Seria GTR / Balance
151 tematów w tym forum
-
NFC
przez Jarosław73- 1 obserwujący
- 4 odpowiedzi
- 2,1 tys. wyświetleń
Witam, posiadam smartka Amazfit Balance 2,pobrałem apkę Curve PAY,dodałem karty,w tym wirtualną od apki też, płaciłem parę razy zbliżeniowo ,po czym w Aldi parę dni temu nie mogłem zapłacić, były 3 próby, odrzucona transakcja, a dziś w biedronce to samo, co jest powodem skoro wcześniej mogłem zapłacić a teraz nie? Środki miałem na koncie dodam.
Ostatnia odpowiedź: slimak131, 17 Sierpnia 2025 -
-
- 1 obserwujący
- 5 odpowiedzi
- 611 wyświetleń
No to wraz z pojawieniem się nowej wersji systemu chyba możemy się pożegnać z aktualizacjami dla Balance.
Ostatnia odpowiedź: slimak131, 27 Lipca 2025 -
- 2 obserwujących
- 7 odpowiedzi
- 670 wyświetleń
Witam, od jakiegoś czasu przy poziomie naładowania baterii ok 70% GTR 4 nagle wyłącza się i już nie można go uruchomić,tylko ładowanie.Mam tak 5x pod rząd już miałem , do tej pory stan baterii spadał powoli % do końca a teraz nagle odcina i koniec. Rano dziś po godzinie 7 miałem 72% baterii by za godzinę w pracy sam się wyłączył,bez możliwości włączenia go. Ładowanie następuje od 0% stanu baterii za każdym razem mimo ,że miał przed wyłączeniem się 72% ,Smart jest do pażdziernika jeszcze na gwarancji...
Ostatnia odpowiedź: Jarosław73, 25 Lipca 2025 -
- 0 odpowiedzi
- 175 wyświetleń
Ślady gpx wysłane na Balance w ostatnim miesiącu z początkiem i koncem w tym samym miejscu (pętla), nie pokazują strzałek nawigacji. Ekran cały czas wygląda jak na zdjęciu. https://slimak.altervista.org/wp-content/uploads/2025/06/1750758481071.png Gpx wysłane parę miesięcy wcześniej na zegarek, działają dobrze. Chyba zepp zmienił sposób kodowania śladu i Balance go źle czyta. Metoda odblokowania nawigacji strzałkami, niestety dosyć niewygodna. A. Oddalamy się od wspólnego początku i końca śladu. B. Przełączamy na ślad od końca. C. Wracamy do mapy. D. Przełączamy z powrotem na ślad od początku. E. Wracamy do mapy…
Ostatnia odpowiedź: slimak131, 26 Czerwca 2025 -
- 1 odpowiedź
- 639 wyświetleń
Witam, od samego początku mojej przygody z zegarkami Amazfit mam problemy z powiadomieniami z WhatsAppa i SMSami. Nie dochodzą na zegarek. Setki razy przeszedłem standardowe instrukcje co ma być włączone w ustawieniach BT, powiadomień w telefonie i na zegarku i nic. Z wszystkich innych aplikacji powiadomienia dochodzą. Soft w telefonie i zegarku aktualizuje na bieżąco. Gdzie szukać przyczyny?
Ostatnia odpowiedź: slimak131, 11 Maja 2025 -
- 2 odpowiedzi
- 648 wyświetleń
Siemka. Czy można włączyć te pikanie co usuwa wodę z zegarka w każdej chwili?? Po skończonym treningu mam jeszcze trochę czasu w wodzie i chciałbym to zrobić na wyjściu z basenu a nie tylko po zakończonym treningu. Czy to w ogóle ma sens?
Ostatnia odpowiedź: Fushnikov, 3 Kwietnia 2025 -
- 1 odpowiedź
- 443 wyświetleń
Cześć, Czy u was też jest ciągłe powiadomienie na telefonie "Uruchom urządzenie, aby zapewnić jego prawidłowe działanie" ? Dodam, że ponowne uruchomienie dalej powoduje wyświetlanie tej wiadomości. Druga kwestia, płacenie podpiętą kartą Curve, u was też pobiera 1,5% prowizji za płatności? Da się coś z tym zrobić?
Ostatnia odpowiedź: slimak131, 28 Marca 2025 -
- 2 odpowiedzi
- 537 wyświetleń
Czy ktoś wie jak wyłączyć głos aby co kilometr spaceru nie robił podsumowania? Średnio robię 6 km a ten co 1 km gada. Trochę mnie to denerwuje.
Ostatnia odpowiedź: p9 ppp, 17 Marca 2025 -
- 1 odpowiedź
- 1,2 tys. wyświetleń
Cześć jestem zainteresowany tym zegarkiem pod kątem jazdy na rowerze MTB. Czy można na tym zegarku ściągnąć sobie gpx-y sciezek np z trailforks i wgrać je do zegarka, czy to na oficjalną apke czy ze sklepu, żeby wyświetlało mi trasę naniesioną na mapę a nie samą ścieżkę na czarnym tle? pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: slimak131, 16 Lutego 2025 -
amazfit gtr mini
przez Beata Wilk- 0 odpowiedzi
- 522 wyświetleń
hej. mam amazfit gtr mini, do tej pory wszystko było ok, a teraz od jakiegoś czasu nie uruchamia się ekran przy podnoszeniu nadgarstka, w aplikacji funkcja jest jak najbardziej włączona, a w smartwatchu nie działa, można tylko uruchomić ekran za pomocą wciśnięcia przycisku, co jest trochę męczące... zrobiłam reset do ustawień fabrycznych, ale niestety nic to nie dało... zegarek jest na gwarancji, mam go od 5 miesięcy, ale może ktoś miał podobny problem, i rozwiązanie jest banalne... tak pytam , zanim uruchomię całą reklamacyjną procedurę . pozdrawiam wszystkich Beata
Ostatnia odpowiedź: Beata Wilk, 29 Stycznia 2025 -
- 1 obserwujący
- 72 odpowiedzi
- 12,1 tys. wyświetleń
„Numer wersji: 3.22.7.15 Rozmiar pakietu aktualizacji: 204,31MB Co nowego? W tej aktualizacji Amazfit Balance znajdziesz nową, zoptymalizowaną wersję z następującymi szczegółami. Należy pamiętać, że aktualizacja tej wersji zajmuje trochę czasu, zaleca się korzystanie z funkcji Wi-Fi OTA zegarka. Ścieżka: Ustawienia zegarka > System > Sprawdź aktualizacje. 【Nowe funkcje】 Aktywuj Zepp Flow, aby powiadomienia były odczytywane na głos bez konieczności ręcznego sprawdzania. Możesz szybko odsłuchać szczegóły jednego lub wielu powiadomień. Ponadto system może tworzyć przypomnienia kalendarza na podstawie treści powiadomień. Bardziej spersonali…
Ostatnia odpowiedź: Stefan Siara, 28 Stycznia 2025 -
Amazfit Balance
przez Patryk Mazur- 1 odpowiedź
- 657 wyświetleń
Amazfit balance czy jest możliwość zmiany dźwięku powiadomień? Jeśli tak to w jaki sposób. Dzięki
Ostatnia odpowiedź: slimak131, 20 Stycznia 2025 -
- 1 odpowiedź
- 734 wyświetleń
Witam, Mam Balance od czerwca i wszystko działało, pech chciał, że zbił mi się wyświetlacz i po wymianie jego nie działają płatności przez NfC. Już przywracalem ustawienia do stanu fabrycznego, na nowo ustawialem Curve i nadal nic. czy ktoś może wie gdzie jest chip i antena NFC w Balance? czy jeśli wymieni się wyświetlacz czy jest może jakaś opcja by przywrócić NfC? z góry dzięki za wszelkie podpowiedzi
Ostatnia odpowiedź: slimak131, 19 Stycznia 2025 -
- 6 odpowiedzi
- 494 wyświetleń
Dzień dobry. Czy może mi ktoś pomóc w kopiowaniu muzyki na zegarek?? Wyskakuje cały czas błąd: nie można połączył zegarka przez wifi. Próbuje na wszystkie sposoby i nic. Kiedyś wrzuciłem kilka utworów i nie wiem jak ale pamiętam że również się mocno męczyłem z tym.
Ostatnia odpowiedź: slimak131, 18 Stycznia 2025 -
- 0 odpowiedzi
- 2,9 tys. wyświetleń
Problem rozwiązany - można usunąć.
Ostatnia odpowiedź: P H, 7 Grudnia 2024 -
- 1 odpowiedź
- 929 wyświetleń
W jaki sposób wyłączyć płatności zepp pay?
Ostatnia odpowiedź: slimak131, 5 Grudnia 2024 -
- 2 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
Cześć! Niedawno kupiłem Amazfit Balance i próbuję przebrnąć przez wszystkie ustawienia i możliwości w połączeniu z iPhonem. Czy na zegarek w połączeniu z iPhonem może również wyświetlać zdjęcia z wiadomości (powiadomień)? Na ekranie telefonu widzę, że niektóre powiadomienia mają miniaturki zdjęcia ale w powiadomieniu na zegarku jest tylko informacja photo/zdjęcie. Czy trzeba coś na telefonie ustawić, żeby to działało? I jeśli chodzi o odpowiadanie z poziomu zegarka, tylko połączenie z Beeperem pozwala na odpowiadanie? Udało mi się to ustawić i mogę odpowiadać na wiadomości z WhatsApp ale dla Messengera niestety to nie działa - mam możliwość napisania wiadom…
Ostatnia odpowiedź: ludwik07, 29 Listopada 2024 -
- 1 obserwujący
- 4 odpowiedzi
- 951 wyświetleń
Część wszystkim. Czy jest możliwość w zegarku odblokować telefon?? Nie mogę nigdzie znaleźć tej funkcji. W trexie czy bandach bez problemu znajduje opcje odblokowania telefonu opaską a tutaj nie ma? Czy to jest spowodowane że zegarek ma NFC?
Ostatnia odpowiedź: Fushnikov, 22 Listopada 2024 -
- 1 obserwujący
- 1 odpowiedź
- 356 wyświetleń
Z Amazfit Balance można wykonywać rozmowy i tu pytanie czy można to wykonywać jeśli zegarek jest sparowany z Iphonem?
Ostatnia odpowiedź: ZduneX25, 22 Listopada 2024 -
- 9 odpowiedzi
- 905 wyświetleń
Telefon, słuchawki, czujnik tętna, czujnik kadencji. Oraz test dla osób narzekających, że Balance nie ma ANT+, przez co nie można połączyć dwóch odbiorników do jednego czujnika. Tani czujnik kadencji połączony jednocześnie do zegarka i telefonu. Telefon jest z ANT+
Ostatnia odpowiedź: slimak131, 16 Listopada 2024 -
Nie działa monitorowanie snu, pomiar tętna, wymaga podania pinu przy każdym wybudzeniu zegarka
przez Adam Kowal- 1 odpowiedź
- 769 wyświetleń
Kupiłem tydzień temu Amazfit Balance. Po wszystkich aktualizacjach i pierwszych testach było ok. Po jakimś czasie przestał działać pomiar tętna, przy każdym wybudzeniu zegarka rząda podania kodu pin. Nie wykrywa snu (jest komunikat "załóż zegarek do snu"). Tak jakby system myślał, że wcale nie mam go założonego. Przywrócenie ustawień fabrycznych i odinstalowanie Zepp pomaga na godzinę. Później znów to samo. Wadliwa sztuka czy są jakieś sposoby aby to ogarnąć. Mam czas żeby go oddać w razie czego
Ostatnia odpowiedź: slimak131, 12 Listopada 2024 -
- 1 odpowiedź
- 1 tys. wyświetleń
Chodzi mi o doprowadzenie do sytuacji, w której niezależnie od trybu, w jakim jest aktualnie telefon (blokady, wyciszenia, trybu zwykłego, prowadzenia rozmowy, oglądania filmu itd.), powiadomienia przychodzą na zegarek i są sygnalizowane wyłącznie wibracjami, przy czym idzie mi o wszystkie powiadomienia – o połączeniach, wiadomościach SMS, przypomnieniach z kalendarza i innych aplikacji. Czy coś takiego jest w ogóle możliwe w przypadku tego zegarka? Bo że w ogóle jest, to wiem: moja opaska za 200 zł robi to wszystko bez problemu. Jeśli ktoś potrafi stworzyć takie ustawienia, poproszę o wytłumaczenie krok po kroku (ew. jak chłop krowie na rowie). Dziękuję.
Ostatnia odpowiedź: slimak131, 25 Października 2024 -
Zepp os 3.5 w Balance 1 2 3
przez slimak131- 1 obserwujący
- 77 odpowiedzi
- 19,8 tys. wyświetleń
Między innymi obsługa map, zdjęć, (komendy po polsku w przyszłości).
Ostatnia odpowiedź: slimak131, 16 Października 2024 -
- 7 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
Witam. Mam ww urządzenie. Kupiony jako nowy, ale bez gwarancji itp. Wszystko działa super, ale po kilku dniach od kupna przestała działać koronka. Przycisk działa, ale przesuwanie ekranu koronką nie działa. Czy ktoś może się orientuje na jakiej zasadzie ta funkcja działa? Zegarek otworzyłem i co ciekawe, jak pada do środka mocniejsze światło, to przewijanie ekranu dość niestabilnie zaczyna działać. W załączeniu zdjęcia z internetu z zaznaczonymi newralgicznymi miejscami. Może ktoś jest w stanie mi pomóc, bo jednak takie scrollowanie ekranu jest bardzo przydatne i wygodne.
Ostatnia odpowiedź: SebasK2, 4 Października 2024 -
- 1 odpowiedź
- 387 wyświetleń
Opis opcji nawigacyjny w zegarkach amazfit.
Ostatnia odpowiedź: slimak131, 28 Września 2024