Rejestratory samochodowe
Xiaomi 70mai i inne
33 tematów w tym forum
-
- 1 odpowiedź
- 5,4 tys. wyświetleń
Zakupiłem nowe urządzenie 70 mai D07 . Podłączyłem zgodnie z instrukcją. Przez dwa dni było wszystko ok. W tej chwili po załączeniu zapłonu włącza się moje urządzenie i przychodzi komunikat żebym ustawił datę i czas. Najwyraźniej nie ma podtrzymania w urządzeniu. Proszę podpowiedzieć co może być przyczyną i co robić dalej.
Ostatnia odpowiedź: Morvi, 4 Marca 2024 -
-
- 1 obserwujący
- 1 odpowiedź
- 1,4 tys. wyświetleń
Cześć, dostaję szału słysząc kolejny raz komunikaty dźwiękowe z kamerki "kamera przechodzi w tryb parkingowy", "prowadzisz już 3 godziny" i temu podobne. Chciałbym całkowicie wyłączyć dźwięki emitowane z kamery. Jak to zrobić? W ustawieniach jest jedynie możliwość wyciszenia dźwięków włączenia i wyłączenia kamery.
Ostatnia odpowiedź: Licht, 30 Lipca 2025 -
- 6 odpowiedzi
- 9,6 tys. wyświetleń
Temat podobny był, został zamknięty bez podania rozwiązania problemu. Aplikacja nie chce się połączyć z kamerką Mi Dash Cam Pro - wyskakuje komunikat "unknown ssid". Oczywiście telefon połączony z siecią, w kamerce włączony hotspot.
Ostatnia odpowiedź: Thadeus, 13 Kwietnia 2024 -
70mai a400
przez Marcin0703- 1 odpowiedź
- 1,2 tys. wyświetleń
Witam, zakupiłem kamerę A400 + tylną. No i niestety moje auto Skoda Octavia z 2019 jest jednym z tych aut w których trzeba kamerę za każdym razem włączać przyciskiem po włączeniu zapłonu. Mam pytanie czy jeśli zakupie Hardware kit do tej kamery i podłącze ją tak jak producent zaleca do bezpieczników kamera będzie się włączała automatycznie sama? Czy może jest jakieś rozwiązanie aby włączała się automatycznie z zasilania zapalniczki? Dzięki za pomoc
Ostatnia odpowiedź: Sylwester Nowaczyk, 27 Sierpnia 2022 -
- 1 odpowiedź
- 1,5 tys. wyświetleń
Witam, Koleżanka kupiła taką samą kamerę jak ja A400, zrobiła aktualizację softu i po tym nie można się połączyć przez Wifi. Po kliknięciu włącz hotspot wszystko na ekranie rejestratora pokazuje się prawidłowo ale po wybraniu opcji w Iphone "połącz" wyskakuje informację, że nie może się połączyć. Chciałem również połączyć się przez moj telefon android, ale nie była widoczna w dostępnych urządzeniach Wifi Co można z tym zrobić? Dziękuję
Ostatnia odpowiedź: GRZEGORZW., 18 Września 2023 -
- 1 odpowiedź
- 2,2 tys. wyświetleń
Polecicie jakąś sprawdzoną kartę pamięci która bezproblemowo sprawdza się przy 70mai A500S? Nie chcę po zakupie zdziwić się, że akurat ten model nie bardzo współgra.
Ostatnia odpowiedź: Matixx, 16 Października 2022 -
- 1 odpowiedź
- 1,9 tys. wyświetleń
Cześć, Zaraz po zakupie kamery zrobiłem aktualizację do V1.0.15ww, która daje już możliwość nagrywania timelaps w trybie prakingowym. Mam wszystko podłączone za pomocą KITa pod bezpieczniki. Teoretycznie wszystko jest podpięte dobrze, a kamerka nagrywa normalnie, jest tylko problem jest z tym trybem parkingowym. Jeżeli włączę w ustawieniach "timelaps", to po wyłączeniu zapłonu przechodzi w tą funkcję, świeci się zielona dioda i rzeczywiście to działa. Wracam po jakimś czasie do auta, trzaskam drzwiami, uderzam w szybę czy samą kamerkę a ona nie wykrywa żadnego zdarzenia, dalej nagrywa timelaps,a przekręcam zapłon i się standardowo uruchamia, jest gotowa do drog…
Ostatnia odpowiedź: darekczarny25, 17 Stycznia 2022 -
- 1 odpowiedź
- 1 tys. wyświetleń
Dzień dobry, ostatnio zakupiłem 70mai A500S Dash Cam Pro Plus+ (wersja z jedna kamerą), porejestrowałem nagrania z jazdy na różnych rozdzielczościach i ustawieniach obrazu i zawsze otrzymuje nagrania z ilością klatek na sekundę równą 25. Ze specyfikacji urządzenia można wyczytać, że ta kamera rejestruje obraz w 30 fps. Widziałem też "próbki" innych YT testerów, gdzie rzeczywiście ich nagrania miały 30fps. Nie wiem, gdzie to ustawić. Wgrałem najnowszy firmware (1.2.22ww) na urządzenie, lecz nie rozwiązało to problemu. Próbowałem nagrywać z 2 różnymi kartami pamięci - wszystkie klasy 10 UHS-I 3 Co może być przyczyną mniejszej ilości klatek obrazu na nagraniach? A jak je…
- 1 odpowiedź
- 1,3 tys. wyświetleń
Witam jak wam działa tryb parkingowy,mianowicie jeśli bujam autem zero reakcji nagrywanie nie włącza się,dzieje się tak dopiero w momencie stuknkecia w szybe.Uwazam że dobrze by było gdyby nagrywanie Walczaka się również w sytuacjach opisanych powyżej bo przy lekkim stuknieciu może nie zadziałać. Cczekam na info jak wam dziala ,pozdrawiam:)
Ostatnia odpowiedź: vajp, 14 Lutego 2021 -
- 0 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
Witam szukam programu do przeglądania nagrać z kamery Dashcam Viewer (trial 3.6.7) nie odczytuje danych GPS, czujnika przeciążenia itp. Również macie takie problemy, czy istnieje jakiś zamiennik EDIT: ustawiona wysoka kompresja H.265, 3840x2160
Ostatnia odpowiedź: Kluska, 30 Maja 2021 -
70mai A810
przez michalcho- 0 odpowiedzi
- 2,2 tys. wyświetleń
Witam, posiadam rejestrator A810 i nie mogę znaleźć ustawienia czasu nagrania awaryjnego. W momencie jak wciskam przycisk na kamerce to nagranie trwa 1 minutę ale od momentu wciśnięcia przycisku. Czy jest możliwość ustawienia żeby zapisał nagranie ale minutę wstecz?
Ostatnia odpowiedź: michalcho, 8 Czerwca 2024 -
- 0 odpowiedzi
- 625 wyświetleń
Mam ciągły problem ze zdalnym nadzorem, wywala mi błąd podczas odpalania kamery. Moduł 4g też nie pokazuje aktualnej pozycji auta tylko poprzednią (pojechałem do sklepu i wróciłem do domu, pokazuje lokalizację sklepu) 🙄 czerwony przewód do stałego 12v, żółty do 12v tylko po odpaleniu
Ostatnia odpowiedź: Michał Sułek, 24 Lipca 2024 -
70mai d07 + rc05 (nie) włączanie przy zapłonie, telepanie, parking surveillance i dźwięk
przez k_r_s- 0 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
Cześć, 1. (mniej ważne) od niedawna używam wpiętej do zapalniczki d07 i nie działa mi parking surveillance, więc jak rozumiem, żeby zadziałał muszę dokupić i podłączyć dedykowany kabel 70mai Hardwire Kit? 2. (ważniejsze) co robicie, żeby lusterko d07 nałożone na oryginalne lusterko nie miało mikro-wibracji? Mam auto w dieslu i nawet na postoju "telepanie" lusterka 70mai jest uciążliwe. Może między lusterka należy włożyć jakąś warstwę filcu albo coś? 3. (najważniejsze) czy znaleźliście opcje na nie włączanie się "ekranu" w lusterku przy starcie samochodu? Bardzo lubię fakt, że przy wrzuceniu wstecznego włącza mi wsteczną kamerkę dostosowaną do cofania. Ale…
Ostatnia odpowiedź: k_r_s, 28 Marca 2021 -
- 1 odpowiedź
- 252 wyświetleń
Witam Mam taki problem z leciwą już kamerą 70MAI Dash Cam Lite D08. Przeniosłem ją do nowego samochodu i po podłączeniu do portu USB - C kamerą się uruchamia i wyświetla komunikat o treści "connecting to pc" jak widać na załączonym obrazku. Więc kamera zamiast nagrywać, to łączy się z komputerem samochodu. Samochód widzi że jest coś podłączonego do jednego z portów, lecz nie rozpoznaje plików. Jeśli rozumiem, to auto widzi kamerę jako pendrive i przez to kamera nie nagrywa. Jeśli natomiast podłącze kamerę do ładowarki w zapalnice, to kamera nagrywa bez problemu. Co zrobić żeby auto nie traktowało kamery jak pendrive ? Szukałem w opcjach samochodu, ale nigdzie nie mog…
Ostatnia odpowiedź: Netoper, 14 Lipca 2025 -
70mai dash cam mirror
przez jelon7- 0 odpowiedzi
- 1,2 tys. wyświetleń
Witam Panowie mam problem z kamerka jak w tytule. Wszystko jest fajnie oprócz tego że kamerka sama przechodzi w stan uśpienia po około 30 minutach jazdy. Miałem zwykłą 70 dash cam i tego problemu na tym samym gnieździe nie było. Próbowałem już coś w ustawieniach pozmieniać ale skończyły się pomysły. Ktoś miał z tą kamerka taki problem?
Ostatnia odpowiedź: jelon7, 23 Listopada 2019 -
- 2 odpowiedzi
- 5,5 tys. wyświetleń
Cześć, Od tygodnia używam wideorejestratora od Xiaomi - 70mai Dash Cam Pro z GPS.2. Super fajny rejestrator, ale mam jeden mankament. Skalibrowałem już drugi raz ADAS (Calibration succeed) i znowu nie mam w ogóle lub mam bardzo mało ostrzeżeń z tego systemu w miejscach gdzie powinienem je otrzymać. Mieszkam na wsi, czy ADAS na wiejskich trasach działa lepiej, jak wjadę na większą krajówkę to czasami otrzymam od niego polecenie. Co do ustawień kamerki - to wygląda mi to na ustawienie w porządku. Wykrywanie kolizji mam na High. Wrzucam zrzut z kamerki poniżej. Jest pomniejszony więc nie zwracajcie uwagi na jakość. Co może by…
Ostatnia odpowiedź: bosniak, 20 Listopada 2019 -
- 2 odpowiedzi
- 3,4 tys. wyświetleń
Witam, Posiadam wideorejestrator 70mai Dash Cam Pro Plus A500S, robiłem dziś aktualizację, kamerka wyłączyła się podczas aktualizacji i już się nie włączyła, świeci na okrągło jedynie czerwona dioda, nie reaguje na przyciski, cały czas pod zasilaniem. Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu.
Ostatnia odpowiedź: CanNabiss, 18 Grudnia 2021 -
- 1 odpowiedź
- 1,5 tys. wyświetleń
Czy w tym wiedorejestratorze moduł gps daje tylko możliwość korzystania z systemu ADAS czy może zapisuje też prędkość auto lub współrzędne?
Ostatnia odpowiedź: paradox_1, 31 Lipca 2019 -
- 1 obserwujący
- 14 odpowiedzi
- 15,9 tys. wyświetleń
Witam. Od kilku dni jestem posiadaczem kamery samochodowej xiaomi 70mai a500 i mam kilka pytań. 1. Mimo kilka razy ustawianej godziny w aplikacji oraz na urządzeniu po ponownym włączeniu godzina sie zmienia o około 5h data zostaje ta sama, jak to ustawić? 2. Czasem wyskoczy błąd karty i się włączy od nowa 3. Kolega ma podobna kamerkę i data ma na wyświetlaczu na pomarańczowo u góry a ja mam u dołu 4. Czy ktoś może mi poddać rozpiskę komend która wydaje kamera po angielsku?
Ostatnia odpowiedź: baacik360, 10 Czerwca 2021 -
- 1 odpowiedź
- 4,3 tys. wyświetleń
Witam, od 2 dni jestem właścicielem kamery samochodowej 70mail pro plus a500s. w kamerce uruchomiłem Adas i włączyłem kalibrowała się poprawnie. ale system Adas nie działa nie daje wcale komend głosowych?? coś źle ustawiłem lub źle skalibrowałem?? mam wersje 0.0.34ww oprogramowania i język Polski ustawiony.
Ostatnia odpowiedź: mario6671, 15 Lipca 2021 -
- 0 odpowiedzi
- 1,7 tys. wyświetleń
Witam, zakupiłem kamere 70mai Pro Plus+ A500S-1. Po włączeniu ustawiłem jezyk polski następnie kamera pokazała że nie ma karty pamięci, wyłączyłem ją i włożyłem kartę 32GB class 10 po ponownym włączeniu kamera wyświetla i mówi tylko że niewłaściwy czas i żeby ustawić go ręcznie, ale nie reaguje na żaden z 4 przycisków (słychać dźwięk wciśnięcia przycisku, ale nic na ekranie się nie dzieje) po chwili resetuje się sama i znowu mówi ten komunikat. Czy ktoś miał podobny problem z nią, jak wykonać reset do ustawień fabrycznych? Czy może przyciski są zablokowane w jakiś sposób? Jak to odblokować? Czy może sprzedali mi uszkodzoną kamerę? Pozdrawiam i proszę o pomoc.
Ostatnia odpowiedź: Mulder, 4 Kwietnia 2021 -
- 4 odpowiedzi
- 3,3 tys. wyświetleń
Dzień dobry, Mam pytanie dotyczące kamery 70Mai Rearview Dash Cam Wide Midrive D07+RC04. Chodzi o funkcję nadzoru parkingowego "parking surveillance mode" nie mogę jej włączyć. Gdy klikam na nich pojawił się komunikat o treści No parking surveillance cable detected. Connect it, then start the parking surveillance function. Na lusterku znajduję się jedynie dwa wejścia. 1 zasilające lusterko a drugie dla kamery cofania. W oba wejścia podłączone są kabelki. Pomimo tego tryb nadzoru parkingowego nie działa. Zabrałem lusterko do domu by jej pełny naładować i spróbowałem włączyć ten tryb. Niestety wciąż pojawia się ten sam komunikat. Co robię …
Ostatnia odpowiedź: PIETIAK, 27 Grudnia 2020 -
- 0 odpowiedzi
- 824 wyświetleń
Witam - od wczoraj jestem posiadaczem takiego zestawu i w przyszłym tygodniu m mieć to zamontowane w aucie. Jest to pierwszy mój rejestrator samochodowy - do tej pory miałem tylko lusterko połączone z kamerą z tyłu i wtedy, gdy włączałem wsteczny, to w lusterku pokazywał się obraz z kamery. Jak to będzie wyglądało teraz z rejestratorem z kamery z przodu - on cały czas będzie się wyświetlał w lusterku czy tylko po prostu nagrywał się na kartę? A w lusterku będę widział to co w zwykłym lusterku wstecznym?
Ostatnia odpowiedź: Kajacek58, 2 Marca 2021 -
- 0 odpowiedzi
- 1,6 tys. wyświetleń
Widzieliście, ze pojawił się dziś nowy soft do kamery? U mnie poprawiła sie jakość wykrywania wstrząsu w trybie parkowania - wkoncu:) polecam ściągać
- 1 odpowiedź
- 2 tys. wyświetleń
Witam. Od kilku tygodni borykam się z takim problemem że kamerka ciągle się restartuje , z niewiadomego powodu . Kamera była na gwarancji jednak tam nie stwierdzili żadne wady kamery. Kamera potrafi działać kilka dni bez żadnego zarzutu po czym nagle podczas jazdy potrafi się zacząć restartować 3-4 razy po czym się wyłącza . Sytuacji nie poprawia podładowanie kamerki przy pomocy ładowarki , tak jak zalecił to serwis . Miał ktoś taki przypadek ? Kamera ma w zestawie: Kamerę tylnia . Moduł zasilający do nadzoru parkowania. Dzięki z góry za pomoc .
Ostatnia odpowiedź: esil, 20 Grudnia 2021