dymke Opublikowano 22 Lutego 2016 Opublikowano 22 Lutego 2016 Witam mam problem z MI4c. Podczas trengu słuchałem muzyki z telefonu gdy muzyka przestała grać pomyślałem że telefon się rozładował poprostu (początek treningu 30% bateri). Po podłączeniu go do zasilania telefon nie reaguje, nic nie robi, jednym słowem cegła. Komputer również nie widzi go. Czy jest jakiś sposób by "wybudzić śpiącą królewnę" z góry dziękuję. Po wciśnięciu power razem z vol+ lub - i gdy telefon podłączony jest pod pc na menadżerze urządzeń widać, że lista podpiętych urządzeń się "uaktualnia" lecz telefon nie daje żadnych oznak "życia".
Gravis Opublikowano 22 Lutego 2016 Opublikowano 22 Lutego 2016 Podłącz do ładowarki na dłuższy czas zapomnij i wróć do niego za jakiś dłuższy czas Może się wyładował kompletnie i potrzebuje ładowania..
dymke Opublikowano 22 Lutego 2016 Autor Opublikowano 22 Lutego 2016 Telefon pod ładowaniem już 2 godziny jest
Matixx Opublikowano 22 Lutego 2016 Opublikowano 22 Lutego 2016 A jak wyglądał twój trening? Pływałeś z nim czy biegałeś w deszczu?
dymke Opublikowano 22 Lutego 2016 Autor Opublikowano 22 Lutego 2016 biegałem co prawda padał deszcz ale to po tym jak się telefon wyłączył.
ddr Opublikowano 22 Lutego 2016 Opublikowano 22 Lutego 2016 Bez przytrzymywania klawiszy coś pokazuje w menadżerze urządzeń?
dymke Opublikowano 22 Lutego 2016 Autor Opublikowano 22 Lutego 2016 (edytowane) gdy podłączam po raz pierwszy telefon (pod pc) to pokazuje ze nie może pobrać czegoś z urządzenia usb (pewnie sterowniki lub coś) a pod linuxem "Bus 001 Device 003: ID 05c6:9008 Qualcomm inc gobi wireless modem (QDL mode) Edytowane 22 Lutego 2016 przez dymke
advcron Opublikowano 22 Lutego 2016 Opublikowano 22 Lutego 2016 (edytowane) Podłącz tel do komputera w tym trybie komputer będzie go rozładowywał. Jak zacznie się świecić dioda na czerwono podłącz do ładowarki. Zobacz czy wstanie. Jeśli nie to wejdź do bootloadera i spróbuj wtedy miflash i fastboot. ( tylko nie ten z zablokowanym bootloaderem). Możesz też spróbować na chwilę odłączyć baterię tylko wtedy wiesz - gwarancja... Jeszcze tak. Może da rade. Spróbuj dosyć długo trzymać Power + Volume(-). Tak zdrowo ponad minutę. Może wejdzie do booloadera. Edytowane 22 Lutego 2016 przez advcron
ddr Opublikowano 22 Lutego 2016 Opublikowano 22 Lutego 2016 Sterowniki xiaomi: https://dwroland.no-ip.org/host/xiaomi_usb_driver.rar Jeżeli PID 9008 = tryb qhs_dload 9008, to miflash powinien wykryć.
dymke Opublikowano 22 Lutego 2016 Autor Opublikowano 22 Lutego 2016 (edytowane) advcron dzięki wielkie, dopiero kilku minutowe przytrzymanie Power + Volume(-) dało efekt w postaci przejścia do fastboota. Potem to już tylko Z fastboota wystarczyło fastboot reboot i gotowe. Dziękuję za porady i chęci do pomocy. Edytowane 22 Lutego 2016 przez dymke
advcron Opublikowano 22 Lutego 2016 Opublikowano 22 Lutego 2016 Mi się wydaje, że snapdragon czasami potrafi się podwiesić. Ehhhh nie ma to jak wyciągana bateria.... Wysłano z Mi4c
Krolik Opublikowano 24 Lutego 2016 Opublikowano 24 Lutego 2016 Dnia 22.02.2016o21:33, dymke napisał: advcron dzięki wielkie, dopiero kilku minutowe przytrzymanie Power + Volume(-) dało efekt w postaci przejścia do fastboota. Potem to już tylko Z fastboota wystarczyło fastboot reboot i gotowe. Dziękuję za porady i chęci do pomocy. Nacisnąłeś dopiero jak się czerwona dioda zapaliła czy po prostu dłużej trzymałeś? Bo dzisiaj tak samo tak Tobie moja Mi4c odmówiła współpracy. Dosłownie bez niczego się zbrickowała.
dymke Opublikowano 24 Lutego 2016 Autor Opublikowano 24 Lutego 2016 Mój telefon również bez niczego się zbricował. Z zewnątrz telefon wyglądał na "martwy" żadna dioda nic się nie zaświecało ani pod ładowarką ani normalnie. Zrób tak jak advcron powiedział, a gdy nie zadziała to podłacz pod pc i wtedy spóbuj. (najpierw podłącz pod ładowarkę na godzinkę żeby napewno telefon był naładowany, i trzymaj go tak długo aż nie wystartuje fastboot może to potrważ parę minut)
ddr Opublikowano 24 Lutego 2016 Opublikowano 24 Lutego 2016 @dymke w trybie qhusb_dload telefon nie będzie się ładował ;-).
dymke Opublikowano 24 Lutego 2016 Autor Opublikowano 24 Lutego 2016 ddr specjalistą nie jestem bo mało wiem o telefonach ale w moim przypadku telefon pod ładowarką się ładował (być może mój telefon nie był w trybie qhusb_dload tylko w jakimś innym)
ddr Opublikowano 24 Lutego 2016 Opublikowano 24 Lutego 2016 Raczej nie był. W tym trybie telefon pobiera jakieś 15-20mA do zasilenia płyty głównej. W twoim przypadku mógł się po prostu zawiesić, może jakiś błąd systemu lub baterii i tak zareagował. Tego nie wziąłem pod uwagę, także w sumie może próbować ładować, a nuż ten sam problem.
Krolik Opublikowano 25 Lutego 2016 Opublikowano 25 Lutego 2016 16 godzin temu, dymke napisał: Mój telefon również bez niczego się zbricował. Z zewnątrz telefon wyglądał na "martwy" żadna dioda nic się nie zaświecało ani pod ładowarką ani normalnie. Zrób tak jak advcron powiedział, a gdy nie zadziała to podłacz pod pc i wtedy spóbuj. (najpierw podłącz pod ładowarkę na godzinkę żeby napewno telefon był naładowany, i trzymaj go tak długo aż nie wystartuje fastboot może to potrważ parę minut) O dziwo pomogło, nie musiałem rozładowywać przez MiFlasha. Chociaż też zadziałało to trochę inaczej. Trzymałem Vol (-) i power przez 3/4 minuty. Pojawiło się logo fastboota po czym telefon znowu się wyłączył. Zrobiłem tak dwukrotnie (wystarczyło kilka sekund) i dalej to samo. Na koniec postanowiłem uruchomić go normalnie z przycisku Power i wstał.
Rekomendowane odpowiedzi