Rejestratory samochodowe
Xiaomi 70mai i inne
22 topics in this forum
-
- 1 reply
- 1k views
Polecicie jakąś sprawdzoną kartę pamięci która bezproblemowo sprawdza się przy 70mai A500S? Nie chcę po zakupie zdziwić się, że akurat ten model nie bardzo współgra.
Last reply by Matixx, -
-
- 0 replies
- 203 views
Witam Miałem problem z gniazdem kamerki więc oddałem ją na gwarancję, po naprawie obraz na głównej kamerce gdy chce zobaczyć widok z tylniej kamerki jest w odbiciu lustrzanym. Na aplikacji w telefonie nagrany obraz jest już normalnie , nie w odbiciu. Co może być problemem? Przypuszczam że aktualizacja oprogramowania ponieważ podczas gwarancji zaaktualizowali mi oprogramowanie. Da się to jakoś naprawić? Czy tak ma po prostu być i ten obraz ma być w lustrzanym odbiciu?
Last reply by pawellxx, -
- 1 follower
- 1 reply
- 602 views
Witam, zakupiłem kamerę A400 + tylną. No i niestety moje auto Skoda Octavia z 2019 jest jednym z tych aut w których trzeba kamerę za każdym razem włączać przyciskiem po włączeniu zapłonu. Mam pytanie czy jeśli zakupie Hardware kit do tej kamery i podłącze ją tak jak producent zaleca do bezpieczników kamera będzie się włączała automatycznie sama? Czy może jest jakieś rozwiązanie aby włączała się automatycznie z zasilania zapalniczki? Dzięki za pomoc
Last reply by Sylwester Nowaczyk, -
- 1 reply
- 1.6k views
Cześć Telefon Xiaomi A2 Lite - żadnych romów, żadnych modyfikacji etc (nie umiem, nie robię tego). Telefon aktualizowany na bieżąco (dziś wykonana kolejna aktualizacja, system android 10), wszystko aktualne, legalne, żadnych lewych programów. Mam kamerę 70mai pro i łączenie z nią to koszmar. 1/20 prób mimo, że w kamera wypuszcza sygnał wifi, w opcjach telefonu loguję się do tej sieci. Ale dalej nic, albo gdy aplikacja już załapie i połączy się z telefonem to nie pokazuje ani zdjęć ani nagrań. Podobna sytuacja z kamerami Xiaomi Yi (pierwsza generacja bez ekranów) - łączę się z siecią wifi generowaną przez kamery (mam ich kilka) i z żadną nie mogę się połączy…
Last reply by tomek-u, -
- 1 reply
- 746 views
Cześć, Zaraz po zakupie kamery zrobiłem aktualizację do V1.0.15ww, która daje już możliwość nagrywania timelaps w trybie prakingowym. Mam wszystko podłączone za pomocą KITa pod bezpieczniki. Teoretycznie wszystko jest podpięte dobrze, a kamerka nagrywa normalnie, jest tylko problem jest z tym trybem parkingowym. Jeżeli włączę w ustawieniach "timelaps", to po wyłączeniu zapłonu przechodzi w tą funkcję, świeci się zielona dioda i rzeczywiście to działa. Wracam po jakimś czasie do auta, trzaskam drzwiami, uderzam w szybę czy samą kamerkę a ona nie wykrywa żadnego zdarzenia, dalej nagrywa timelaps,a przekręcam zapłon i się standardowo uruchamia, jest gotowa do drog…
Last reply by darekczarny25, -
- 1 reply
- 663 views
Witam. Od kilku tygodni borykam się z takim problemem że kamerka ciągle się restartuje , z niewiadomego powodu . Kamera była na gwarancji jednak tam nie stwierdzili żadne wady kamery. Kamera potrafi działać kilka dni bez żadnego zarzutu po czym nagle podczas jazdy potrafi się zacząć restartować 3-4 razy po czym się wyłącza . Sytuacji nie poprawia podładowanie kamerki przy pomocy ładowarki , tak jak zalecił to serwis . Miał ktoś taki przypadek ? Kamera ma w zestawie: Kamerę tylnia . Moduł zasilający do nadzoru parkowania. Dzięki z góry za pomoc .
Last reply by esil, -
- 2 replies
- 1.9k views
Witam, Posiadam wideorejestrator 70mai Dash Cam Pro Plus A500S, robiłem dziś aktualizację, kamerka wyłączyła się podczas aktualizacji i już się nie włączyła, świeci na okrągło jedynie czerwona dioda, nie reaguje na przyciski, cały czas pod zasilaniem. Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu.
Last reply by CanNabiss, -
- 1 follower
- 1 reply
- 2.9k views
Witam, od 2 dni jestem właścicielem kamery samochodowej 70mail pro plus a500s. w kamerce uruchomiłem Adas i włączyłem kalibrowała się poprawnie. ale system Adas nie działa nie daje wcale komend głosowych?? coś źle ustawiłem lub źle skalibrowałem?? mam wersje 0.0.34ww oprogramowania i język Polski ustawiony.
Last reply by mario6671, -
- 1 follower
- 14 replies
- 7.5k views
Witam. Od kilku dni jestem posiadaczem kamery samochodowej xiaomi 70mai a500 i mam kilka pytań. 1. Mimo kilka razy ustawianej godziny w aplikacji oraz na urządzeniu po ponownym włączeniu godzina sie zmienia o około 5h data zostaje ta sama, jak to ustawić? 2. Czasem wyskoczy błąd karty i się włączy od nowa 3. Kolega ma podobna kamerkę i data ma na wyświetlaczu na pomarańczowo u góry a ja mam u dołu 4. Czy ktoś może mi poddać rozpiskę komend która wydaje kamera po angielsku?
Last reply by baacik360, -
- 0 replies
- 823 views
Witam szukam programu do przeglądania nagrać z kamery Dashcam Viewer (trial 3.6.7) nie odczytuje danych GPS, czujnika przeciążenia itp. Również macie takie problemy, czy istnieje jakiś zamiennik EDIT: ustawiona wysoka kompresja H.265, 3840x2160
Last reply by Kluska, -
- 0 replies
- 930 views
Witam, zakupiłem kamere 70mai Pro Plus+ A500S-1. Po włączeniu ustawiłem jezyk polski następnie kamera pokazała że nie ma karty pamięci, wyłączyłem ją i włożyłem kartę 32GB class 10 po ponownym włączeniu kamera wyświetla i mówi tylko że niewłaściwy czas i żeby ustawić go ręcznie, ale nie reaguje na żaden z 4 przycisków (słychać dźwięk wciśnięcia przycisku, ale nic na ekranie się nie dzieje) po chwili resetuje się sama i znowu mówi ten komunikat. Czy ktoś miał podobny problem z nią, jak wykonać reset do ustawień fabrycznych? Czy może przyciski są zablokowane w jakiś sposób? Jak to odblokować? Czy może sprzedali mi uszkodzoną kamerę? Pozdrawiam i proszę o pomoc.
Last reply by Mulder, -
- 0 replies
- 583 views
Cześć, 1. (mniej ważne) od niedawna używam wpiętej do zapalniczki d07 i nie działa mi parking surveillance, więc jak rozumiem, żeby zadziałał muszę dokupić i podłączyć dedykowany kabel 70mai Hardwire Kit? 2. (ważniejsze) co robicie, żeby lusterko d07 nałożone na oryginalne lusterko nie miało mikro-wibracji? Mam auto w dieslu i nawet na postoju "telepanie" lusterka 70mai jest uciążliwe. Może między lusterka należy włożyć jakąś warstwę filcu albo coś? 3. (najważniejsze) czy znaleźliście opcje na nie włączanie się "ekranu" w lusterku przy starcie samochodu? Bardzo lubię fakt, że przy wrzuceniu wstecznego włącza mi wsteczną kamerkę dostosowaną do cofania. Ale…
Last reply by k_r_s, -
- 0 replies
- 505 views
Witam - od wczoraj jestem posiadaczem takiego zestawu i w przyszłym tygodniu m mieć to zamontowane w aucie. Jest to pierwszy mój rejestrator samochodowy - do tej pory miałem tylko lusterko połączone z kamerą z tyłu i wtedy, gdy włączałem wsteczny, to w lusterku pokazywał się obraz z kamery. Jak to będzie wyglądało teraz z rejestratorem z kamery z przodu - on cały czas będzie się wyświetlał w lusterku czy tylko po prostu nagrywał się na kartę? A w lusterku będę widział to co w zwykłym lusterku wstecznym?
Last reply by Kajacek58, -
- 1 reply
- 1.1k views
Hej, posiadam od kilku miesiecy kamerke 70mai pro z gpsem. Zastanawiam sie czy da sie wykorzystac ten adapter gps w innych aplikacjach, np. do zlokalizowania samochodu na parkingu, lub w ogole do lokalizacji i sprawdzania gdzie samochod sie znajduje. Dodatkowo nigdzie nie moge znalezc tych fraz ktore mowi gps po polsku, chodzi o te 3 frazy przy zmenianiu pasa, odjezdzaniu auta i za bliskiego auta. Napiszcie mi jak one brzmia po ang i po pl. Czy da sie wgrac do tej kamerki jezyk polski zeby ona mowila po polsku?
Last reply by vajp, -
- 1 reply
- 797 views
Witam jak wam działa tryb parkingowy,mianowicie jeśli bujam autem zero reakcji nagrywanie nie włącza się,dzieje się tak dopiero w momencie stuknkecia w szybe.Uwazam że dobrze by było gdyby nagrywanie Walczaka się również w sytuacjach opisanych powyżej bo przy lekkim stuknieciu może nie zadziałać. Cczekam na info jak wam dziala ,pozdrawiam:)
Last reply by vajp, -
- 4 replies
- 2.4k views
Dzień dobry, Mam pytanie dotyczące kamery 70Mai Rearview Dash Cam Wide Midrive D07+RC04. Chodzi o funkcję nadzoru parkingowego "parking surveillance mode" nie mogę jej włączyć. Gdy klikam na nich pojawił się komunikat o treści No parking surveillance cable detected. Connect it, then start the parking surveillance function. Na lusterku znajduję się jedynie dwa wejścia. 1 zasilające lusterko a drugie dla kamery cofania. W oba wejścia podłączone są kabelki. Pomimo tego tryb nadzoru parkingowego nie działa. Zabrałem lusterko do domu by jej pełny naładować i spróbowałem włączyć ten tryb. Niestety wciąż pojawia się ten sam komunikat. Co robię …
Last reply by PIETIAK, -
- 1 follower
- 3 replies
- 4.7k views
Witam. Mam problem tylko z redmi note 5. Redmi note 4 ,samsungi itp łączą się i widzą kamerkę wideo rejestrator, a note 5 jest połączony z hotspotem kamerki ale w aplikacji jej nie widać? Tylko ten jeden telefon jest ten problem. Kamerka to xiaomi 70mai. Wysłane z mojego Redmi Note 5 przy użyciu Tapatalka
Last reply by Renegade, -
- 0 replies
- 949 views
Posiadam wyżej wymieniony wideo rejestrator do auta i zauważyłem bardzo niepokojący objaw. Kamerka sama restartuje się co jakieś 40 minut. Robi restart i zaczyna nagrywać od nowa. Dodam, że w środku karta 16GB SanDisc klasy 10. Urządzenie podpięte do oryginalnego zasilacza z zestawu. Z tego co czytałem to nie tylko u mnie występuje taki problem. Miał tak ktoś i znalazł rozwiązanie sytuacji????
Last reply by Krzysiek609, -
- 6 replies
- 13.9k views
Witam Posiadam kamerę 70mai Smart Dash Cam Pro i mam problem z odtwarzaniem zapisanych filmików. Przez aplikację 70mai po połączeniu się z kamerką (przez WiFi) mogę bez żadnych problemu oglądać zapisane filmiki. Po ściągnięciu filmu na telefon filmik się przycina i pojawiają się artefakty. Po wyjęciu karty i wsadzeniu jej do lapka nie mogę odtworzyć żadnego filmiku, choć nigdy nie miałem problemów z odtwarzaniem filmów na komputerze czy w necie (więc to nie jest chyba kwestia kodeków), VLC media player wywala błąd a Windows Media Player jakby odtwarzał ale bez dźwięku i obrazu. Posiadam kartę: GOODRAM KARTA PAMIĘCI 16GB micro SD UHS-I U3 90MB Co może …
Last reply by 00sxe00, -
- 0 replies
- 776 views
Witam Panowie mam problem z kamerka jak w tytule. Wszystko jest fajnie oprócz tego że kamerka sama przechodzi w stan uśpienia po około 30 minutach jazdy. Miałem zwykłą 70 dash cam i tego problemu na tym samym gnieździe nie było. Próbowałem już coś w ustawieniach pozmieniać ale skończyły się pomysły. Ktoś miał z tą kamerka taki problem?
Last reply by jelon7, -
- 1 follower
- 2 replies
- 4k views
Cześć, Od tygodnia używam wideorejestratora od Xiaomi - 70mai Dash Cam Pro z GPS.2. Super fajny rejestrator, ale mam jeden mankament. Skalibrowałem już drugi raz ADAS (Calibration succeed) i znowu nie mam w ogóle lub mam bardzo mało ostrzeżeń z tego systemu w miejscach gdzie powinienem je otrzymać. Mieszkam na wsi, czy ADAS na wiejskich trasach działa lepiej, jak wjadę na większą krajówkę to czasami otrzymam od niego polecenie. Co do ustawień kamerki - to wygląda mi to na ustawienie w porządku. Wykrywanie kolizji mam na High. Wrzucam zrzut z kamerki poniżej. Jest pomniejszony więc nie zwracajcie uwagi na jakość. Co może by…
Last reply by bosniak, -
- 1 reply
- 1.1k views
Czy w tym wiedorejestratorze moduł gps daje tylko możliwość korzystania z systemu ADAS czy może zapisuje też prędkość auto lub współrzędne?
Last reply by paradox_1,