Problemy techniczne
82 topics in this forum
-
- 1 follower
- 2 replies
- 1.4k views
Koledzy mam problem telefon redmi 8 pro sam, się wyłącza i włącza nie reagują na nic. Dziś rano miałem stracha bo robił tak w kółko że dwadzieścia razy. Przytrzymując dłużej przycisk wyłączenia udało się go wyłączyć i włączyć ponownie. Mam pytania ponizej 1. Gdzie i jak najlepiej zrobić kopie tego co mam na telefonie wszystkiego łącznie ze zdjęciami, filmami et. Tak aby było wszystko potem 2. W jaki sposób robi się ewentualny reset za pomocą przycisków tak aby, nie utracić danych 3. Jaka może być przyczyną takiego problemu Załączam fotkę z danych systemu dzięki za pomoc
Last reply by sxtzy, -
-
- 2 followers
- 5 replies
- 47.4k views
Chciałam tylko całkowicie wyłączyć na chwilę telefon, ale pojawiło mi się menu twardego resetu czyli mam możliwość wyboru tylko pomiędzy trzema przyciskami: Reboot, Wipe data i connect with MIAssistant, niestety nie wiem jak przywrócić funkcje telefonu ponieważ po wybraniu Reboot i kolejnym wybraniu Reboot to System pojawia się na chwilę logo MI bez Androida w dole ekranui jest powrót do menu twardego resetu i tak w kółko.
Last reply by erykredosz, -
- 4 replies
- 11.5k views
Witajcie, potrzebuje pomocy, bateria leci w dół o prawie 28% na godzinę. Winny jest jakiś "System (media.extractor)". Pomaga zabicie procesu na jakiś czas no i problem zniknał po full wipe na 2 miesiace a teraz wrócił. Przeciez nie bede wkółko formatował. Czytałem że to może być coś związane z plikami media na tel ale już wykasowałem wszystkie które sie pojawiły na tel w dzien kiedy sie to zaczeło. Poszło też kilka aktualizacji apek w tym google i gmail. Nie wiem poradzić sobie z tym. Mam MIUI 9.3.14.
Last reply by deha77, -
- 2 replies
- 2.9k views
Witam, wszystko zaczęło się od tego jak chciałem włączyć hotspot i pojawił się "błąd" no i zrobiłem restart telefonu. Po restarcie telefonu okazało się, że nie mam połączenia z Orange na sim1 . Wyświetla się szary znaczek zasięgu z małym x. Karte sim wykrywa bo muszę podać PIN. Przełożyłem do 2 slotu i wszystko działa jest 4G i dzwonienie. Przełożyłem do 1 z powrotem, zrobiłem full wipe... nic nie pomogło. Po kombinacji w opcjach okazało się że jak wybiorę automatyczny 3G zamiast autmatyczny LTE wraca możliwość dzwonienia ale połączenia z netem brak pomimo widocznego znaczka 3G. Nie wiem jak to naprawić, czy to wina sprzętu czy softu? Wracając do sim2 hotspot da…
Last reply by deha77, -
- 1 reply
- 1.2k views
Siemka Dzisiaj telefon sam z siebie mi się wyłączył i uruchamia się ciągle, bez wciskania czegokolwiek, do momentu loga MI i wyłącza i tak w kółko(robi to sam). Ktoś może wie o co w tym chodzi?
Last reply by mateuszosman3, -
- 0 replies
- 1.5k views
Witam, Po aktualizacji, aparat robi tylko białe czarne zdjecia, do tego w aplikacji Whatsapp obraz jest odwrócony. Może coś poszło nie tak w aktualizacji?
Last reply by MixEEr, -
- 1 reply
- 1.7k views
Witam, Zaktualizował mi się system na MIUI Global 10.1 i przestało działać google pay tzn. mam informację "Nie możesz już płacić w sklepach za pomocą Google Pay. Odinstalowałem aplikację (google pay) i zainstalowałem ponownie. Teraz mam komunikat że na tym urządzeniu nie można dodać karty. Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu.
Last reply by trumanshow, -
- 0 replies
- 1.3k views
Witam, jakieś 3 tygodnie temu telefon poinformował mnie, że na karcie pamięci brakuje już miejsca, więc zaproponował, żeby przenieść część plików na pamięć wewnętrzną. Zrobiłam tak, ale niestety teraz nie widzę tych folderów wcale. Czy ktoś wie, gdzie mogę je znaleźć? Albo jak to cofnąć?
Last reply by Alison, -
- 17 replies
- 24.7k views
Witam, Otrzymałem ostatnio mój telefon xiaomi mi5s plus od sprzedawcy goldway. Wszystko było ok ale stwierdziłem że na telefon wygram oficjalnego globala, ponieważ system dostarczony od goldway nie był w pełni spolszczony. Po instalacji systemu wszystko działało bardzo dobrze oprócz jednej rzeczy. Telefon teraz gra bardzo cicho przez słuchawki. Dodam że na poprzednim systemie telefon grał rewelacyjnie. Wie ktoś może jak na to zaradzić ? Z tego co czytałem sporo użytkowników tego systemu na ten problem. Pozdrawiam Wysłane z mojego MI 5s Plus przy użyciu Tapatalka
Last reply by frrancuz, -
- 9 replies
- 4.8k views
Witam. Mam problem. Telefon zjechał do 8% baterii. Po podłączeniu przestał ładować!! Nie ważne czy z ładowarki, czy z komputera. Po podłączeniu do komputera urządzenia "widzą się" więc to nie wina kabelka. Po podłączeniu przez do ładowarki, chwilę (sekundę) pokazuje jakby chciał ładować po czym znikają wszelkie znaczki i ikonki świadczące o ładowaniu telefonu. Proszę o podpowiedź/pomoc. bo nie wiem czy mam oddawać telefon do naprawy bo fizycznie bateria albo wejście do telefonu padł czy to bardziej wina oprogramowania? Z góry dzięki za odpowiedź. aktu 1: Pojawiła się dostępna aktualizacja do MIUI V9.5.2.0.NBGMIFA ale nie mogę jej zainstalować bo …
Last reply by PsychoManPL, -
Witam mam taki problem po aktualizacji do oprogramowania do MIUI Global 10.0 wystąpił mi taki problem. Kiedy włączam punk dostępowy tworzy siec ale po podłączeniu się na kompie nie ma internetu pisze komunikat o nie prawidłowym DNS. i NIe można wejść na żadna stronę www. próbowałem na lapropie z windowsem orac na `mac-u i ten sam problem na kilku przeglądarkach nie wiecie co to może być. Pozdrawiam.
Last reply by mrafker, -
- 2 replies
- 1.6k views
Gdy jadę na nawigacji (obojętnie jakiej) google maps to po jakichś 20km (czasem szybciej) telefon traci fixa, nie może się połączyć. W większości przypadków pomaga wyłączenie i włączenie GPS w telefonie ale czasem potrzebny jest restart. Sytuacja potrafi się powtarzać co kilka kilometrów i jest to strasznie upierdliwe. W aplikacji GPS status nagle z 23 satelit robi się wielkie zero. Wszystkie uprawnienia aplikacji oczywiście włączone, bateria bez ograniczeń itp. Problem zaczął się na romie Global stable v 9.5.2.0 i po aktualizacji do global stable V9.6.2.0 dalej to samo. Będę wdzięczny za pomoc :)
Last reply by Olsztyn, -
- 8 replies
- 2.8k views
Siemaneczko! Od ok. tygodnia mam problem z moim mi5s plus. Bateria trzyma w nim niesamowicie krótko (jak chcę utrzymać telefon w przedziale 20-80 % muszę ładować ok. 3 razy dziennie). SoT-u wyciąga przy dobrych wiatrach 1-1.5 godziny. Trochę słaby wynik jak na baterię 3800 mAh i dość oszczędne używanie (jeszcze rok temu wyniki były ponad dwukrotnie lepsze). Poza tym, telefon potrafi się samoistnie wyłączyć, mając 20, 30, a dzisiaj nawet 60(!)% baterii. Gdy próbuję uruchomić go z powrotem, pokazuje, że nie ma już prądu. W twrp się uruchamia, ale nie ma pokazanego wskaźnika naładowania akumulatora. Po podłączeniu do ładowarki przypomina sobie, że w sumie to ma tyle prą…
Last reply by XiaoRén, -
- 9 replies
- 5.5k views
Witajcie, Ostatnio mam problem z moim mi5s plus. Nie mogę instalować ROMów, bo wyskakuje mi w TWRP error 7. Konkretnie e3004. Recovery stwierdza, że soft jest pod urządzenie o sygnaturze "natrium" (właśnie mi5s plus), a moje urządzenie to "". Wygląda na to, że z jakiegoś powodu assert mojego urządzenia uległ wymazaniu lub ukryciu, grunt, że jest recovery stwierdza, że moje urządzenie to "", czyli nic. Trochę smutne, tym bardziej, że nie mogę przez to nic zmodyfikować w systemie. Próbowałem update TWRP, nic nie dał. W google znalazłem mnóstwo poradników, które każą ręcznie zmieniać treść pewnego pliku w paczce z romem. Skuteczne, ale trzeba to robić za każdym razem, c…
Last reply by XiaoRén, -
- 0 replies
- 1.5k views
Cześć, od jakiegoś czasu mam następujący problem: wysłałem wiadomość grupową do dwóch osób (A i B ) i od tamtej pory gdy jedna z nich (A) wyśle mi SMS to pojawia się on w skrzynce jako wiadomość grupowa, a przy odpisaniu to wiadomość jest wysyłana do drugiego odbiorcy (B ), a nie do tej osoby, która wysłała wcześniej wiadomość (A). Próbowałem usuwania tej wiadomości grupowej, czy modyfikowania numerów tych odbiorców, dalej nie mam pomysłów jak to naprawić.
Last reply by cymek, -
- 1 reply
- 1.8k views
Podczas grania w grę rozładował mi się telefon od włączenia go nie działa mi przycisk powrotu do pulpitu oraz ten po lewo przycisk wstecz działa normalnie próbowałem wyłączyć i włączyć ale nie pomaga
Last reply by Miki_11, -
- 4 replies
- 2k views
Wyłączanie pojawiło się od ok.2 m-cy.Zgaszę, za jakiś czas uruchamiam i wita mnie ekran do wpisania pin.Wyłączenie zdarzyło się kilka razy,co tydzień ,dwa.Działo się tak na ostatnim dostępnym romie Miui pl.Myślałem że to wina tego romu, miałem kopię zapasową z kwietnia, więc ją wgrałem /wtedy tego problemu nie było/ i nic,dalej co jakiś czas się wyłącza.Więc wgrałem mi flashem global stable 9.6 z pełnym czyszczeniem , nic to nie dało, dalej zdarzają się samoistne wyłączenia.Coś pada? Miał ktoś taką przypadłość? Słuchawka od Goldwaya, po gwarancji,mam ją 15 miesięcy.Telefon działa dobrze,tylko ten feler .Servis ?
Last reply by DBG, -
- 3 replies
- 3.1k views
Witam 2 dni temu kupiłem telefon Xiaomi Redmi 5 plus. Najpierw chciałem przegrać wszystko z poprzedniego telefonu (karta sd 16 GB) na świeżo kupioną kartę pamięci 32 GB, którą włożyłem do adaptera Redmi 5 plus. Karta pamięci włożona prawidłowo, odwrotnie się nie da. Adapter wraz z kartą pamięci wszedł z lekkim trzaskiem. Uznałem to za system blokady. Gdy wszystko przegrałem i dzień później otrzymałem kartę nano-sim od operatora (do tej pory miałem mikro), dezaktywowano mi starą i aktywowano nową. Gdy chciałem wyjąć adapter z zainstalowaną kartą pamięci by włożyć kartę sim pojawił się problem. Adapter wychodzi na jakieś 2 mm i dalej nie c…
Last reply by _mARk_, -
- 2 replies
- 3.1k views
Kiedyś już miałem ten temat ale teraz zaczął mi doskwierać i obstawiam że jest to gniazdo aux. Zazwyczaj prawa słuchawka nie działa lub działa ale bardzo cicho, to zależy od słuchawek. Wydaje mi się że jest to gniazdo ale nwm gdzie go kupić bo jak narazie w serwisach mnie odsyłali bo ciężko dostać to gniazdo. Dodam że ten problem mam od nowości tylko że zakupiłem u goldwaya i nie chciało mi się bawić w odsyłanie itd. Mam polskie miui.
Last reply by mateuszosman3, -
- 3 replies
- 7.4k views
Mam taki problem , praktycznie od początku posiadania tego telefonu ekran się zawiesza , tzn. przestaje jakby dziać dotyk , nic nie idzie nacisnąć , dopiero zablokowanie ekranu i ponowne odblokowanie przywraca mu sprawność , nie ma znaczenia czy przeglądam ogłoszenia na jakimś portalu aukcyjnym czy pisze SMS , często jest tak że co 2 sekundy się zawiesza , ostatnio też wyczytałem że mam fake miui czyli 5-cio cyfrowe , czy to może być przyczyna tego problemu ? Poza tym innych błędów w działaniu raczej nie zauważyłem
Last reply by lekston, -
- 2 replies
- 1.6k views
Witam. Od początku użytkowania mi 5s plus (wersja 6/128) mam dziwaczne problemy z gps'em. Problem z kalibracją kompasu, tu doszedłem do faktu że mapy google ze swoją kalibracją kompasu psują sprawę, teraz kalibruję dość często kompas przy użyciu aplikacji GPS Status i niby jest ok - niby (swoją drogą pobieram też dane agps przez ten program - na chwilę pomaga). Częste gubienie sygnału lub niedokładny sygnał przy używaniu endomondo (wszelkie oszczędzanie baterii miui wyłączone dla wszystkich aplikacji gps, oraz oczywiście nadane uprawnienia). Od kilku miesięcy próbuję potwierdzić fakt iż wpływ na moje problemy ma poziom naładowania baterii (podczas ładowania). Mianowicie …
Last reply by dwarazyA, -
- 1 reply
- 1.7k views
Witam, chciałbym prosić o pomoc z moim Mi5sPlus. Przez przypadek przy wgrywaniu softu miFlashem, poszła procedura "clean all and lock". Problem polega na tym, że system nie wstaje, po uruchomieniu wchodzi do Mi-Recovery. Nie mogę nic zrobić. Fastboot bez odblokowanego bootloadera nie działa, znaczy telefon wchodzi do tego trybu, ale MiFlash nie działa. Bootloader jest zablokowany i Mi Unlock nie pomaga, bo na telefonie nie ma zalogowanego konta. Czy da się jeszcze coś zrobić? Bardzo proszę i z góry dziękuję za pomoc PS// Posiadam kabel deep flash, ale nie moge wyłączyć telefonu. Na dodatek nie do końca wiem jak go użyć. Zdjęcie kabla w załączniku
Last reply by lp77, -
- 2 replies
- 1.6k views
Telefon w pewnym momencie użytkowania wyłączył się po czym sam próbuje się włączyć, tzn. w kółko włącza się i wyłącza. Nie reaguje na nic, odpala się do loga MI po czym znowu się restartuję i tak w kółko. Miał ktoś taki problem i wie może jak to rozwiązać? Mam wgrany MIUI Polska, posiadam go około półtorej roku i nigdy nie miałem z nim żadnych problemów. Odpalałem go w trybie fastboot kiedy był podłączony do komputera ale to nic nie zmieniło, bo się odrazu restartował.
Last reply by paeru, -
- 0 replies
- 1.5k views
Na początek chciałbym przywitać wszystkich forumowiczów. Przechodząc do sedna - mam problem z moim Plusem. Raz na kilkanaście połączeń (czasem długo jest ok, a czasem kilka razy pod rząd) rozmówca nie słyszy mnie przez jakieś 10-15 sekund, później wszystko wraca do normy, ja przez cały czas wszystko słyszę. Myślałem, że może wyciszam jakos telefon uchem ale nic z tego... Miał ktoś podobny problem kiedyś? System był przywracany do fabryki, kilka razy już system się aktualizować i cały czas o samo. Nie wiem co z tym fantem zrobić, gwarancja się skończyła, do serwisu póki co się trochę boje oddać, bo pewnie będą chcieli wymienić pół telefonu. Bedę wdzięczny z…
Last reply by smola2, -
- 1 reply
- 2.7k views
Mam problem z dotykiem w moim Mi5S Plus. Mianowicie kiedy przebywam dłużej na zimnie, wyciągnę telefon z kieszeni to dotyk zaczyna wariować. Telefon sam klika w losowe miejsca na ekranie. Problem ustaje jak telefon się "ogrzeje". Na ekran mam naklejone szkło hartowane zajmującą całą powierzchnię ekranu, włącznie z ramkami (klej jest tylko na ramkach). Czy szkło hartowane może być przyczyną tego problemu?
Last reply by zielonyBB,