Aktualności serwisowe
98 topics in this forum
-
- 0 replies
- 601 views
Dodaliśmy do oferty instalację polskiego oprogramowania miuipolska.pl dla Xiaomi MI 10 i MI 10 PRO. https://sklep.micenter.pl/pl/p/Instalacja-polskiego-w-Xiaomi/136 Facebook WhatsApp Email Print Artykuł Polskie oprogramowanie do MI 10 i MI 10 PRO pochodzi z serwisu MiCenter.pl.
Last reply by Acid, -
-
- 0 replies
- 1.5k views
Dysponujemy metodą na odblokowanie telefonów Xiaomi bez potrzeby posiadania konta i bez konieczności oczekiwania 7 dni do odblokowania. Niestety nasza metoda ogranicza się tylko do kilku modeli, ale umożliwia w wielu różnych sytuacjach odblokowanie telefonów np. gdy nie chcemy zakładać kont i przechodzić standardowej procedury. MiCenter umożliwia odblokowanie telefonów bez kont Xiaomi dla: MI 9 SE,MI 8 LITE, Redmi 7Redmi Note 7 (lavender)Redmi Note 5A i Redmi Note 5Redmi 6 PROMI MAX 2 Facebook WhatsApp Email Print Artykuł Odblokowanie bootloadera w Xiaomi bez konta i czasu oczekiwania dla wybranych modeli pochodzi z serwisu MiCenter.pl.
Last reply by Acid, -
- 0 replies
- 2k views
Dysponujemy metodą na odblokowanie telefonów Xiaomi bez potrzeby posiadania konta i bez konieczności oczekiwania 7 dni do odblokowania. Niestety nasza metoda ogranicza się tylko do kilku modeli, ale umożliwia w wielu różnych sytuacjach odblokowanie telefonów np. gdy nie chcemy zakładać kont i przechodzić standardowej procedury. MiCenter umożliwia odblokowanie telefonów bez kont Xiaomi dla: MI 9 SE,MI 8 LITE, Redmi 7Redmi Note 7 (lavender)Redmi Note 5A i Redmi Note 5Redmi 6 PROMI MAX 2 Facebook WhatsApp Email Print Artykuł Odblokowanie bootloadera w Xiaomi bez konta i czasu oczekiwania dla wybranych modeli pochodzi z serwisu MiCenter.pl.
Last reply by Acid, -
- 0 replies
- 1.2k views
Oferujemy limitowaną ilościowo wymianę ekranu w MI 8 LITE na oryginalny: https://sklep.micenter.pl/pl/p/Wymiana-LCDszybki-MI-8-LITE-ORG/123 Cena wymiany jest wysoka jednak warta rozważenia jeśli chcemy uzyskać oryginalną jakość ekranu w przypadku jego rozbicia (nawet w przypadku pękniętej szybki). W przeciwieństwie do zamienników mamy tutaj: idealnie równomiernie podświetlony ekran LCDpowłoka oleofobowaidealne kolory Facebook WhatsApp Email Print Artykuł Wymiana wyświetlacza w Xiaomi MI 8 LITE na oryginalny pochodzi z serwisu MiCenter.pl.
Last reply by Acid, -
- 0 replies
- 1.9k views
Oferujemy limitowaną ilościowo wymianę ekranu w MI 8 LITE na oryginalny: https://sklep.micenter.pl/pl/p/Wymiana-LCDszybki-MI-8-LITE-ORG/123 Cena wymiany jest wysoka jednak warta rozważenia jeśli chcemy uzyskać oryginalną jakość ekranu w przypadku jego rozbicia (nawet w przypadku pękniętej szybki). W przeciwieństwie do zamienników mamy tutaj: idealnie równomiernie podświetlony ekran LCDpowłoka oleofobowaidealne kolory Facebook WhatsApp Email Print Artykuł Wymiana wyświetlacza w Xiaomi MI 8 LITE na oryginalny pochodzi z serwisu MiCenter.pl.
Last reply by Acid, -
- 0 replies
- 294 views
Paczkomat Najwygodniejszą metodą wysyłki do nas jest paczkomat. Jak wysłać paczkę paczkomatem opisuje inPost tutaj. KOD NASZEGO PACZKOMATU TO: WRO35N (Bacciarellego 6, 51-663 Wrocław) nr tel. odbiorcy: +48 780 080 521 Kurier Kurierów DPD, DHL czy UPS możecie Państwo zamówić samodzielnie korzystając z kilku popularnych pośredników np. kurjerzy.pl (gotowy do wysłania)allekurier.plitp. Możemy też zamówić kuriera UPS do Państwa celem odbioru przesyłki. Prosimy o kontakt mailowy w tej sprawie. Facebook WhatsApp Email Print Artykuł Jak wysłać sprzęt do serwisu? pochodzi z serwisu MiCenter.pl.
Last reply by Acid, -
- 0 replies
- 552 views
W czasie panującej w kraju epidemii koronawirusa sugerujemy wysyłkę sprzętów do serwisu kurierami lub do paczkomatów. Paczkomat Najwygodniejszą metodą wysyłki do nas jest paczkomat. Jak wysłać paczkę paczkomatem opisuje inPost tutaj. KOD NASZEGO PACZKOMATU TO: WRO35N (Bacciarellego 6, 51-663 Wrocław) nr tel. odbiorcy: +48 780 080 521 Kurier Kurierów DPD, DHL czy UPS możecie Państwo zamówić samodzielnie korzystając z kilku popularnych pośredników np. kurjerzy.plallekurier.plepaka.plitp. Możemy też zamówić kuriera UPS do Państwa celem odbioru przesyłki. Prosimy o kontakt mailowy w tej sprawie. Facebook WhatsApp Email Print Artykuł Jak w…
Last reply by Acid, -
- 0 replies
- 1k views
Trafił nam się ciekawy przypadek uceglonego MI 8. Użytkownik niefortunnie zablokował bootloader chcąc przywrócić do działania płatności NFC na wariancie chińskim tego modelu. Niestety taka kombinacja nie mogła działać jeśli na telefonie zainstalowany był rom Global. Blokada bootloadera uniemożliwiła uruchomienie systemu. Po przejrzeniu płyty w powiększeniu zauważyliśmy, że klient sam próbował otworzyć port EDL 9008, aby wgrać soft korzystając z metody testpoints. Niestety w wyniku jego prób pady odpowiedzialne za otwarcie portu EDL zostały wyłączone na skutek uszkodzenia diody obok padów. Po pomyślnym wstawieniu nowej diody na płytę główną mogliśmy otworzyć port …
Last reply by Acid, -
- 0 replies
- 1.7k views
Trafił nam się ciekawy przypadek uceglonego MI 8. Użytkownik niefortunnie zablokował bootloader chcąc przywrócić do działania płatności NFC na wariancie chińskim tego modelu. Niestety taka kombinacja nie mogła działać jeśli na telefonie zainstalowany był rom Global. Blokada bootloadera uniemożliwiła uruchomienie systemu. Po przejrzeniu płyty w powiększeniu zauważyliśmy, że klient sam próbował otworzyć port EDL 9008, aby wgrać soft korzystając z metody testpoints. Niestety w wyniku jego prób pady odpowiedzialne za otwarcie portu EDL zostały wyłączone na skutek uszkodzenia diody obok padów. Po pomyślnym wstawieniu nowej diody na płytę główną mogliśmy otworzyć port …
Last reply by Acid, -
- 0 replies
- 986 views
Mamy możliwość wymiany ekranu na 100% oryginalny w Xiaomi A2 LITE. Do tej pory ten model cierpiał na brak ekranów o jakości oryginalnej z powodu jego dużego popytu wśród nabywców i małej podaży ekranów w serwisach. Zwykle wymiana ekranu LCD w A2 LITE sprowadza się do wymiany panelu na zamiennik – całkiem dobry – którego i my normalnie stosujemy do napraw. Zamiennik charakteryzuje się bardzo dobrym odwzorowaniem kolorów, ale już gorszym dotykiem i brakiem powłoki oleofobowej. Od marca 2020 mamy dostęp do limitowanej ilości oryginalnych wyświetlaczy z ramką do A2 LITE i wprowadzamy do naszej oferty wymianę ekranu z użyciem tych części: https://sklep.micenter.pl/pl/…
Last reply by Acid, -
- 0 replies
- 1.7k views
Mamy możliwość wymiany ekranu na 100% oryginalny w Xiaomi A2 LITE. Do tej pory ten model cierpiał na brak ekranów o jakości oryginalnej z powodu jego dużego popytu wśród nabywców i małej podaży ekranów w serwisach. Zwykle wymiana ekranu LCD w A2 LITE sprowadza się do wymiany panelu na zamiennik – całkiem dobry – którego i my normalnie stosujemy do napraw. Zamiennik charakteryzuje się bardzo dobrym odwzorowaniem kolorów, ale już gorszym dotykiem i brakiem powłoki oleofobowej. Od marca 2020 mamy dostęp do limitowanej ilości oryginalnych wyświetlaczy z ramką do A2 LITE i wprowadzamy do naszej oferty wymianę ekranu z użyciem tych części: https://sklep.micenter.pl/pl/…
Last reply by Acid, -
- 0 replies
- 1.7k views
Szukasz opcji nagrywania rozmów w nowym telefonie Xiaomi? Nowe modele z oprogramowaniem Global nie posiadają opcji nagrywania rozmów. Jednak my instalujemy alternatywne oprogramowanie np. na Redmi Note 8T, które umożliwia nagrywanie rozmów. Wszystko dzięki wspaniałej pracy ekipy z MIUIPolska.pl, która tworzy od wielu lat polską wersję oprogramowania MIUI na telefony Xiaomi. System ten oczywiście w całości przetłumaczony na polski i z aplikacjami Google bazuje na firmware wersji chińskiej, w której nagrywanie rozmów nie zostało zablokowane. Po instalacji tego oprogramowania nagrywanie rozmów będzie dostępne w aplikacji Telefon. Pozostałe zalety softu MIUIPolska …
Last reply by Acid, -
- 0 replies
- 1.3k views
Konto Xiaomi poza funkcjami związanymi z synchronizacją danych np. Galerii zdjęć, SMSów czy rejestru połączeń umożliwia także lokalizowanie i zdalne formatowanie telefonu za pomocą opcji Find Device. Czasami w przypadku wysyłki telefonu do serwisu wyłączenie tej funkcji jest konieczne. Zalogowane konto Xiaomi uniemożliwia serwisowi skuteczną instalację ratunkowego oprogramowania z autoryzacją MI na uceglony telefon np. Redmi K20 PRO. W przypadku gdy użytkownik przez przypadek zablokuje bootloader w telefonie w wariancie chińskim mając wcześniej system inny niż chiński to następuje uceglenie urządzenia, przez co uruchomienie systemu jest niemożliwe. Serwis podcza…
Last reply by Acid, -
- 0 replies
- 396 views
Wprowadzamy do oferty napraw wymiany wyświetlaczy w nowych telefonach Xiaomi, w tym: Redmi Note 8Redmi Note 8TRedmi Note 8 PROW każdym przypadku wymieniamy ekrany na oryginalne by zachować fabryczne cechy i specyfikację urządzenia. Aby dowiedzieć się o aktualnych cenach napraw można napisać do nas maila lub sprawdzić ofertę na naszym sklepie. Artykuł Wymiana wyświetlaczy do Redmi Note 8T i innych. pochodzi z serwisu MiCenter.pl. Wyświetl pełny artykuł
Last reply by Acid, -
- 0 replies
- 408 views
W czasie czynności serwisowych (wymiana ekranu w Redmi 5) odkryliśmy, że klient posiada przerobione (podrobione) oprogramowanie Global do tego telefonu. Z takim softem można było kupować ten telefon, a także Redmi 5 PLUS na Aliexpress lub Allegro. Nie jest to właściwy soft i należy go jak najszybciej zmienić! Takie oprogramowanie nie powinno znajdować się w telefonie, gdyż nie zostało do niego przeznaczone. Nie jest to prawdziwy Global rom i warto taki soft jak najszybciej zmienić. W przypadku Redmi 5 PLUS mamy także potwierdzone przypadki, iż podrobiony soft Global 9.2.6.0.0 powoduje problemy z dotykiem ekranu. Podrobione oprogramowanie Global 9.2.x.x.x w telefo…
Last reply by Acid, -
- 0 replies
- 911 views
Recovery TWRP instalowane jest w telefonach Xiaomi (i nie tylko) w przypadku odblokowanego bootloadera i chęci modyfikacji systemu np. instalacji romu miuipolska.pl – będącego alternatywą dla fabrycznego systemu Global. Program ten zastępuje fabryczne recovery telefonu z Androidem i posiada znacznie więcej funkcjonalności od fabrycznego odpowiednika. Kopia danych w TWRP Dla klientów MiCenter korzystających z usługi instalacji oprogramowania instalujemy TWRP automatycznie, natomiast w przypadku chęci samodzielnej instalacji recovery sugerujemy zapoznać się z poradnikami na miuipolska.pl. TWRP poza możliwością instalacji oprogramowania czy przeprowadzania rese…
Last reply by Acid, -
- 0 replies
- 1.5k views
Po raz kolejny udało się nam naprawić odkurzacz Mi Vacuum Robot 1. Klient zgłosił się z usterką błędu 18 (błąd wentylatora). Po diagnozie okazało się, że urządzenie wymaga gruntownego czyszczenia z pyłu i kurzu. Niestety należało wymienić całą turbinę ssącą gdyż silnik był zatarty. Naprawiamy także pozostałe usterki do odkurzaczy Xiaomi, Mijia i Roborock S50/55. naprawa błędu 18 (problem z turbiną)naprawa błędu 13 (błąd ładowania)naprawa błędu 1 (błąd lasera lub silniczka lasera)wymiana kół i innych częściPrzeprowadzamy także płatne konserwacje i wymiany części eksploatacyjnych. Artykuł Naprawy odkurzaczy Xiaomi Roborock pochodzi z serwisu MiCenter.pl. Wyświet…
Last reply by Acid, -
- 0 replies
- 891 views
Naprawiamy telefony POCOPHONE F1 i oferujemy do nich wymianę ekranów LCD na oryginalne. Czas naprawy nawet do paru godzin. Na czym polega naprawa? W przypadku osobistego dostarczenia urządzenia wystarczy do nas podjechać (jak dojechać do MICENTER?). Spoza Wrocławia jest możliwość zamówienia usługi przez nasz sklep i wysyłkę do nas. Nie stosujemy zamienników! Czas naprawy: 1-2 dni. Możliwość naprawy nawet w kilka godzin! Co zawiera nasza usługa? zakup i montaż oryginalnego wyświetlacza w miejscu rozbitego (rozbitej szybki),diagnostyka urządzenia – w przypadku konieczności dokonania innych napraw kontaktujemy się z klientem i mailowo ustalamy szczegóły,gwa…
Last reply by Acid, -
- 0 replies
- 551 views
Prowadzimy wymiany baterii w hulajnogach M365. Jeśli hulajnoga nie włącza się lub ma problemy z ładowaniem to najpewniej właśnie bateria jest do wymiany. Koszt nowej z wymianą to 700 zł. Inne możliwe objawy wskazujące na wymianę baterii: czerwona dioda na sterowniku BMSbrak diody na sterowniku bateriiszybsze zużywanie się baterii Artykuł Wymiana baterii w hulajnodze M365 pochodzi z serwisu MiCenter.pl. Wyświetl pełny artykuł
Last reply by Acid, -
- 0 replies
- 797 views
Dokonaliśmy jednej z ostatnich wymian wyświetlacza do MI MIX 1 – pierwsza wersja MIXa. Akurat trafił nam się model 256 GB z pozłacanymi elementami kamery i czytnika odcisków palców. Wymieniliśmy na ekran oryginalny z nałożeniem szkła hartowanego. Całość po wymianie prezentuje się niesamowicie. MIX 1 zapoczątkował serię MIX telefonów Xiaomi gdzie firma przedstawia często nowe, prototypowe rozwiązania, które dopiero w późniejszym czasie mogą (choć nie muszą) trafić do innych modeli. Wyróżnienia i napis z 18 karatowego złotaArtykuł Wymiana wyświetlacza w Xiaomi MI MIX 1| Wrocław pochodzi z serwisu MiCenter.pl. Wyświetl pełny artykuł
Last reply by Acid, -
- 0 replies
- 1k views
Proponujemy wymianę kompletnego ekranu (nawet w przypadku rozbitej szybki). Naprawa z wykorzystaniem tylko oryginalnych wyświetlaczy. Czas oczekiwania na naprawę ok 5-7 dni. Na czym polega naprawa? Po zakupie usługi w sklepie klient dostarcza do serwisu urządzenie z wypełnionym formularzem naprawy, dostępny na dole oferty. Po wstępnej diagnozie i testowaniu dokonujemy wymiany ekranu na oryginalny zachowując wszystkie fabryczne parametry urządzenia jak jakość dotyku czy odwzorowanie kolorów. Nie stosujemy zamienników! Czas naprawy: 2 dni (+ czas na zamówienie ekranu jeśli wymagany) Co zawiera nasza usługa? zakup i montaż oryginalnego wyświetlacza w miejsc…
Last reply by Acid, -
- 0 replies
- 511 views
Wymiana kompletnego ekranu (nawet w przypadku rozbitej szybki). Naprawa z wykorzystaniem tylko oryginalnych wyświetlaczy. Po zakupie usługi zamawiamy wyświetlacz. Czas oczekiwania na naprawę ok 5-7 dni. Na czym polega naprawa? Po zakupie usługi w sklepie klient wysyła do serwisu urządzenie z wypełnionym formularzem naprawy, dostępny na dole oferty. Po wstępnej diagnozie i testowaniu dokonujemy wymiany ekranu na oryginalny zachowując wszystkie fabryczne parametry urządzenia jak jakość dotyku czy odwzorowanie kolorów. Nie stosujemy zamienników! Czas naprawy: 2 dni Co zawiera nasza usługa? zakup i montaż oryginalnego wyświetlacza w miejscu rozbitego (rozbi…
Last reply by Acid, -
- 0 replies
- 399 views
Wymiana kompletnego ekranu (nawet w przypadku rozbitej szybki). Naprawa z wykorzystaniem tylko oryginalnych wyświetlaczy. Na czym polega naprawa? Po zakupie usługi w sklepie klient wysyła do serwisu urządzenie z wypełnionym formularzem naprawy (wysyłamy mailowo). Po wstępnej diagnozie i testowaniu dokonujemy wymiany ekranu na oryginalny zachowując wszystkie fabryczne parametry urządzenia jak jakość dotyku czy odwzorowanie kolorów. Nie stosujemy zamienników! Czas naprawy: 2-3 dni Co zawiera nasza usługa? zakup i montaż oryginalnego wyświetlacza w miejscu rozbitego (rozbitej szybki),diagnostyka urządzenia – w przypadku konieczności dokonania innych napraw …
Last reply by Acid,