ale go odinstalowywałem poprzednim razem i nie pomogło. Wyczyściłem wcześniej dane w/w aplikacji, nie pomogło, później usunąłem .thumbcostam w dcim a w recovery zrobiłem wipe partycji dalvika i cache. Jak odczytałem Twój post zrobiłem jeszcze raz czyszczenie danych media storage i... Na razie spokój! Może to koniec problemów. Dzięki za szybką pomoc.
  4. Witajcie, potrzebuje pomocy, bateria leci w dół o prawie 28% na godzinę. Winny jest jakiś "System (media.extractor)". Pomaga zabicie procesu na jakiś czas no i problem zniknał po full wipe na 2 miesiace a teraz wrócił. Przeciez nie bede wkółko formatował. Czytałem że to może być coś związane z plikami media na tel ale już wykasowałem wszystkie które sie pojawiły na tel w dzien kiedy sie to zaczeło. Poszło też kilka aktualizacji apek w tym google i gmail. Nie wiem poradzić sobie z tym. Mam MIUI 9.3.14.
  5. Niedawno proces media.extractor zaczał doić baterie i zrobiłem znowu wipe. SIM1 teraz działa ... xD. W między czasie instalowałem wszystkie aktualizacje MIUI może któraś coś naprawiła. PS. Hotspot dalej "błąd"
  6. Witam, wszystko zaczęło się od tego jak chciałem włączyć hotspot i pojawił się "błąd" no i zrobiłem restart telefonu. Po restarcie telefonu okazało się, że nie mam połączenia z Orange na sim1 . Wyświetla się szary znaczek zasięgu z małym x. Karte sim wykrywa bo muszę podać PIN. Przełożyłem do 2 slotu i wszystko działa jest 4G i dzwonienie. Przełożyłem do 1 z powrotem, zrobiłem full wipe... nic nie pomogło. Po kombinacji w opcjach okazało się że jak wybiorę automatyczny 3G zamiast autmatyczny LTE wraca możliwość dzwonienia ale połączenia z netem brak pomimo widocznego znaczka 3G. Nie wiem jak to naprawić, czy to wina sprzętu czy softu? Wracając do sim2 hotspot dalej ma "błąd". Tutaj znowu pomaga jak wyłączy sie dane komórkowe włączy hotspot i na to włącze dane komórkowe to wszystko działa. Ot takie dziwadła! Ktoś coś może pomoże? PS. miui 10.3 by xiaomi.eu 9.1.3
  7. deha77

    MIUI 7.8.31

    Też tak mam, dzisiaj rano dostałem z OTA ze jest aktualizacja 7.8.31 a mam 7.9.1.
  8. Czy ikonka pogody z widgeta zegara pokazuje Wam aktualne warunki? U mnie sie nie aktualizuje (chyba ze nie powinna) :/. Dopiero jak się na nią kliknie i wejdzie w pogodę to wtedy następuję aktualizacja ikonki. MIUI9| 7.8.24| xiaomi.eu