Problemy techniczne
139 tematów w tym forum
-
- 3 odpowiedzi
- 976 wyświetleń
Witam mam problem ze sparowaniem jak w tytule. Tel wyszukuje zegarek parowanie na poziomie tel jest ale nie mogę połaczyç się przez aplikację. A na zegarku ciągle wyświetla się kod qr. Dodam, że zegarek bez problemu łączy się z innymi telefonami.
Ostatnia odpowiedź: Popey, 23 Września 2018 -
-
- 12 odpowiedzi
- 5,1 tys. wyświetleń
Witam, Instalowałem nowy system od xiaomi.eu do Xiaomi mi8 po uruchomieniu wyskakuje komunikat jak ze zdjecia, po czym pojawia się logo Mi i próbuje załadować system ale go nie ładować. Co zrobić ?
Ostatnia odpowiedź: Nezumi, 21 Września 2018 -
- 7 odpowiedzi
- 2,5 tys. wyświetleń
Czy ktoś ma także problemy z funkcją Always On na romie z MIUI Polska? Do czasu odblokowania bootloadera, na wersji chińskiej stable (MIUI 9), wszystko działało dobrze - ikona SMS i innych aplikacji pojawiała się pod zegarem przy wyłączonym ekranie. Po zainstalowaniu MIUI PL (MIUI 10) nawet SMS czy ikona połączenia się na ekranie z włączoną funkcją "zawsze włączony" się nie pojawia. Nie ma także opcji konfiguracji, kiedy funkcja ma się 'uśpić' np. w nocy.
Ostatnia odpowiedź: Chat, 18 Września 2018 -
- 1 obserwujący
- 3 odpowiedzi
- 3,2 tys. wyświetleń
Witam Posiadam Xiaomi Mi8 z zainstalowanym xiaomi.eu w wersji dev 10 8.8.30. W większości aplikacji w opcjach powiadomień nie mogę załączyć pływających okien oraz na ekranie blokady. Messenger oraz Gmail pozwalają na to ale np. YouTube czy aplikacja Pepper już nie. Ponad 80% aplikacji u mnie w tel ma te opcje niedostępne. Jak posiadałem Redmi 5 Plus w wersji Global to mogłem ustawić każdą aplikację żeby pojawiało się powiadomienie na zablokowanym ekranie. Druga sprawa to w ustawieniach jest jeszcze taka opcja jak pokaż ikony powiadomień ale zauważyłem, że włączenie tego nie przynosi żadnych rezultatów. Proszę o pomoc czy da się coś z tym zrobić ??
Ostatnia odpowiedź: Nezumi, 12 Września 2018 -
- 2 odpowiedzi
- 938 wyświetleń
Potrzebuje pomocy xiaomi MI8 SE nie widzi czujników oświetlenia jak i akcelerometru, telefon zakupiłem z Miui 10. Jakieś pomysły ? Dodaje załącznik z testu.
Ostatnia odpowiedź: johnny1836, 10 Września 2018 -
procent baterii
przez paphal- 6 odpowiedzi
- 5,8 tys. wyświetleń
Hej. Po dzisiejszej aktualizacji do MIUI 9.6.4.0 zniknął % baterii, który był w wersji wcześniejszej (chyba 9.4.X). Już pomijam to że jak wchodzę do do "zużycie baterii" pokazuje tutaj % baterii oraz ...czas pracy (dla 18%) ->2 godziny 26 godzin (zamiast minut).
Ostatnia odpowiedź: Nezumi, 31 Sierpnia 2018 -
- 3 odpowiedzi
- 1,3 tys. wyświetleń
Problem jest taki iż po kliknięciu "uruchom ponownie" Telefon wyłącza się i sam się nie włączy, trzeba dosyć długo trzymać włącznik Soft 9.5.13.0
Ostatnia odpowiedź: johnny1836, 31 Sierpnia 2018 -
Problem z MMS
przez PaulinaZxx- 3 odpowiedzi
- 12 tys. wyświetleń
Witam, To forum chyba jest moja ostatnia deska ratunku. Kupilam nowy Mi8 i od samego poczatku nie dzialaja MMSy. Karte sim mam stara, tzn taka ktora uzywalam w poprzednim telefonie Xiaomi Redmi Note 4 i wszystko dzialalo poprawnie. Moim operatorem jest Virgin. Dzwonilam, dostalam instrukcje jak uzupelnic ustawienia APN - tak tez zrobilam. Niestety w dalszym ciagu MMSy nie dzialaja zatem domyslam sie, ze problem lezy po stronie Xiaomi. Dane: MIUI Global 9.5 Stable, 9.5.13.0 (OEAMIFA) Model: M1803E1A Android 8.1.0 0PM1.171019.011 Transmisja danych uruchomiona, transmisja danych w roamingu tez (czytalam ze ponoc to tez wplywa), prefero…
Ostatnia odpowiedź: Nezumi, 28 Sierpnia 2018 -
- 3 odpowiedzi
- 1,1 tys. wyświetleń
Cześć, Kompas, a co za nim idzie aplikacje, które korzystają z tego typu danych jak MiFit podają mi (oczywiście po kalibracji!) wysokość za dużą o jakieś 30 metrów. Pozostałe parametry GPS-u są perfekcyjne. Zdaje sobie sprawę, że ustalenie wysokości obarczone jest największym błędem, ale... Oprócz włączonego MiFita wczoraj na przejażdżce rowerowej mam stale włączoną lokalizację Google. Google Fit automatycznie wykrył i zarejestrował jazdę i ku mojemu zdziwieniu profil wysokości jest tam bardzo zgodny z prawdą (a już na pewno nie różni się o 30 metrów). Stąd moje podejrzenia że to jakiś dziwny bug. Jakieś pomysły jak z tym zawalczyć? Z góry dzięki :)
Ostatnia odpowiedź: Nezumi, 27 Sierpnia 2018 -
- 5 odpowiedzi
- 2,3 tys. wyświetleń
Drodzy, Ide zgodnie z poradnikiem: https://miuipolska.pl/instalacja-miui-2016-2/ Jestem na kroku 4.1 - nie moge przeniesc pliku. Tak to cały czas wyglada(załącznik) Nie da się przegrać pliku będąc w TWRP, jakieś pomysły?
Ostatnia odpowiedź: Nezumi, 8 Sierpnia 2018 -
MI8 + google pay
przez thugzie- 1 obserwujący
- 20 odpowiedzi
- 5,1 tys. wyświetleń
Może ktoś będzie mi w stanie pomoc. Na mi8 mam problem z dodaniem karty do Google pay. Nie wiem moze to ma jakis zwiazek ze CTSprofile - caly czas wyskakuje na czerwono false. Próbowałem na romie z pudełka (China stable) - za pomocą App Store zainstalowalem appsy google. I na tym sie kończy - cały czas CTS na czerwono. Wrzucilem TWRP + magisk. Oczywiscie Magisk Hide - i nadal to samo. Na becie miui 10 jest to samo skończyły mi sie juz pomysły.. BTW - na mi6 kiedys dodalem karty (safetytest był ok) - teraz mi wyskakuje tez cts false ALE od bardzo długiego czasu płacę telefonem bez żadnego problemu.
- 1 odpowiedź
- 2 tys. wyświetleń
Witam, właśnie doszły do mnie słuchawki Xiaomi na USB typ C z redukcja szumów. Chciałem je przetestować ale jakież było moje zdziwienie kiedy po podłączeniu do telefonu jest absolutny brak reakcji. Telefon ich nie wykrywa, nie działają przyciski ani nic. Podłączyłem do P20 i tam śmigają normalnie, więc słuchawki sprawne. Dodam że mam China stable Rom. Ktoś wie jak ten problem rozwiązać? Szukalem na zagranicznych forach ale nikt za dużo jeszcze o mi8 nie pisze ;/ Ehhh jeszcze ponad tydzień do odblokowania bootloadera, żeby wgrac Miui Polska.... Edit 2: po aktualizacji już wszystko działa, telefon wykrywa słuchawki i jest git!;)
OTG nie działa
przez AfgFire- 9 odpowiedzi
- 6,2 tys. wyświetleń
Cześć Może ktoś z was miał problem z nie działającym OTG w China Stabile i wie jak go naprawić ? Wersja oprogramowania MIUI 9.5 Stabile China Telefon nie widzi nic na OTG (pendrive, urządzenia typu myszka,słuchawki) Pozdrawiam
Ostatnia odpowiedź: Nezumi, 26 Lipca 2018 -
- 1 obserwujący
- 2 odpowiedzi
- 3,8 tys. wyświetleń
Mi8 mam od dwóch tygodniu, a używam od tygodnia. Po rozpakowaniu zauważyłem pod szkiełkiem głównego aparatu paprocha, ale na zdjęciach go nie widać i go olałem, a potem na tydzień wyjechałem i nie miałem mi8 ze sobą. Dziś sobie o tym przypomniałem i są 2 większe paprochy i widzę też wiele mniejszych ... Nie powiem wkurzyłem się. Są akurat na zwykłym obiektywie. Na zdjęciach się ich nie dopatrzyłem. Mój stary mi5 ani jednego paprocha nie złapał, a otwierałem go. Chyba, że na aparacie jest jeszcze jakaś folia, ale wątpię. Albo w fabryce już został zaśmiecony albo jakoś tam to badziewie wchodzi, ale nie widzę go na całej powierzchni oprócz tam gdzie się znajduje główny apara…
Ostatnia odpowiedź: stereo0, 24 Lipca 2018