Dyskusja ogólna
8 topics in this forum
-
- 1 follower
- 0 replies
- 419 views
Chciałbym zakupić Xiaomi Book Pro 16" 2022. https://www.mi.com/mibook/2022/16pro Czy ktoś ma/używa i mógłby powiedzieć: czy jest hałaśliwy i czy prawie ciągle pracują wentylatory (używając np.: tylko przeglądarki internetowej)? - bo w prawie każdym laptopie z Windowsem tak jest i to jest męczące. ile godzin przeciętnie wytrzymuje na baterii? Wiem, że można różnie ustawiac jasność ekranu, robić różne czynności i czas pracy może być 1 godzina a także 10 godzin. Chodzi mi o pewną średnią zakłądając zwykłą prace biurową. Dla przykładu MI Notebook PRO 15" (chyba pierwsza wersja) wytrzymywał mi max 7 godzin. ???
Last reply by miki_, -
-
- 2 followers
- 1 reply
- 638 views
Czy ktoś wie gdzie można kupić oryginalną baterię do Mi notebook Pro 15" ? 1. Kupiłem z ALiexpress, niby oryginalna baterię. https://pl.aliexpress.com/item/1005002351214167.html Okazało sie, że to jest badziewna podróbka. Nowy laptop działał na baterii do 7 godzin. 3 letni laptop dzialał ok. 2,5-3 godziny a ta badziewna bateria z ALiexpress wystarczała na 1,5 - 2 godziny. Wiec oszustwo i podróbka. 2. Pisze do różnych serwisów: https://www.mi.com/global/support/contact/ i nie ma żadnej odpowiedzi. Cisza. Ktoś wie gdzie można kupić?
Last reply by ZduneX25, -
- 2 replies
- 2.7k views
Witam, posiadam w swojej kolekcji laptopa Mi Notebook Pro wersję z i5, która przyszła do mnie kilka miesiecy temu z biosem w wersji 502. Z tego co czytałem ta wersja ma blokade undervoltingu, przez co wiatraki odpalają się nawet na niskich temperaturach (u mnie przy 40/45 stopniach). Miał ktoś z tym problem i wie jak sobie z tym poradzić? Też nie chce robić downgrade'u biosu bo nie wykorzystam SSD w pełni, a odpalanie się wentylatorów przy włączeniu filmu na youtube jest juz troche irytujące :/
Last reply by Netoper, -
- 6 followers
- 82 replies
- 29.2k views
Planuję zakup ultrabooka od Xiaomi w wersji z 2017 roku (z czytnikiem linii papilarnych). Zakupu planuję dokonać w Gearbest. Nie jest to mój pierwszy zakup z Chin, ale pierwszy zakup laptopa z Chin. Chciałbym Was zapytać, czy ktoś z Was jest posiadaczem tego sprzętu lub podobnego i jakie ma odczucia po dłuższym użytkowaniu. Jak się sprawuje? Jak przebiegła przesyłka z Chin? Z gearbest dostępna jest przesyłka Priority Linę, która ma zmniejszać prawdopodobieństwo nałożenia VATu. Wiem, że przy telefonach to działa, bo sam raz skorzystałem, ale jak jest w przypadku większego sprzętu jakim jest laptop? Płaciliście VAT? Jeśli tak, to od kwoty zakupu, czy zadeklarowanej? Ja…
Last reply by blazej203, -
- 0 replies
- 2.2k views
Witam, Poszukuję niewielkiego laptopa głównie do prac biurowych, czyli korzystania z pakietu office i sporadycznego przeglądania internetu, stąd moje pytanie czy jest tu ktos kto ten model posiada ? Jakie ogólne wrażenia? Czy warto ? Jak to jest z tym Windowsem lepiej brać wersję chińska czy angielską. Pozdrawiam
Last reply by chomiczowka, -
- 0 replies
- 2.2k views
Nie znalazłem żadnego tematu do tego laptop, więc piszę: 1. Ktoś go posiada, jak wygląda przeglądanie internetu(wiele kart) 2.Czy ram w nim jest wlutowany, czy też jest w slotach? Chciałbym wsadzić sobie i mieć w nim 8gb, jeżeli będzie wlutowany to lipa, znalazłem tylko info, że jest miejsce na dysk twardy.
Last reply by mackoxdp1, -
- 2 followers
- 3 replies
- 3.6k views
Witam. Potrzebuje zakupić zapasową ładowarkę cdo notebooka. Jedna chciałbym aby zawsze była w domu, druga natomiast byłaby "mobilna" - mógłbym ją zabrać na sesję. Z tego co wiem, nie jest to zwykła ładowarka jak do telefonu, dlatego chciałbym Was prosić pomoc w znalezieniu czego odpowiedniego. Druga kwestia - kabel. Czy zwykły przewód USB-C będzie dobry czy tu też musi być jakiś specjalny? A może wystarczy kupić listwę zasilającą Xiaomi i ona będzie ładować notebooka bez konieczności podłączania zasilacza? Z góry dziękuję za pomoc.
Last reply by wolf, -
- 1 follower
- 9 replies
- 3.3k views
Witam, jestem zainteresowany zakupem Laptopa od Xiaomi, dokładnie Xiaomi Mibook 13, lecz chciałbym najpierw upewnić się czy to dobry wybór. Może ktoś z forumowiczów korzysta lub miał do czynienia z takim sprzętem? Osobiście zależy mi na lekkiej i dobrze wykonanej konstrukcji, stosunkowo jak najlepszej pracy na baterii i chciałbym móc na tym odpalić World of Tanks, Cs Go w przyzwoitej ilości klatek. Graczem nie jestem lecz lubię sobie pograć te właśnie gierki więc stąd te wymagania, na 99% nie będę na tym odpalał nic innego jeśli chodzi o gry, a nawet jeśli spróbuję i nie pójdzie to rozczarowany nie będę. Ogólnie widziałem że Przykładowo asusy e15 o tej samej sp…
Last reply by szawek,