Aktualności serwisowe
95 topics in this forum
-
- 0 replies
- 4.2k views
Opracowaliśmy metodę naprawy płyty głównej w POCO M3 i problemu występującego w tym modelu. Model POCO M3 cierpi na fabryczną wadę płyty głównej, która objawia się po czasie problemem z uruchomieniem i możliwością naładowania urządzenia. Zwykle jednokrotne przepięcie baterii i ładowanie telefonu uruchamia go. Jest to jednak chwilowe i po czasie telefon wyłączy się ponownie. Nie pobiera przy tym praktycznie żadnego prądu podczas ładowania (do 0,07A). Nasza naprawa płyty głównej w POCO M3 uruchamia telefon. Facebook WhatsApp Email Print Artykuł POCO M3 nie włącza się? pochodzi z serwisu MiCenter.pl.
Last reply by Acid, -
-
- 0 replies
- 3.2k views
Mi Robot Vacuum Mop to tani robot sprzątający z podstawowymi funkcjami, a także z opcją mopowania podłóg za pomocą zewnętrznej podstawki z pompką wody. Sprawdzi się bardzo dobrze w podstawowych czynnościach sprzątania i wycierania powierzchni na mokro. Wjedzie często tam gdzie większe odkurzacze z kopułką lasera LDS nie przejadą. Jednak i ten model może napotkać pewien problem objawiający się nagłym wyłączniem w trakcie pracy. Zdarza się to zwykle po paru minutach pracy niezależnie od stopnia wykorzystania energii z baterii. Jeśli Mi Robot Vacuum Mop wyłącza się podczas pracy to można sprawdzić czy: filtr powietrza HEPA do Mi Robot Vacuum Mop jest drożnyodku…
Last reply by Acid, -
- 0 replies
- 3k views
Odkurzacz automatyczny Xiaomi Roborock S50 może mieć problemy z ładowaniem co objawia się komunikatem w aplikacji ERROR 13 „Błąd ładowania”. W naszym serwisie naprawiamy tę usterkę. `Jak wygląda błąd 13 w Roborock S50? Naprawa elektroniki Kiedy odkurzacz podczas pobytu na stacji ładującej co pewien czas odjeżdża od niej i poprawia się ponownie – świadczy to o problemach z ładowaniem. Poprawianie się na bazie nie zawsze jest częste, a czasem następuje to na tyle szybko, że po kolejnych 4 próbach pozycjonowania się na bazie wyjeżdża całkowicie i wymawia błąd 13 z prośbą o przeczyszczenie styków. Nie zdarzyło się jednak by faktycznie styki ładujące były zabrudzone. Za…
Last reply by Acid, -
- 0 replies
- 1.9k views
Nowe modele telefonów Xiaomi np. Mi 10 lub POCO F2 PRO mają programowalne z płytą główną czytniki ekranowe. W przypadku rozbitego ekranu nie wystarczy już sama jego wymiana. Należy skalibrować ponownie czytnik linii papilarnych, aby móc dalej korzystać z odcisków palców do odblokowania ekranu lub autoryzacji aplikacji. Czy po wymianie ekranu AMOLED w lokalnym serwisie nie działa czytnik linii papilarnych? Nie wszystkie serwisy mają dostęp do profesjonalnego kalibratora ekranów jakim dysponuje serwis MiCenter. Sama wymiana ekranu nawet na oryginalny z ramką nie gwarantuje w pełni działającego czytnika linii papilarnych. Nowy ekran posiada nowe ID wbudowanego czy…
Last reply by Acid, -
- 0 replies
- 3k views
Dokonaliśmy już kolejnej naprawy popularnie występującego błędu 1 i błędu 2 w odkurzaczach pionowych Mi Vacuum Cleaner G10 i pokrewnych. Czego dotyczy błąd 1 lub błąd 2 w odkurzaczach pionowych? Błąd objawia się najczęściej brakiem możliwości uruchomienia odkurzania. Po naciśnięciu spustu silnik odkurzacza nie uruchamia się lub uruchamia się delikatnie na krótką chwilę. Problem występuje na każdym trybie prędkości odkurzania. Przyczyną problemu są wadliwie osadzone elementy SMD na płycie głównej. Aby naprawić wadę diagnozujemy wadliwe elementy i wymieniamy. Jakie modele naprawiamy? Aktualnie mamy na koncie pozytywne naprawy odkurzaczy: Mi Vacuum Cl…
Last reply by Acid, -
- 0 replies
- 957 views
Nie ma romu MIUIPolska.pl dla Redmi Note 10S, które umożliwiłoby nagrywanie rozmów wraz z dialerem Xiaomi i aplikacją MIUI SMS? Nic straconego. Mamy możliwość instalacji oprogramowania Global także z powyższymi opcjami dla tego modelu telefonu. Nasza usługa instalacji oprogramowania z nagrywaniem rozmów dedykowana jest właśnie także do modelu Redmi Note 10S. Facebook WhatsApp Email Print Artykuł Redmi Note 10S z nagrywaniem rozmów. Instalacja w MiCenter. pochodzi z serwisu MiCenter.pl.
Last reply by Acid, -
- 0 replies
- 1.3k views
Wprowadziliśmy oferty serwisu naprawę z wymianą wyświetlacza dla najnowszego modelu Redmi Note 10 Pro. Jest to telefon z ekranem OLED, a więc w przypadku jego uszkodzenia czy rozbicia następuje całkowite wyłączenie podświetlenia. Pomaga tylko wymiana wyświetlacza Serwis Redmi Note 10 Pro Wymiana wyświetlacza jest możliwa przez zakup usługi na naszym sklepie. Czas wymiany to kilka godzin! Wymieniamy ekrany na oryginalne OLED. Na czym polega naprawa? Po zakupie usługi w sklepie klient wysyła do serwisu urządzenie. Po wstępnej diagnozie i testowaniu dokonujemy wymiany ekranu. Czas naprawy: 1-3 dni Co zawiera nasza usługa? zakup i montaż wyświetlacza w …
Last reply by Acid, -
- 0 replies
- 1.7k views
Automatyczne roboty sprzątające Xiaomi Roborock mogą zgłaszać usterkę wentylatora dolotowego (ssania) jako błąd 18. Błąd ten może wystąpić praktycznie w każdym odkurzaczu i najczęściej jest on spowodowany uszkodzoną turbiną. Jak to naprawić? Hałas podczas odkurzania Jeśli odkurzacz podczas pracy wydaje głośne dźwięki np. terkotania czy piły mechanicznej to najpewniej mamy do czynienia z uszkodzoną turbiną. Jeśli dodatkowo odkurzacz zgłasza sam błąd 18 (przy starcie lub po czasie sprzątania) to możemy być pewni, że mamy usterkę turbiny. Zdarza się też, że turbina w ogóle nie startuje. Powód jest ten sam. Należy zdiagnozować przyczynę usterki. Przyczyn błędu 18 …
Last reply by Acid, -
- 0 replies
- 738 views
Do końca maja obniżamy ceny napraw z wymianą ekranów do serii telefonów Xiaomi Redmi Note 8. Wymiana wyświetlaczy w tych modelach, a także w pozostałych urządzeniach dokonywana jest z użyciem oryginalnych części. Obecnie w naszej promocji znajdują się wymiany wyświetlaczy/szybki do Xiaomi Redmi Note 8Xiaomi Redmi Note 8TXiaomi Redmi Note 8 PRO (wersja Global i Chińska)Kliknij, aby przejść do zamawiania usług Jak zawsze w naszym przypadku dane na telefonach podczas wymiany ekranów nie są usuwane. Wymiana wyświetlaczy w całości pozwala na przywrócenie urządzeniom oryginalnego wyglądu i stanu fabrycznego. Stosowanie oryginalnych wyświetlaczy sprawia, że telefon …
Last reply by Acid, -
- 0 replies
- 532 views
Wprowadzamy nową usługę zdalnej diagnozy i wyceny uszkodzonego sprzętu (np. telefony Xiaomi, odkurzacze itp) dla ubezpieczalni. To szybki i łatwy proces na uzyskanie wyceny potencjalnej naprawy urządzeń. Masz pęknięty ekran w telefonie Xiaomi?Urządzenie nie działa wskutek zalania lub zniszczenia?Brałeś udział w wypadku komunikacyjnym i przedmiot został uszkodzony?Jesteś przy tym ubezpieczony od takich sytuacji? Jeśli Twój sprzęt jest ubezpieczony, to podstawą do wypłaty ubezpieczenia lub naprawy urządzenia jest przedstawienie Ubezpieczycielowi wyceny potencjalnej naprawy. Taką wycenę uzyskasz w Serwisie MiCenter zdalnie. Po wycenie decydujesz się czy urządzenie…
Last reply by Acid, -
- 0 replies
- 730 views
Często na serwis MiCenter trafiają Redmi Note 9 Pro uszkodzone przez nieprawidłową instalację oprogramowania z odblokowaniem bootloadera. Prawdopodobnie winne jest nieprawidłowe recovery TWRP dobrane do posiadanego telefonu – nazwy kodowej joyeuse. Po instalacji softu np. xiaomi.eu telefon zaczyna restartować się bardzo szybko albo na logo Android albo na logo fastboot. W przypadku restartów fastboota niestety nie można dokonać naprawy softu bezpośrednio z MIFlash. Wymagany jest unbrick (odceglanie) urządzenia z płyty głównej poprzez instalację oprogramowania fabrycznego Global. Po naszym odceglaniu urządzenia najczęściej uruchamiają się z odblokowanym boot…
Last reply by Acid, -
- 0 replies
- 599 views
Dodaliśmy nowe ceny za wymiany ekranów w następujących telefonach: Xiaomi MI 10Xiaomi Mi Note 10 i Mi Note 10 PROXiaomi Mi Note 10 LiteWszystkie wymiany zawierają oryginalny ekran OLED dostosowany do danego modelu wraz z działającym czytnikiem linii papilarnych. Aktualne ceny dostępne są na sklep.micenter.pl Tylko u nas dane w przypadku wymiany ekranu nie są usuwane! Artykuł Wymiany ekranów w Mi 10 i Mi Note 10 pochodzi z serwisu MiCenter.pl.
Last reply by Acid, -
- 0 replies
- 1.4k views
Umożliwiamy usunięcie wszelkich kont z telefonu Redmi 7A. W ramach czynności serwisowych możemy wykonać: usunięcie zapomnianego konta Googleusunięcie konta Xiaomi blokującego dostęp do telefonuusunięcie blokady ekranu.Naprawę wykonamy podczas wizyty w serwisie MiCenter. Jeśli chcesz zgłosić tam tą lub podobną naprawę, skontaktuj się z nami tutaj. Facebook WhatsApp Email Print Artykuł Usuwanie konta Google i Xiaomi w Redmi 7A pochodzi z serwisu MiCenter.pl.
Last reply by Acid, -
- 0 replies
- 1.4k views
Konto Xiaomi często jest zakładane na telefonach w celu wykorzystania jego możliwości czyli synchronizacji kontaktów, zdjęć Galerii i kopii w systemu w chmurze. Co więcej w przypadku zagubienia telefonu można zdalnie wymazać jego dane lub zablokować dostęp. Bez podania hasła do konta nie będzie możliwe korzystanie z telefonu. Niestety zdarzają się też przypadki, w których sami nie możemy usunąć konta, ponieważ nie znamy hasła – wykonaliśmy przy tym kasowanie danych telefonu i blokada dostępu pozostała. Jak uzyskać dostęp do konta Xiaomi? W przypadku, w którym rejestrowaliśmy samodzielnie konto Xiaomi podczas konfiguracji telefonu jest szansa, że nasz numer te…
Last reply by Acid, -
- 0 replies
- 1.3k views
Mamy możliwość wymiany ekranu w Xiaomi MI 8 LITE na oryginalny. Podaż tego typu ekranów jest bardzo ograniczona, ale warto wymienić wyświetlacz LCD w tym modelu, niż korzystać z kiepskiej jakości zamienników. Już fabrycznie ekran do MI 8 LITE jest dosyć cienki i przy większości upadków czy uderzeń dochodzi do rozlania wyświetlacza, zamiast tylko do pęknięcia szybki. W ostatniej naszej naprawie zaproponowaliśmy klientowi poza oryginalnym ekranem LCD także oryginalną obudowę/klapkę tylną do MI 8 LITE. Telefon po naprawie wygląda i funkcjonuje jak nowy. W przeciwieństwie do zamienników mamy tutaj: idealnie równomiernie podświetlony ekran LCDpowłoka oleofobowaidea…
Last reply by Acid, -
- 0 replies
- 5.6k views
Mamy możliwość wymiany ekranu w Xiaomi MI 8 LITE na oryginalny. Podaż tego typu ekranów jest bardzo ograniczona, ale warto wymienić wyświetlacz LCD w tym modelu, niż korzystać z kiepskiej jakości zamienników. Już fabrycznie ekran do MI 8 LITE jest dosyć cienki i przy większości upadków czy uderzeń dochodzi do rozlania wyświetlacza, zamiast tylko do pęknięcia szybki. W ostatniej naszej naprawie zaproponowaliśmy klientowi poza oryginalnym ekranem LCD także oryginalną obudowę/klapkę tylną do MI 8 LITE. Telefon po naprawie wygląda i funkcjonuje jak nowy. W przeciwieństwie do zamienników mamy tutaj: idealnie równomiernie podświetlony ekran LCDpowłoka oleofobowaidea…
Last reply by Acid, -
- 1 reply
- 2.3k views
Oferujemy wymianę ekranu w Redmi Note 7 na oryginalny: https://sklep.micenter.pl/pl/p/Wymiana-LCDszybki-Redmi-Note-7/131 Nie idziemy na kompromisy. Tylko oryginalny ekran gwarantuje fabryczną jakość koloru, precyzję dotyku i twardość szkła. Zamienniki mogą mieć dobre kolory ale nigdy ekran nie będzie tak wytrzymały jak ten oryginalny. Z naszych statystyk wynika, że tani zamiennik pęka szybko, szybka wykrusza się przy delikatnych upadkach co powoduje, że po pół roku użytkowania (albo i krócej!) potrzeba wymienić ekran ponownie. Koszt dwukrotnej wymiany ekranów zamiennikowych przewyższa koszt jednokrotnej wymiany ekranu na oryginalny LCD w MiCenter. Ekran orygi…
Last reply by AreckiGaming, -
- 0 replies
- 1.3k views
Oferujemy wymianę ekranu w Redmi Note 7 na oryginalny: https://sklep.micenter.pl/pl/p/Wymiana-LCDszybki-Redmi-Note-7/131 Nie idziemy na kompromisy. Tylko oryginalny ekran gwarantuje fabryczną jakość koloru, precyzję dotyku i twardość szkła. Zamienniki mogą mieć dobre kolory ale nigdy ekran nie będzie tak wytrzymały jak ten oryginalny. Z naszych statystyk wynika, że tani zamiennik pęka szybko, szybka wykrusza się przy delikatnych upadkach co powoduje, że po pół roku użytkowania (albo i krócej!) potrzeba wymienić ekran ponownie. Koszt dwukrotnej wymiany ekranów zamiennikowych przewyższa koszt jednokrotnej wymiany ekranu na oryginalny LCD w MiCenter. Ekran orygi…
Last reply by Acid, -
- 1 reply
- 826 views
Udało nam się odceglić Xiaomi MI 9 w wersji Transparent Edition. Urządzenie zostało przez pomyłkę zablokowane na oprogramowaniu nie przeznaczonym do tego wariantu. Wariant urządzenia jest chiński i zgodnie z wymogami systemu MIUI w przypadku zablokowanego bootloadera tylko system w wersji chińskiej może na takim telefonie działać. Gdy nastąpi zablokowanie bootloadera, to urządzenie nie uruchomi się. Niestety jedyną opcją na przywrócenie funkcjonalności urządzenia jest flash oprogramowania z trybu ratunkowego EDL. Jednak i tu Xiaomi blokuję swobodną instalację softu nakładając autoryzację przed instalacją (o czym było wspomniane tutaj w temacie anulowania wsparcia miu…
Last reply by Zaborek, -
- 0 replies
- 1.2k views
Czy masz telefon Redmi Note 5 lub Redmi Note 7 i znudził Cię fabryczny system Global? Czy telefon pracuje co raz wolniej po ostatnich aktualizacjach Global rom? A może telefon posiada reklamy, których nie da się całkowicie wyłączyć? Jest sposób by temu zaradzić: należy zainstalować custom rom, czyli system operacyjny w telefonie inny niż fabryczny. W MiCenter możemy odblokować telefon bez konieczności posiadania konta Xiaomi dla Redmi Note 5 czy Redmi Note 7 (więcej modeli podaliśmy tutaj) i zainstalować custom rom. Nie musimy także ograniczać się do instalacji romu MIUI (od Xiaomi). Na te telefony istnieją także romy na bazie czystego Androida np. Pixel Experien…
Last reply by Acid, -
- 1 follower
- 0 replies
- 2.5k views
Czy masz telefon Redmi Note 5 lub Redmi Note 7 i znudził Cię fabryczny system Global? Czy telefon pracuje co raz wolniej po ostatnich aktualizacjach Global rom? A może telefon posiada reklamy, których nie da się całkowicie wyłączyć? Jest sposób by temu zaradzić: należy zainstalować custom rom, czyli system operacyjny w telefonie inny niż fabryczny. W MiCenter możemy odblokować telefon bez konieczności posiadania konta Xiaomi dla Redmi Note 5 czy Redmi Note 7 (więcej modeli podaliśmy tutaj) i zainstalować custom rom. Nie musimy także ograniczać się do instalacji romu MIUI (od Xiaomi). Na te telefony istnieją także romy na bazie czystego Androida np. Pixel Experien…
Last reply by Acid, -
- 0 replies
- 295 views
Dodaliśmy do oferty instalację polskiego oprogramowania miuipolska.pl dla Xiaomi MI 10 i MI 10 PRO. https://sklep.micenter.pl/pl/p/Instalacja-polskiego-w-Xiaomi/136 Facebook WhatsApp Email Print Artykuł Polskie oprogramowanie do MI 10 i MI 10 PRO pochodzi z serwisu MiCenter.pl.
Last reply by Acid, -
- 0 replies
- 597 views
Dodaliśmy do oferty instalację polskiego oprogramowania miuipolska.pl dla Xiaomi MI 10 i MI 10 PRO. https://sklep.micenter.pl/pl/p/Instalacja-polskiego-w-Xiaomi/136 Facebook WhatsApp Email Print Artykuł Polskie oprogramowanie do MI 10 i MI 10 PRO pochodzi z serwisu MiCenter.pl.
Last reply by Acid, -
- 0 replies
- 1.5k views
Dysponujemy metodą na odblokowanie telefonów Xiaomi bez potrzeby posiadania konta i bez konieczności oczekiwania 7 dni do odblokowania. Niestety nasza metoda ogranicza się tylko do kilku modeli, ale umożliwia w wielu różnych sytuacjach odblokowanie telefonów np. gdy nie chcemy zakładać kont i przechodzić standardowej procedury. MiCenter umożliwia odblokowanie telefonów bez kont Xiaomi dla: MI 9 SE,MI 8 LITE, Redmi 7Redmi Note 7 (lavender)Redmi Note 5A i Redmi Note 5Redmi 6 PROMI MAX 2 Facebook WhatsApp Email Print Artykuł Odblokowanie bootloadera w Xiaomi bez konta i czasu oczekiwania dla wybranych modeli pochodzi z serwisu MiCenter.pl.
Last reply by Acid, -
- 0 replies
- 2k views
Dysponujemy metodą na odblokowanie telefonów Xiaomi bez potrzeby posiadania konta i bez konieczności oczekiwania 7 dni do odblokowania. Niestety nasza metoda ogranicza się tylko do kilku modeli, ale umożliwia w wielu różnych sytuacjach odblokowanie telefonów np. gdy nie chcemy zakładać kont i przechodzić standardowej procedury. MiCenter umożliwia odblokowanie telefonów bez kont Xiaomi dla: MI 9 SE,MI 8 LITE, Redmi 7Redmi Note 7 (lavender)Redmi Note 5A i Redmi Note 5Redmi 6 PROMI MAX 2 Facebook WhatsApp Email Print Artykuł Odblokowanie bootloadera w Xiaomi bez konta i czasu oczekiwania dla wybranych modeli pochodzi z serwisu MiCenter.pl.
Last reply by Acid,