Problemy techniczne
64 tematów w tym forum
-
- 0 odpowiedzi
- 742 wyświetleń
Dzień dobry ostatnio zauważyłem problem z odtwarzaniem filmów z Messengera, gdy próbuję odtworzyć film wyskakuje mi błąd który zamieściłem w grafice. Problem zauważyłem dosyć nie dawno i kiedyś go nie było, Bardzo bym dziękował za pomoc. Chce wspomnieć jeszcze że moge na początku odtwarzać filmy lecz po kilku godzinach już nie działają.
Ostatnia odpowiedź: Igor_, 19 Listopada 2022 -
-
- 0 odpowiedzi
- 752 wyświetleń
Kiedy pierwszy raz wyjeżdżałam do Niemiec, telefon zapytal mnie o numer kierunkowy, przez przypadek podałam ten niemiecki zamiast polskiego, teraz nie mogę nigdzie dzwonić, bo automatycznie zaczyna pojawiać sie jakiś niemiecki komunikat, próbowałam już wielu rzeczy i nigdzie nie mogę znaleźć jak to zmienić, bardzo proszę o pomoc
Ostatnia odpowiedź: Julkaa, 3 Czerwca 2022 -
- 3 odpowiedzi
- 581 wyświetleń
Witam na forum. Od czerwca użytkuję Redmi note 9t 5g. Ogólnie jestem zadowolony baterią ale jak wychodzę na zewnątrz kiedy temperatura wynosi ok. 0°C lub mniej to telefon naładowany do np. 50% się wyłącza. Kiedy go włączam z powrotem to bateria ma tyle samo procent. Pytam się bo zaczyna mnie to czasami irytować
Ostatnia odpowiedź: Netoper, 4 Kwietnia 2022 -
- 0 odpowiedzi
- 288 wyświetleń
Otoz po ostatniej aktualizacji tel. po podlaczeniu ladowarki reaguje na nia dopiero po uplywie bynajmniej 10-15 sekund. Wczesniej reagowal natychmiastowo. Wnioskuje ze aktualizaja to spowodowala.Czy ktos z uzytkownikow spotkal sie z taka sytuacja? A takze po wylaczeniu Wi-Fi i ponownym wlaczeniu trzeba dosc dlugo czekac az pojawi sie ikonka sygnalu i tel. nawiaze polaczenie.
Ostatnia odpowiedź: Megablast73, 4 Kwietnia 2022 -
- 1 odpowiedź
- 556 wyświetleń
Hej, wymieniałem ekran w serwisie i po odebraniu telefonu od razu zauważyłem dzuwną rzecz. Wszystko działa poprawnie z wyjątkiem samego wyświetlania. Kiedy coś robię na telefonie w pewnym momencie wyświetlane rzeczy zaczynają się "trząść" a potem "dzielą się na paski i zmieniają miejsca". Nie jest to ani trochę komfortowe w użytkowaniu a jeśli chce się tego pozbyć to muszę włączyć i wyłączyć urządzenie. Jednak mimo to tylko za któraś próbą udaje się to wyłączyć
Ostatnia odpowiedź: Netoper, 17 Lutego 2022 -
- 2 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
Witam, Jakieś 1,5 roku temu kupiłem telefon xiaomi redmi note 9 z serwisu aukcyjnego Allegro (aukcja została już zakończona więc nie mogę sprawdzić jej opisu). Po zakupie nie interesowałem się zbytnio brakiem NFC, ponieważ ta funkcja nie była mi potrzebna ale teraz jestem ciekawy dlaczego ten telefon nie posiada tej funkcji.
Ostatnia odpowiedź: Andzej, 18 Stycznia 2022 -
- 9 odpowiedzi
- 3,9 tys. wyświetleń
Część. Od 3 tygodni może dłużej nawet. Mam problem z połączeniami. Gdy dzwonie lub odbieram połączenie wywala mi czarny ekran i nic nie mogę zrobić. Probowalem kalibracji cały czas jest 0. Nie mam pojęcia co mogę jeszcze zrobic, bo wszystko działało i nagle problem. Jakieś pomysły?
Ostatnia odpowiedź: słuchawka note9, 5 Października 2021 -
- 2 odpowiedzi
- 2,8 tys. wyświetleń
Witam to mój pierwszy post na tym forum więc serdecznie witam wszystkich. Problem z roamingiem na xiaomi redmi note 9 4/128 gb .Miui ostatnia aktualizacja 12.0.10.0 zmiana APN -default ,ipv4 i inne takie nie pomagają .Jak wyjdzie z Lte Play (do t mobile)to wraca bardzo długo chyba że ręcznie wymuszę albo zresetuję. Drugi telefon Huaweii w tym samym miejscu i czasie też play działa ok. Preferowany tryb sieci w ukrytym menu to LTE/UMTS auto (PRL) .Dziś dzwoniłem do play u nich wszystko ok ,karta sim też spełnia warunki .Zgłaszałem dwukrotnie przez miui pomoc bez odzewu .Kupiłem go z uwagi na bt5.0 ale zawiodłem się używam telefonu do pracy i relatywnie tracę z tego po…
Ostatnia odpowiedź: słuchawka note9, 5 Października 2021 -
- 2 odpowiedzi
- 931 wyświetleń
Xiaomi Redmi Note 9 tylko 72Mbps, a router pełna N 300Mbps , jak to naprawić ?
Ostatnia odpowiedź: rafwik12, 13 Września 2021 -
- 0 odpowiedzi
- 916 wyświetleń
Po aktualizacji redmi note 9 do 12.5.1 Co najmniej raz dziennie wiesza mi się tel, wygląda to tak że jest połączenie wifi nagle jest brak sieci mimo połączenia nie można wtedy wyłączyć wifi itd, muszę go uruchamiać 2 razy żeby zaczął działać... Już mnie denerwują te aktualizacje, można jakoś temu zaradzić czy trzeba czekać na kolejną która zepsuje inną rzecz ?
Ostatnia odpowiedź: Bolexx, 12 Września 2021 -
- 2 odpowiedzi
- 944 wyświetleń
WItam Po zaktualizowaniu systemu do wersji 12.0.1 nie mogę ustawić dla wszystkich numerów swojego dzwonka. Po wejściu ustawienia-dźwięki i wybraniu swojego dzwonka system zapisuje ale w momencie gdy ktoś do mnie dzwoni odtwarzany jest dźwięk systemowy którego nie wybrałem. Co dziwne jak przypiszę tę dźwięk jednej konkretnej osobie wszystko jest dobrze. Dźwięk wgrywałem juź do katalogów //ringtones oraz do miui/music i zero efektu. Dodam że przed aktulizacją wszystko było dobrze Ktoś pomoże jak to rozwiązać? dziękuje za pomoc
Ostatnia odpowiedź: dominikzw, 1 Września 2021 -
- 1 obserwujący
- 2 odpowiedzi
- 2,6 tys. wyświetleń
Mam telefon Xiaomi Redmi Note 9 (4/128)wersja MIUI: MIUI Global 12.0.10 (wersja Android: 10) i zauważyłem ostatnio że długo włącza się aparat, po prostu muli że ciężko zdjęcie zrobić nie wiem co jest tego powodem, wszystkie aktualizacje aktualne, wyczyszczenie plików cache też niewiele dało...
Ostatnia odpowiedź: Madman01, 9 Sierpnia 2021 -
- 2 obserwujących
- 12 odpowiedzi
- 1,8 tys. wyświetleń
Dzień dobry . Jak w temacie . Telefon kupiłem tydzień temu wszystko pięknie działało (dzwonki na e-mail też ) aż przyszła aktualizacja i.....dzwonków na e-mail nie ma . Kupiłem wtedy dwa telefony z drugim taka sama sytuacja , działało do momentu kiedy się nie zaktualizowało . W opcjach wygląda na to że jest ok .
Ostatnia odpowiedź: ZduneX25, 6 Sierpnia 2021 -
- 1 obserwujący
- 1 odpowiedź
- 646 wyświetleń
Witam mam problem od 2 dni z mikrofonem cały czas jak dzwonię to słychać trzaski wymieniłem płytkę na nową podejrzewając że to mikrofon się zespół po wymianie i instalacji nowego mui stabile dalej te same objawy nie brak poprawy co może być przyczyną proszę o pomoc Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka
Ostatnia odpowiedź: ZduneX25, 4 Sierpnia 2021 -
- 1 obserwujący
- 1 odpowiedź
- 945 wyświetleń
Mam problem z pobieraniem plików w formacie " gpx" z aplikacji Traseo . Po kliknięciu " pobierz gpx" pojawia się - " błąd pobierania " Restartowanie urządzenia jak i odinstalowanie i ponowna instalacja Traseo nic nie zmieniło.
Ostatnia odpowiedź: ZduneX25, 31 Lipca 2021 -
- 6 odpowiedzi
- 920 wyświetleń
Mam Redmi Note 9 po aktualizacji miui do 12.0.10 mam wrażenie że telefon został zwolniony, animacje przycinają zostaje 1,3 Gb RAM przez aktualizacją ponad 2, można coś z tym zrobić, cofnąć lub wgrać jakiś inny soft bądź coś innego? W sumie to nie rozumiem takich aktualizacji które więcej szkody przynoszą niż korzyści...
Ostatnia odpowiedź: Netoper, 21 Czerwca 2021 -
- 1 odpowiedź
- 543 wyświetleń
Witam. Mam wielki problem. Podczas rozmów blokuje mi się ekran na czarno tak jak by czujnik zbliżeniowy mi go blokował, a zaistniały fakt pojawia się nie w momencie przyłożenia telefonu do ucha, ale w momencie wciśnięcia zaledwie słuchawki i samego rozpoczęcia wybierania numerów. Problem może być spowodowany pęknięciem wyświetlacza w okolicy czujnika, ale to tylko moje przypuszczenie zaledwie. Chciałbym wiec prosić was o pomoc w wyłączeniu czujnika zbliżeniowego jak to zrobić i gdzie, sprawdzałem na necie opcje jak wyłączyć ale jedyne sensowne to takie gdzie w ustawieniach polaczeń miałem wyłączyć, ale mój telefon tej opcji nie posiada.
Ostatnia odpowiedź: Gogolx3, 15 Czerwca 2021 -
- 3 odpowiedzi
- 1,4 tys. wyświetleń
Bry. Zakupiłem Redmi Note 9 i szukam romu do tego smartfona (EU z waszej strony) .. Niedługo po zakupie dowiedziałem sie o prawach odnośnie nagrywania rozmów w EU itd, co tam google robi żeby to zablokować ( pierdoły, niech nikt kitu wciska bo w oprogramowaniu można dać notkę że zwala się na użytkownika odpowiedzialność za powiadomienie drugiej strony o nagrywaniu, a i tak to szczegół. Uogólniając dalsze klocki maszerującego zamordyzmu, ( Corpo i instytucje państwowe mogą Cię nagrywać ale ty nie, jest coraz lepiej) elektroniczne więzienie się zbliża. Pierwsza myśl to oddać urządzenie (myśl o iphonie) ale termin oddania minął, za dużo na głowie. Skracając cały t…
Ostatnia odpowiedź: FromWP, 7 Maja 2021 -
problem z budzikiem
przez homaro- 1 odpowiedź
- 908 wyświetleń
Dzień dobry mam następujący problem z budzikiem w telefonie Redmi Note 9 Pro: budzik ustawiony np. na godzinę 14 , uaktywniony z powtarzaniem przez 3 dni i tu jest ok natomiast na ekranie głównym i na ekranie blokady w zegarze pokazuje budzik ustawiony na godz.13.Ktoś mierzył się już z takim "problemem"
Ostatnia odpowiedź: Adam Błażejewski, 23 Kwietnia 2021 -
- 0 odpowiedzi
- 618 wyświetleń
Witam. Od paru dni mój telefon nie chce się włączyć tzn włącza się do logo Redmi i tak w kółko. Wydaje mi się że guzik power został za bardzo wciśnięty. Czy da się to jakoś naprawić? A może jest jakaś inna przyczyna ?
Ostatnia odpowiedź: Klaudia59, 12 Kwietnia 2021 -
- 2 odpowiedzi
- 736 wyświetleń
Cześć, dziś wszedłem w posiadanie smartfonu Redmi Note 9t. Generalnie jestem bardzo zadowolony, wszystko działa płynnie, brak większych problemów (poza tym jednym), lagów czy bugów w programach. Jedynym problemem jest 'zacinanie' się przedniej kamery. Nie zależnie czy korzystam z wbudowanej aplikacji aparatu, czy Snapchata itp. kamera chodzi tak jakby obsługiwała max 10fps. Czasem przy nagrywaniu filmów przednią kamerą wychodzą one jakby w zwolnionym tempie. Zastanawia mnie, czy jest to wina specyfikacji przedniej kamery która po prostu ma taką płynność, wina nie wypuszczonej jeszcze łaty/aktualizacji oprogramowania, czy jakiś inny bug? Z góry dzięki za pomoc
Ostatnia odpowiedź: Adam Błażejewski, 2 Kwietnia 2021 -
- 2 odpowiedzi
- 885 wyświetleń
Witam wszystkich. Jestem posiadaczą Redmi Note 9 , wersja MIUI Global 12.0.5. Na początku powiem, że to jest zapasowy telefon na kartę i uzywam go głównie do smsów, sporadycznie dzownię a całą zabawę w necie obsługuję Wifi. Problem polega na tym, że dane mobline sa wyłączone. W zakładce "uzycie danych" plan ustwawiłam na 0 MB, "po wykorzystaniu planu danych" - ostrzegaj i wyłącz dane mobline". Mimo tego "coś" nadal konsumuje dane - sa to ilośc w kB ale przy telefonie na karte to jest istotne ( w ciągu miesiąca pożera mi to 10-20 zł) W "użycie danych" wszystkie aplikacje mają wyłączone dane mobline oraz dane w tle, natimiast mam tu 2 ikony (u…
Ostatnia odpowiedź: EwelinaP, 22 Marca 2021 -
- 1 odpowiedź
- 1,7 tys. wyświetleń
Dzień dobry wszystkim, Posiadam w użytku dwa telefony zarówno 9kę jak i 9T oba mają takie problemy jak opisuję niżej. Nie jestem super ekspertem w temacie ale poważnie zastanawiam się nad serwisem a w ostateczności rezygnacją i zwrotem tych telefonów. Natomiast zanim zacznę ten proces postanowiłem zapytać was o podpowiedź, być może coś mogę zrobić samodzielnie? Poradźcie proszę. Redmi 9: podczas rozmowy i przyłożeniu telefonu do ucha nie działa czujnik światła, telefon cały czas jest uruchomiony co powoduje, że uchem naciskamy różne opcje (brak naklejki, obudowy efekt ten sam) uruchamiając telefon w trybie głośnomówiącym głośnik co jakiś czas pyrka, …
Ostatnia odpowiedź: Netoper, 16 Lutego 2021 -
- 0 odpowiedzi
- 504 wyświetleń
Witam. Ustawiam sobie ikony co trwa około 10 minut. Gdy zmieniam motyw nie zostają zachowane moje ustawienia lecz początkowy układ jak przy pierwszym włączeniu telefonu. Dzieje się tak również po restarcie. Lecz tam jest jeszcze inaczej. Nie dość, że jest zmieniony układ ikon to nie są widoczne na pulpicie ikony apek, które zainstalowałem. Są tylko systemowe. Muszę wtedy zastosować zmianę motywu by przywrócić ikony i potem znowu bawić sie w ustawianie ich. Wyczyscilem dane i odinstalowałem aktualizację aplikacji motywy. Bez zmian. MIUI Global 12.0.5. Android 10. Redmi Note 9
Ostatnia odpowiedź: Aquila, 8 Lutego 2021 -
- 0 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
Hejka, zawsze gdy nagrywam coś aparatem dźwięk jest o 2-3 sekundy szybciej od obrazu. Miał ktoś podobny problem?
Ostatnia odpowiedź: stuartcom, 5 Stycznia 2021